Julstädning

Sitter på jobbet nu, jätte segt har två frukostgäster idag. Vilka inte har dykt upp än, men de har ju 10 min till på sig. Har städat och fixat i självhushållsköket har diskat alla glas och kaffekoppar, använde så klart diskmaskinen. Folk är inte så duktiga på att diska efter sig alltid, så kände att de behövdes göras. Så nu sitter jag och käkar min egen frukost i väntat på att de 2 frukostgästerna ska dyka på och att de två rummen som ska checka ut idag skall komma och checka ut. För jag antar att Fatmira inte kommer idag, så jag får väl ta en titt på dem och se om jag kanske städar dem själv. Annars för de vara tills imorgon... vi behöver dem ju inte i natt precis. Börjar verkligen kännas att de är lågsäsong nu.


När jag kommer hem så ska städande fortsätta... alla städning och så har ju fått vänta nu när jag har haft så sjuk mycket att göra i skolan. Men de passar ju bra ihop med julstädningen! Få väl se om jag hinner klart idag, annars får jag fortsätta imorgon.

nu har de då bara 5 minuter kvar på mig... suck!


tenta, stallet och väla

Satt och pluggade fram till kl 1-2 i går kväll (natt) sov fram till klockan 6 då de var dags att gå upp och gå igenom de sista en gång till. Strax efter kl 8 åkte jag iväg mot skolan, ville vara där i god tid då min nyckelbricka inte fungerar så att jag kommer in på skolan på helgerna. Tentan gick bättre än förväntade var bara en fråga som jag verkligen inte kunde svara på. Då våra kära lärare hade lyckas strula till det med sista frågan fick vi stryka hela koncernredovisningen. Vilket jag sätt och pluggade på större delen av dagen, då de var en given fråga på tentan.  Men nu är de bara att hålla tummarna och vänta på resultatet.


Då jag var klar med tentan rätt så tidigt, koncernredovisning som vi släpp göra tar ju rätt så långtid att göra så svarade ju in den tiden. Åkte till systembolaget för att köpa en flaska in, tänkte att jag hade förtjänat ett glas vin eller två i kväll. Åkte hem en snabb vända och sedan i stallet där jag träffade Evelina. Så från och med nu har jag en medryttare. Ska bli skönt att slippa åka till stallet varje dag. Efter stallet åkte jag för att hämta upp Emma och sedan ut till Väla.


Blev lite julpyssel samt en låda till stallet. Tänkte jag skulle försöka få ordning på mina saker. Köpte även en flaska glögg på Ikea, skulle även ha köpt klädgajar. Med de hade inte den sorten jag brukar ha. Bra att Johanna frågade mig häromdagen om jag hade tillräckligt med klädgajar eller om hon skulle ta med det. Hade redan då tänkt köpa ny... Sorry darling. Menade ju att jag hade så att de räckte till oss båda två, alla mina kläder behöver ju inte hänga i garderoben.


Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, blev ungstekta klyftpotatis, kålrot, morötter och lök samt pepparbiff till det.


poliskontroll

De här börjar bli löjligt... blev viserligen inte stannad av polisen idag med de var ju bara tur, eller ja vad man nu ska kalla det. Hade ju inte precis spelat någon roll om de hade stannat mig  eller inte. men börjar bli lite små drygt.

Precis innan jag skulle åka från stallet idag hörde jag Emma prata i telefon med sin man (eller jag annat att de var han hon pratade med). Hörde iallafall att hon sa till honom att de hade poliskontroll vid brunnen. Som vanligt med andra ord... tänkte faktiskt när jag kommer upp för backen på väg till stallet att då slipper man blåsa idag också. De brukar stå där rätt så ofta. Åkte inte den vägen hem utan tog en annan väg, dels för att jag inte orkade att stå och vänta på att kunna korsa över körbanan.

