lol

Kom en gäst nyss och sa det är nog något läckage på 4:e våningen. Då är en stor pöl i korridoren och de hade varit så i går också men då hade de torkat upp det och nu var pölen ännu större!!! Ojdå, jag ska kolla över det och går direkt upp till 4:e våningen för att se var allt vatten kommer ifrån. Vad pöl... såg ut som någon har moppat golvet med lite för mycket vatten i moppen... går ner och pratar med städerskan och mycket riktigt!


Vad ska man säga till gästerna nu om de frågar. Känns ju dumt att säga att det bara är någon som har moppat golvet. Man vill ju inte dumförklara gästerna.   


ExpåC

Igår var det ExpåC, en mässa där vi ställer ut våra uppsatser. De kom inte så jätte mycket folk, så de kändes lite meningslöst, dock var det skoj att se vad alla andra hade gjort. Efter mässan hade vi lite mingel högst upp på 7.e våningen, shit vad underbar utsikt där är.

Idag jobbar jag, då Birgitta skulle få vara ledig, hon jobbade förra helgen vilket hon normaltsätt inte gör. Sen ska jag cykla direkt till stallet och byta hage på hästarna. Vi håller på att vänja dem vi gräs, Ragusa fick ju en lite reaktion på gräset förra året och vill därför ta det extra lungt i år. Vi hade tänkte släppa i hop Ragusa och Pretty tillsammans med Ragazza hon går ju helt själv nu igen efter som isadora är skadad och trivs inte så bra med det. Hon har börjat hoppa över stacketet in till Ragusas och Prettys hage, så fort vi flyttar på den till deras grushage och hon inte har någon som går i hagen precis bredvid henne. Så igår fick hon ta Ragusas och Prettys hage medans våra fick gå i den hagen de är meningen att de ska dela på... jätte stor och fin hage! de var helt överlyckliga!

uppsatsen är inlämnad!

Nu är uppsatsen äntligen inlämna, bara att vänta till på tisdag då vi har seminarium. Förutom får egna och de vi skaopponera på måste vi gå på 3 st seminarium till, tror jag tar alla på tisdag. Hade varit skönt att få alla avklarade samma dag.

Idag ska jag skriva klart de sista på essän som jag har skjutit framför mig i över ett år... men nu är den nästan klar. Så förhoppningsvis kan jag skicka in den idag, eller senast i morgon.

Har nyss pratat med Veterinären och nu har äntligen provsvaren från biopsi kommit, så nu vet vi allafall vad det är. en inflammation som ev är orsakad pågrund ut av en överkänslighet. De är iallafall inte farligt och inget att göra åt. förutom att behandla med cortison med jämna mellanrum, denna gången ska vi dessutom behandla lokalt med cortisonsalva. Dock man jag inte börja behandla henne förrän om en vecka, för ska den eventuella svampen behandlas. Tydligen har inte cortison någon bara inverkan på svamp.

Nu ska jag äta frukost och sen bege mig in till stan en snabb runda och sen till stallet.


uppsats, uppsats, uppsats.....

Snart kan man se slutet iallafall! Igår satt vi hela dagen på skolan och gick igenom uppsatsen, idag har jag suttit och ändrat så att alla noter och annan formalia stämmer, samt gått igenom uppsatsen en gång till. hur många gånger man än går igenom den hittar man alltid saker att ändra på.

imorgon lär det bli en heldag i skolan för att fixa det sista. allt är färdig skrivet nu, så "bara" att göra en sista igenom läsning av uppsatsen. Tar ju en heldag att bara gå igenom uppsatsen.

känns konstigt nu att inte kunna göra något med uppsatsen förrän imorgon, har skickat vidare uppsatsen till Carina nu. känns liksom tomt, den seneste månaden har man alltid haft något man kan sätt sig och arbeta med.


Slutspurt

Igår hade vi vår sista handledning... vi har en heldel som ska fixas innan tisdag då vi ska lämna in arbetet. men de känns ändå ok, handlar mest om förtydliga de vi redan har och klippa bort överflödig text.

