Underlig dag

Efter jobbet, en sväng till stallen och en handlar lite på vägen hem kom jag släppandes på alla mina grejer in i trapp huset till min lägenhet. Kom inte längre än fram till första våningen där min nya granne hade ställt en stol mitt i vägen undertiden hon försökte öppna dörren. Efter ett tag flyttade de undan stolen så jag kunde komma förbi. Då de inte lyckaddes öppna dörren fick jag stanna till och hjälpa henne.
Fortsätta upp mot min lägenhet. När jag kommer upp till andra våningen och svänger runt för att fortsätta uppåt ser jag att de sitter en man i trappan. Ryker till då jag bli förvånad då jag inte väntat mig att de skulle sitta där. Skulle precis fortsätta framåt då han tar upp yxan som ligger bredvid honom på trappan. Stelnar till och tänker. Shit, vad håller han på med? Vad ska jag göra? Han håller upp yxan framför sig och säger sen "Bor du här?" Svarar bestämt och snabbt, Ja, de gör jag. Då lägger han ner yxan och börjat snacka om att han väntade på någon i lägenheten där upp som höll på att bråka med någon. Svara någon samtidigt som jag fortsätter gå förbi honom upp till min lägenhet. Hör att han börjat prata med mig igen när jag kommit upp till min lägenhet, men känner att jag vill komma ifrån denna märkliga människa.
Precis efter jag kommit in i min lägenhet, hör jag att en lägenhetsdörr öppnas på min våning. Står precis vid dörren så kollar ut genom hålet i dörren för se om de kom ut någon ur den lägenheten där han väntade på någon. Men de var hon som bodde mitt emot mig dom gick ut ur sin lägenhet. Hörde sen genom dörren (då de är rätt lyhört ut till trapphuset) att hon pratade med manen med yxan.
Funderade på om jag skulle ringa polisen eller inte. Ringde istället till mamma och berättade för henne vad som hänt. När jag pratar med henne ser jag att de stannat två polisbilar ute på gatan. Bestämmer jag för att går ner och prata med dem. Tydligen hade någon annan ringt polisen. Vi de här lagen var han inte kvar, jag berättade för dem vad som hänt och de frågade mig lite om hur han såg ut, hur gammal han var och om jag kände igen honom. Själv verkade de som de trodde han bodde i trappuppgången. Jag gick upp till min lägenhet igen och hörde sen hur polisen pratade med någon i en lägenhet längre ner och åkte sen iväg.
Bestämde mig för att jag inte ville vara själv i min lägenhet i kväll, så bestämde mig för att slå två flugor i en smäll och åka hem till mina föräldrar och därmed och träffa Lilly (mina föräldras ny katt). Packade ihop mina saker och fixade lite. När jag gick ur lägenheten för att åka hörde jag röster från nedan för mig. Vissade sig att manen med yxa faktiskt bort i min trappuppgång, han stod på andra våningen och snackade med en annan granne till mig i sin morgonrock. Jag gick jag pratade i telefon och kände definitift inte för att prata med honom ändå så gick bara förbi.
Jag tror att när han sa att han väntade på de i lägenheten där uppe för att han bråkar med någon, menade han nog att de hördes ner till hans lägenhet då han bor i lägenheten under och kanske därför gått ut i trappuppgången. Vad han hade yxan till och varför han "hotade" mig med den, vet jag inte.
Känns iallafall skönt att komma för ifrån idag.
,.lllll (Lilly lämna också ett kort medelande)

Flugtäcke

Idag ska min stackars lila tös få ett flugtäcke. Tycker egentligen inte om att behöver lägga på flugtäcke, tycker hästarna ska få gå utan täcke om. Men vi har så sjukt mycket bromsar och andra jobbigt insekter i stallet så hon klara sig inte att gå utan.
Igår hjälpte insekterna mig att motionerna min häst, så egentligen skulle vilat. När jag kom till stallet för att titta till henne innan jag skulle till jobbet. Sprang Ragge runt runt i hagen, detta för att slippa insekterna. Tog nästan 10 min innan jag fick tag på henne. Hon kom fram till mig med så fort hon saktade av landade en helt flock med bromsar på henne och hon satte av i full galopp igen.
Anledningen att jag skulle ha inne henne var för att slänga på henne Ericas flugtäcke och ge henne en dusch då hon var helt genomblöt efter att ha sprungit runt som en galning i jag vet inte hur många timmar.

Inget vatten

En dag utan vatten. Natt till idag var de planerat att de skulle stänga av vattnet på jobbet pga något arbete. När de höll på att förberede inför det grävde det i sönder ett rör. Som tur var blev vi förvarande att vattnet kommer vara avstängt för att fixa detta. Både restaurangen och spat fick tappa upp vatten för att klara sig utan vatten. Mellan ca 10.30 och 16.30 stod vi helt utan vatten.

På hotell delen klarade vi oss rätt bra, de flesta av gästerna som bodde kvar i huset var ute för dagen och ingen som blev sur över det. Hade de varit på kvällen hade vi haft större problem. Dock ställde de till en del problem då vi sköter vår egen tvätt på hotellet och fick stänga ner tvättstugan. Spaet kan jag tänka mig hade lite större problem då folk räknar med att kunna dusch efter träningen eller efter spa behandlingen.
Man märker snabbt hur beroende av vatten man är.

RSS 2.0