Lite senare skulle jag tillbaka till stallet för att byta täcke på Ragusa och köra förbi affären och köpa mat. Då stod de i stället på miatorsgatan, gatan man måste köra in på för att komma till min gata. Lite konstigt ställe att stå på, jätte small gata där de inte går att mötas, då där alltid står fullt av bilar på båda sidorna av vägen. Vilket då också gjorde idag. När jag var på väg förbi där fanns de liksom inte plats att stanna en bil till. Så jag behövde inte stanna.


Tränat

Nyss kommit hem från stallet, har tränat för Karin. Så nu är jag helt slut och de blev Ragusa också. Men de gick jätte bra, eller i alla fall efter ett tag.


Karin har också lovat att hjälpa mig att klippa Ragusa någon dag. De kan verkligen behövas. Hon blir ju svettig för nästan vad som helst. Tror att vi gör en halv klippning, de är ju egentligen bara de håret som behöver bli av mig. Tycker att fuxar ibland kan få jätte ful färg av att bli klippa. Menmen... hon kan inte går runt så här längre.


Köpte ett nytt vintertäcke till henne för ett tag sedan, ett Shire täcke med helhals. De är på gränsen till att de är förstort till henne, eller inte täcket i sig utan halsen är på gränsen till att vara lite för lång. Hon är ju inte värdens längst hals precis. Så hon lär ju i alla fall inte frysa. De är jätte många andra i stallet som ha samma täcke, men bara Ragusa och Isadora som har ett lila täcke, resten har röda. Inte lika snyggt...lol. 


De är inte lite stor skillnad mellan hur tjocka täcken de olika hästarna har på sig, Pretty går med ett vanligt helt ofordat regntäcke. Hon är visserligen inte klippt, medan rätt så många andra hästar går med 400 g täcken med helhals... skulle inte förvåna mig om ett par av den några av hästarna har ett täcke till på mig under.  Ragusa har fått kvar i sitt 280 g täcke, som hon fick på mig nu när de blev lite kallare. Får se om jag byter tillbaka till något lite tunnare om vädret förstätter så här.


Nu ska jag hoppa in i duschen sen försätta plugga!


Trivas på Råå

Jag fick et presentkort på tirvas på Råå av Inger (min chef) förra året. Som jag inte har lyckats utnyttja än, och är knappt 12 veckor kvar tills de slutar gälla. Så i dag ringde och bokade in en body scrub, så på onsdag skall jag ditt. Ska bli så härligt att bli lite ompysslad, behandlingen av slutas med en massage, vilket jag känner att jag verkligen behöver.

 


Hot stone massage, en av behandlingar som jag valde mellan,

Hotcalc och workshop

Väckaklockan ringde strax innan kl 6 imorse. men jag orkade verkligen inte gå upp. Så lå kvar ca en timme till innan jag lyckade dra mig ur sängen. Åkte till stallet, då jag sov en timme längre än planerat fick Ragusa bara springa ett par varv på ridbanan.

Nu var äntligen workshop uppgiften klar och inlämand. Så nu kan jag koncentrera mig 100 % på tentan istället. Fick dessutom reda på att vi inte hade någon föreläsning imorgon. Enligt schemat skulle vi ha kl. 10-15, så nu har jag hela dagen imorgon att plugga. Ska träna för Karin med Ragge imorgon. Var evigheter sedan jag/vi tränade, ska bli jätte skoj!

Idag började den andra delen av kursen, Hotcalc eller företagsspel. Hade väntat mig att vi skulle ha de på engelska, men icke! Kan viserligen vara skönt, för de kommer bli tufft. Enligt schemat skulle vi ha föreläsningar nästan varje dag, kl. 10-15. men tydligen var tanken att vi skulle jobba hemifrån vid de flesta tillfällena. Dock kommer vi ha inlämningsuppgifter nästan varje dag.

Idag var nog första gången jag verkligen känner att de ska bli riktigt skoj att göra en uppgift! vill sätta igång med det redan nu. Företagsspelet avslutas med en tenta, vilket vi får göra hemifrån. hmmm... de litar verkligen på oss.