Så de blir plugg hela helgen, jippi! Skulle eventullet jobba istället för Marija nu på fredag men vet inte om jag hinner. Får se hur mycket vi hinner få gjort idag och imorgon. Idag bestämde vi oss för att jobba var och en försig och skriva om varsin del av uppsatsen och sen träffas imorgon. 


Tidigt

Vill gå och lägga mig och sova igen! men måste i väg till jobbet. Börjar en timme tidigare idag, så de var bara att dra sig ut sängen när väckaklockan ringde kl 0645. jipppi!


Carib Kréol

Det var ett tag sedan jag skrev sist. I fredags åkte jag ner till Malmö för att fria Hanna. Smart som man är kollade jag fel på tågen, tåget som jag tänkte ta till Malmö stannade i Ramlösa där jag tänkte ta tåget ifrån. Jag skulle träffa Johanna på vägen till restaurangen och köpa present till Hanna. Möte upp henne på hansa gallerian och gick inom Body shop och köpte en parfym till Hanna. Efter det var det bara ett sätta av i rask takt mot Möllan. Vi hade bokat bord redan kl 17 och då de var fredag och de hade mycket bokat fick vi inte vara mer än 10 min sen, ca 17.08 var vi där.


Helt ok mat, kanske inte den bästa servicen. Tror de gick nästan 45 min från de vi ätit klart tills vi kunde få någon av servitriserna att ta våra tomma taltikar och få menyerna så vi kunde beställa efterrätt.


Efter middagen gick vi ner till Carib Kréol som dock var helt fullt så fick gick tillbaka upp till Möllan och satte oss på en pub där så länge för att ta en drink innan vi gick tillbaka till Carib Kréol, som ska ha världens godaste Mojitos. Vilket jag måste hålla med om, jag har bara varit där en gång tidigare för jätte länge sedan. Faktiskt där jag första gången provade en Mojito! Dessutom har de massa andra goda drinkar. Jag och Johanna lyckades "distrahera" en av bartendrarna så råkade blanda fel, dock blev drinken helt ok MangoMojito.



I Måndags kom veterinären och gjorde en Biopsi på Ragusas utslag på hennes bakben, så ny är det bara att vänta på att få tillbaka svaren. De skulle ta runt en vecka. Sen kollade hon på hennes utslag på ryggen som inte vara så mycket att göra åt. Om vi kommer behandla bakbenen med cortison denna gången igen, så kommer de förmodligen ta de andra utslagen också. Men än så länge är det bara att vänta dels på resultatet på biopsi och sen på att knutorna ska försvinna så jag kan lägga på sadeln igen. Idag blir de Barbacka igen i alla fall!


Vi har fått börja använda gräshagarna nu, så igår släppte jag ut Ragusa där i ca en kvart. Förra året reagerade hon lite på gräset så i år ska vi ta det riktigt försiktigt.


Nu ska jag väg och träffa mamma för att äta lunch.


Barbacka

Pågrund ut av Ragusa utslag på ryggen så red jag barbacka idag. De var evigheter sen jag red utan sadel sist, kan inte ens minna när det var. Man fick verkligen känna av hur "bra" balans man egentligen har.


Imorgon ska jag ner till Malmö för att gå ut och äta med Hanna, Johanna och Tesan. Hanna fyllde år tidigare i veckan, så vi ska fira henne.


Proteinknutor

När jag ta av täcket från Ragge i morse så jag att hon hade utslag över hela ryggen, ser nästa som att hon blivit attackerad av myggor. Första tanken vara att jag inte tvättat ut allt schampot när jag duschade henne, men kom på att de var ju nästan en hel vecka sedan hon fick duscha, så borde inte vara det.