Nu ska jag fixa något att äta, sen börja plugga till tentan.

plugg som vanligt!

Sitter på skolan idag igen.. suck! Anna gick precis och Maria försvann vid halv 2 och skulle iväg till jobbet, Så är bara jag och Petria kvar nu. Jag funderar också på att ge upp för dagen. Och typ gå hem och plugga för tenta istället, likasom varför ska jag fortsätta jobba när ingen annan gör det?? Inte precis som om jag har en massa tid över.

Var i stallet idag och red innan jag åke hit. Kom ditt strax efter 7 och där var så kalrt Alex redan där... att hon orkar. Hon åkte ca 5 min efter att jag hade kommit. Så undra hur tidigt hon var där.

prioritera?

Var och byte mina vinterdäck i morse.. härligt att kunna använda bilen igen. Ska jag visserligen bli nästan + 10 grader imorgon. menmen... nu är man i alla fall förbered.

Då jag inte skulle träffa min grupp på skolan förrän kl 10... de gäller ju att prioritera då arbetet ska lämna in redan på fredag eller hur var det???? suck... blir så trött. Är de inte lite sen för de kanske.. har jag lovat något så har jag det och inte lite motsägande heller. Ok, att någon vill sova en timme längre men jag ska inte få jobba? Åkte i alla fall till stallet, Trots att jag fått på vinterdäcken kändes de som bilen inte fick ordentligt grep den sista biten till stallet. Vår grusväg är för tillfället en isbana. Då jag hade knappt 1,5 timmar på mig innan jag skulle vara nere på campus blev de en väldigt kort ridtur. menmen... kände att jag ville lägga eftermiddagen på att plugga inför tenta. Var på skolan fram tills kl 2 då jag lämnade de andra. Har ju även åkt på att få jobba idag, trots att jag gjorde allt för att slippa det. men då ingen annan kunde kan man ju inte säga nej.

Träffade på Tesan på campus idag... blev jätte förvånad. Jag som tydligen är lite efter trodde att hon pluggde till lärare i Malmö. men hon hade hoppat av för längesen. Så ni är hon pluggar hon på campus.. så kanske springer på henne där igen.

Bara en timme kvar tills jag får gå hem nu. Alla gäster har checkat in och allt är fixat så jag sitter och pluggar i stället. har panik inför tentan. Kan inte en se att de finns en möjlighet att jag kan klara den.. samtidigt så MÅSTE jag klara den.

Får panik på vårt "spöke" som håller på att traska runt i köket. Kan han inte sluta väsnas så man kan koncentrera sig. Man tror ju att de är någon där ute, till jag kommer på att dörren är lås, så de kan inte vara någon där ute!


24 november

En månad kvar tills jul. För några dagar sedan funderade jag faktiskt på om man skulle skaffa mig en julgran i år. Har ju plats för den och visst hade de varit mysigt! Tror dock jag skippar det, kommer ju vara i Lerberget under juldagarna och sen åker jag ju upp till Norrland.

Nu ska jag iväg och handla lite mat, man får väl ha något att äta idag också. Frågan är bara vad, orkar inte precis laga något avancerat. Men hade varit skönt att kunna ta med något till skolan imorgon.

Måste hinna plugga lite på tentan ikväll också.


In pain

Vaknade vid 4 i natt och märkte att jag hade jätte ont i nacken, var inte precis lät att somna efter det. Och de gör fortfarande jätte ont, kan liksom inte hålla huvudet rakt och upprätt. Som tur var har det varit rätt lugn på jobbet.


Kommer dock inte till att bli skoj att cykla till stallet, var hur jobbigt som helst att cykla till jobbet imorse. Vilket är ca 200 m... inte i närheten av 5 km uppförsbacke!


Nä, nu ska jag fixa klart här.  


vem..?

Var inne på kollade på min statistik och inser att de fasktiskt är folk som läser min blogg. Jag vet att cissy gör det, men vem mer?

Suck.. dagens ungdomar!

Hade öppnat fönstret på kontoret på glänt, då jag tycket de var så värmt. Självklart går de förbi en kille som tyckte de skulle vara roligt att kasta en snöboll (slaskboll) in genom fönstret. Men han var tydligen inte så pricksäker som han själv trodde för han missade rätt så kraftigt. Dock slogs snöbollen i små bitar som hamnade på fönsterkarmen! Suck... verkligen vad jag kände för att roa mig med!


Nu har alla gäster som ska checka in idag kommit. En kvar som ska komma sent och sen kanske någon av det som kom tidigt idag kommer och betalar. Annars är de inte så mycket kvar för mig att göra.


heldag i stallet

Idag har jag tagit helt ledigt från allt pluggande, än så länge i alla fall. Sitter på jobbet nu och har med mig sammanfattningarna som jag ska plugga på inför tentan. Vilket jag också borde göra, så vi får väl se om de blir något pluggande. 

Gick upp vid 9 idag, skönt med lite sovmorgon lär ju bli den sista på ett bra tag framöver. Käkade frukost och fixade lite där hemma innan jag cyklade iväg till stallet. Shit vilken träningsvärk jag har efter igår och idag, jätte jobbigt att cykla i uppförsbacke, motvind och snö. Sen hjälper de ju inte att jag knappt har någon luft i mitt backdäck.


I stallet träffade jag Evelina, en tjej som kanske ska börja hjälpa mig med Ragusa. Var lite tveksam till henne efter att ha pratat med henne i telefon. Men nu efter att ha träffat henne känns de bättre. Hon jobbar på pågatågen, så jobbar lite konstiga tider så jag ju hända att hon jobbade eller något sånt när jag ringde. Hon verkade lugn och sansad så tror att hon och Ragusa kan komma bra överens.


Efter att Evelina hade går iväg till bussen började jag att fixa och städa i stallet. Fick lite saker tvättat, inte den bästa tiden att tvätta saker då de inte torkar när de är fruset. Menmen... de får hänga uppe på loftet ett tag. Sen putsade jag båda mina träns och sadeln samt mina ridskor. Måste varit evigheter sedan tränsen fick en omgång. Sista jag gjorde satt jag ute på gräsmattan i solen.. de var länge sedan de var väder till det.


När jag höll på att putsa kom johanna i med värdens sötaste lila ponny! De hade precis varit iväg och köpt den, eller lånat hen den så länge för att se om den passar in i ridskoleverksamheten. Då knattestallet är helt fullt så fick den flytta in i pärlans gamla box bredvid Ragusa. När jag sedan tog in Ragusa från hagen brydde sig verken Ragusa eller ponnyn om varande. Ponnyn regerade knappt på att den fick en häst bredvid sig och Ragusa dök rakt ner i krubban för att äta sin mat. Ett ca 1 minut kollade hon upp och såg ponnyn... jaha, en ny granne. Ok. Och sen fortsatte hon att äta!


Imorgon ska jag till farmor och farfar för att fira farmors födelsedag. Vi får väl se om hon kommer ihåg denna gången att de är hennes vi ska fira. Jag ska nog hoppa över kaffet på jobbet imorgon bitti, lär ju få se de räcker av farmor.


Jag ser de snöar....

mitt under vårt seminarium började de helt plötsligt att snöa och de var inte lite heller. Jätte mysigt men samtidigt, panik!! hade ju kört till skolan då jag tänkte jag skulle åka direkt till stallet efter föreläsningen. men förlorar så mycket till på att åka hem om emellan. men som tur var slutade vi tidigare än planerat. 

Jag har mina vinterdäck på dächab, så igår ringde jag dem och bokade tid tills på tisdag. Har ju haft så mycket denna veckan så har inte haft tid och veckan innan dess var de ju hur värmt som helst så då tänkte man ju inte på att kan kanske skulle byta däck.