Förmodligen är de så kallade proteinknutor, jag som tyckte att har varit jätte försiktig med att öka lucern då hon aldrig ätit det tidigare. Så nu får hon väl gå utan det ett tag och sen börja om från början igen. Jobbiga är att snart är kraften slut och jag som skulle byta till 125 istället för 90, vill att hon skulle ha vant sig klart lucernen innan jag byte det andra fodret.

hmm... undra vad som händer här näst, känns som sagt att allt går fel för tillfället.


min stackars mobil

Idag har jag en sån dag då de bästa man kan göra är att stänga in sig och vänta på nästa dag. Efter går kvällen när datorn började krångla kända man att denna dagen borde ju bli bättre. käkade frukost och cyklade iväg till skolan, väl framme vid campus inser jag att jag tappat mobilen på vägen... suck!! Cyklade tillbaka och väl halvvägs hemma hittade jag den... ingen större skadda sked för utom lite små märken på den.

helvets j-vla skit dator

Satt och skrev på dator, och helt plötsligt kommer det upp att datorn virusprogrammet har hittat en trojan. Samtidigt så försvinner menyradan. när jag stänger ner wordprogrammet som jag satt och arbetade såg jag att även alla ikoner på skrivbordet var borta, kan inte göra nånting ser bara bakgrundsbilden....suck orkar inte!!

Efter ett långt samtal med min bror och han förklarade explorer måste ha blivit raderat och där med också är start menyn och allt som hör till explorer borta. Kan inte ominstallalera windows utan att ta bort windows och då förvinner allt på datorn. Fick dock lära mig hur man öppnar saker utan att ha några genvägar eller någoting sånt. och kunde sa att alla mina dokument fanns kvar... så himla skönt.

Imorgon åker datorn med mamma hem till lerberget och förhoppningvis kan andreas fixa den. Kommer ju ta en evighet att flytta allt från datorn om vi skulle behöva göra en omformatering för att få ordning på den.

Nu ska jag sova, skulle gjort de för länge sedan men sånt är livet.


Vikens Hamnkrog

Sitter och skriver en kort presentation om bankerna till uppsatsen. Inte se lättaste att få ner de på bara ett par rader, men har lyckats rättså bra tror jag. Bara presentationen på Swedbank som blev lite lång, 1,5 rad längre en de andra. Kanske inte låter så mycket, men när de andra bara är på 4 rader ser man skillnaden rättså bra.

Idag har jag varit i Viken och ätit middag med släkten, mums! Då vet jag inte riktigt vad man tänker när man serverar lax med rissotti med rödbetor?? är inte jätte förtjust i rödbetor och tyckte vekligen inte de passade till lax. 

Ska fixa klar de sista med arbetet sen sova!  

Krångel

Då var valborgshelgen nästan över.. har jobbar både fre, lör och söndag morgon, jippi! Men är jätte glad att jag inte har behövt jobba på kvällen. I fredags när jag jobbade insåg jag att kreditkortmaskinen inte fungerade, den kände inte av att man satte i ett kort med chip och då man måste använda chipet på alla chipkort (maskinen tillåter inte att man drar det i stället) var det bara att knappa i kortet manuellt i stället.. jippi! På lördag kom en und och betalde som itne hade chip på kortet, och då fungerar ju självklart inte det heller.. tekniskt fel. Så blir till att köra det manuellt igen. Då det är långhelg, kan vi inte få de fixat förrän på måndag tidigast, vet inte när de insåg att det var något fel, men de hade ju inte fungerat på torsdag eftermiddag heller, visserligen lite sent att göra något åt saken så också.


Trots att jag har jobbat på morgonen, då det inte är så många som betalar, har jag nog fått knappa en ca 10 kort manuellt, inte vad man vill hålla på med när man samtidigt har en 30 gäster som man ska fixa frukost till. men nu har i alla fall alla betalt.


Nu ska jag fixa klart så jag så jag kommer iväg här ifrån i tid idag. Ska till Ragusa en snabbrund och sen hem och kasta mig i duschen innan jag ska hämta upp mormor, Gretchen och sen Mikael och Hedvig. Gretchen fyllde ju år 1 Maj och har som vanligt bjudit med oss alla ut, i år blir det hamnkrogen (eller vad den nu heter) i Viken.


RSS 2.0