Efter föreläsningen gick jag upp på söder för att köpa halstabbleter och huvudvärkstableter på apoteke, låter som om någon håller på att bli sjuk. Vilket jag inte skulle gjort, för väl framme vid bilen öppnar sig himmlen igen. Vägen fyldes med ett tunnlager av snö på bara några sekunder. Hade redan bestämt mig för att de iallafall inte blev till att åka direkt till stallet från skolan. Men hem måste jag ju, klart att jag kan gå men vill inte lämna bilen. Så istället blev det till att krypa fram i knappt 30 km i timmen hela vägen hem. De jag bara raka vägen och inte precis så långt. 

Och de gick hur bra som helst, de är ju itne precis som om man för sladd på bilen hur som helst.

Nu ska jag ta en varmt kopp te och sen cykla till stallet!! jippi, de blåser ju inte så mycket iallafall!!  


äntligen fredag

Tror att de äntligen har slutat blåsa. De har varit så tråkigt väder de senare dagarna. Men de är väl bara att börja vänja sig, lär ju vara sånt här väder ett par måndager nu! Älskar verkligen Skånes vintrar. Ska bli skönt att komma iväg till Norrland till nyår!

Nu ska jag väg till skolan, ska hinna plugga lite till innan seminarien börjar. Vi har de två sista idag! Sen är det helg! jippi! Ikväll ska står det dock städning på schemat för min del, då jag har haft så mycket denna veckan så har allt annat fått vänta så min lägenhet ser ett som en bomb har slagit ner eller något liknade. Men i kväll ska det fixas till... sen kanske börja plugga på tentan jag har om lite mer än en vecka.

Stressad!!!!!

Tror jag har kommit på varför jag har kännt mig så illamående de senaste dagaran. Förmodligen kroppen sätta att säga ifrån då jag är själv stressad. Den kursen håller på att ta kol på mig. och inte hjälper det att jag samtidigt har en omtenta jag måste skriva på lördag. Måste få in nämligen klara den tentan och få in poängen på den kursen annars kommer jag antagligen inte få ihop tillräckligt mycket poäng för att få läsa de sista halvåret. 

Tror inte att jag någonsin har pluggat så mycket så jag gjort denna veckan, satt hela dagen i måndags från typ kl 8 på morgonen till 12-13 på natten för att få klart de jag skulle presentera på tisdagen. Gick upp kl 6 på morgonen för att fortsätta plugga och pluggade förfullt ända fram tills seminariet började. I onsdag var en rättså lugn dag, gick upp vid 8 åkte till skolan så jag var här strax innan föreläsningen, gick dock inte på föreläsningen utan satte mig i mitt (och Evelins) kryp in och började plugga, från 9-12.45 sätt jag och läse samt skrev de jag skulle lämna in på seminariet kl 1. Efter seminarit åkte jag till stallet, sen hem och fortsätta plugga (blev dock inte så jätte mycket gjort) 

Nu sitter jag här igen, har väl varit här i knappt en timme. Var i stallet och red först nu på morgonen så de skulle var gjort. Skönt att få vara i stallet när de är ljust för en gång skull. Har fram till kl 14 på mig att hinna läsa klart den artiklen jag håller på med samt en artikle till och ett kapitel i en av våra kursböcker. JIPPI!!! 

Jag kom lite tidigt till seminariet i går, vi var väl ca 10 personer i klassrummet när Su Mi frågade oss var alla hade varit innan på föreläsningen, för tydligen var de bara en av de 10 personerna som hade kommit till på föreläsningen. Daniel var den som hann svara först och förklarade att de hann verklgen inte gå på föreläsningen utan hade varit tvungna att sitta och plugga istället för att hinna med att läsa allt. Tror att hon insåg att hon kanske kräver lite för mycket. 

Nä, nu ska jag fortsätta plugga! 
 

Allhelgonahelgen

I fredag efter jag och kicki varit och kollat på dressyren på ridhuset åkte vi ner till kyrkogårde. Där träffade vi Lassa och mina kusiner för att tände ett ljus på morfars grav. Mormor hade varit där tidigare under dagen och sätt lite blommor. 

De är så fint med alla ljusen på kyrkogården under allhelgona. Då jag redan hade tänkt åka dit, hade till och med redan köpt ett ljus. men gjorde inget att det blev två gånger. Andra gången jag var där hade de blivit mörkt.. lite läskigt att gå runt helt själv på kyrkogården i mörkret. Fast samtidigt var de lite mysigt... är så fint med alla ljusen som sagt.


Fotbad

Var på citycross igår och kollade om de hade något vintertäcke till Ragge men hittade inget som verkade bara. Fick däremot med mig ett fleece-ländtäcke för 99kr. Helt överkomligt. Funderar på om man kan köpa reflexband och så på det, man kan aldrig ha för mycket reflexer på sig.


Fick också med mig en balja till fotbad och badsalt. Så igår kväll blev de ett mycket behövligt fotbad... mina hälar har blivit så himla spruckna och torra. På vägen tillbaka in till stan tänkte jag att jag skulle stan på Väla och systembolaget, köpa en flaska in till kvällen samt till nästa helg. Men på vägen ditt slog det mig att de är ju helgdag. Så de får bli någon annan gång.  


Åkte i alla fall till Hööks, där jag träffade på en kurskamrat som tydligen jobbade där. Vi började prata om tenta och tydligen hade de varit något fel på kassaflödesanalysuppgiften. Jag satt en halvtimme extra med den uppgiften för att försöka hitta var jag hade gjort fel!!! Gav till sist upp och bestämde mig för att de var något fel på uppgiften och så rätt jag hade. Men vid det laget var jag så irriterad på mig själv att jag inte hade klarat av den enda uppgiften som jag var helt säker på att jag skulle klara så hade redan ställt i mig på att de skulle gå åt skogen med koncernredovisningen. Om jag inte kan klara de jag har lätt för varför ska jag kunna klara de som jag inte har lätt för. Men nu vet jag i alla fall att jag kommer få fullpott på en uppgift. Men tror inte de kommer räcka.


Köpte ett vintertäcke på Hööks, dock en storlekt för litet förmodligen. Det fanns inte i rätt storlekt men tänkte att de är värt att prova. Men får ju lämna tillbaka de om de inte passar. Köpte även ett täckesspänne, Ragge har lyckats sönder de ena spännet på sitt täcke. Så ska ta hem de och laga de någon dag. Betalar hellre 15 kr för ett nytt spänne än köper ett nytt täcke. De har jag inte råd med.


Idag ska jag och mamma till ridhuset och kolla på dressyrtävlingarna, Kur. Jag och Kicki var där i fredags och kollade, tror de var kval inför dagens SM för unga ryttare vi kollade på.


Första frosten

Nu är det verkligen vinter... när jag kom ut till bilen i morse fick jag börja med att skrapa rutorna. Har ju inte vinterdäck på bilen heller.. har nog aldrig kört så försiktigt. Förutom förra vintern när då var svart is. Regnade samtidigt som de var ett par minusgraden, så de la sig ett tjockt istäcke över hela vägen. Var i stallet när de började regna så var ju tvungen att ta mig hem. Gick jätte bra tills jag nästan var hemma... om de var halt på asfalten så var det inget emot gatstenen!!!


Jag hoppas verkligen de blir lite varmare innan jag ska sluta jobba, börjar ju inte precis köra till jobbet men ska direkt till stallet och lunchfodra. Sen ska jag åka ut till Hyllinge tänkte jag och se om jag hittar något vintertäckte till Ragge och sedan tillbaka till stallet.


Nu är det i alla fall bestämt nyår i Boden i Manges stuga... ska bli jätte mysigt!


RSS 2.0