Termosmugg

Var inom Åhlens idag och köpte en Termosmugg. Har långt tänka att jag skulle köpa en men har inte blivit av. Men nu när jag ska börja pendla kan de ju verkligen vara bra att ha.



Star i Lund

I förmiddags åkte jag ner till Lund för en intervju på Scandic Star. Tog bilen då det kändes lättast. Dock var de flera vägarbeten på vägen ner, så tog längre tid än planerat att köra, som tur va hade jag kört i god tid. Hann precis ditt i tid. Intervjun gick bättre än förväntat, blev erbjuden ett jobb och börjar redan på torsdag. Då är det bara som Extrapersonal, men man vet ju aldrig om de leder till heltid. Men bättre än att bara gå hemma och göra ingeting och man kan få in lite pengar. I September kommer jag som det ser ut nu få ut 70 timmar plus de jag jobbar på Miatorp.

När jag kom hem åkte jag ut till Hyllinge till Familia för lite shopping, föredrar Väla men skulle till hästavdelningen på citycross och kände inte för att åka till två ställen, trots att man passerar förbi Väla på vägen. Var först inom Jules och köpte en ny hålslagare och lite andra små saker. Efter blev det en sväng inne på Familia, hittade två svarta byxor och en blus. Köpte även två nya bläckpatroner till skrivaren, att sånt ska vara så dyrt också lite saker till Ragge. De hela gick på nästan 2000 kr... uch, illa!



Den stora Trädgårdsfesten

Igår efter jobbet och en snabbsväng till stallet åkte jag till Sofiero för att träffa mamma. De var Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero i helgen, vi var där förra året också. Rätt så mysigt att traska runt där.


Då mammas bil inte fungerade när hon skulle köra hade hon tagit bussen i stället, så vi åkte tillsammans hem till Lerberget. Blev en kväll framför datorn med bokföringen. Rensade än ut de sista sakerna jag hade i gadroppena i Andreas gamla rum. Nu när Andreas har flyttat ut igen, så ska de slå in väggen till badrummet och så de blir ett lite större badrum, med bastu.

När jag var klar med allt åkte jag hemåt igen och såg på början av sista sagan om ringen filmen, innan de var dags att dra sig till sängs.

Moorlands totilas

Har suttit och sett på Sagen om ringen, men i reklampausen slog jag över och såg att de var dressyr på Svt, hann se Edward Gal och Totilas ritt. Helt underbar lite häst, som den rör sig och är dessutom bara 9 år gammal. De slog sitt egna världsrekort, 90,75 %


Pedikyr

Therese och Pretty hade varit ute och galopperat på fältet i morse och Pretty lyckades slita av sig en av sina skor. Viveka var snäll och åka ditt och slå på den nu på eftermiddagen/kvällen trots att de var fredag. När hon ändå var där fixade hon till Ragusas hovar också, slog i lite nya sömmar då de satt lite löst och raspade lite vassa kanter. Igår hade min smidiga häst lyckas så upp en flisa på insidan av ena hoven och känner jag min häst rätt kommer de inte ta lång tid innan hon lyckas dra de mot de andra benet och skada sig.

Nu ska jag sova, ska ju upp tidigt imorgon!


Nummerpresentatör

Missade precis ett samtal, svarade i telefon precis när personen la på... störigt! Förmodligen inget viktigt.. börjar inte vara något viktigt när de ringer på min hemtelefon, brukar vara mamma, pappa eller från jobbet. Men de har ju alla mitt mobilnummer också så om de är viktigt brukar de ringa på den direkt efter. Annars brukar det vara någon undersökning eller någon som ringer fel. Funderar faktiskt på att säga upp mitt fasta telefon och bara ha mobilen. Föredrar visserligen att ringa från hemtelefon när man inte ska ringa till vänner och så... mottagningen på mobilen kan ju vara så där.


Just nu stör jag mig på att jag inte hann svara, och har ju verken telefonsvarare eller nummerpresentatör, så kan inte ta reda på vem det var. Ibland önskar man att man hade haft en nummerpresentatör, om inget annat för att vet vem de är som ringer. Min telefon är rätt så basic så står inget nummer när någon ringer heller, så alltid lika spännande att svara i telefonen och se vem det är. Man har ju blivit så vann vid att se vem de är som ringer med mobilen.


Rastlös

Jobbade min sista dag i måndags, så ni har jag bara sysselsättning på helgerna. Jag hoppas jag kommer få jobba 2 pass varje helg, men får väl nöja mig med vad jag får. För varje dag som går blir jag mer och mer orolig över att de inte ska höra av sig från jobbet Malmö, det kändes så bra sista jag var där. Men just nu ligger de ju inte hos honom utan de är receptionistchefen som jag ta beslutet om hon tycker jag ska få komma in på en till intervju!


Än så länge har jag lyckas sysselsätta mig rätt så bra, i tisdags var jag hos mormor på lunch, sen en rund på stan. Sen skulle jag träffa en tjej utanför campus och sälja en av mina böcker. Efter det åkte jag ut till Ryketofta för att köpa nytt foder till Ragusa. I onsdags var jag tvungen att åka ut till Väla för att hämna ut cortisonsalva till Ragusa. Gick en sväng och kollade i affärer innan mamma kom dit och vi käkade lunch. Sen en sväng till stallet.


Idag har jag först hoppat lite små hinder med Ragusa som hem och fixa lunch för att senare cykla iväg till simhallen och simma en sväng. Var där i måndags också annars har jag inte varit där på hela sommaren, dålig still men man vill inte vara inne i en simhall på sommaren när man istället kan ligga på stranden. Efter det cyklade jag vidare in till stan för att träffa Emma och söta Tindra för en fika, sen gick vi en sväng på stan.


Tre runder på stan/väla de senaste 3 dagarna och jag har inte köpt något! Förutom Ragusas medicin samt lite till mig själv på apoteket.


Malmö

Imorse bar det av mt Malmö för intervju på Renaissace. Tåg ett tåg så jag skulle ha gått om tid på mig, nästa tåg hade gjort att jag bara hade haft ett par min tillgodo och ville inte chansa på att tåget ev. var sent. Med all ombyggnad och vad de nu håller på med vågar man ju inte lita på att tågen går exakt som de ska.

När jag kom ner till Ramlösa station så var de 4 tågen som skulle komma närmast alla försenade... så tur att jag var ute igod tid. mitt tåg var dock bara knappt 5 min försenat. Väl framme i Malmö köpte jag en latte på expresso house och sen gick jag en lite sväng upp för att fördriva tiden innan intervjun började.

När intervju var över gick jag direkt ner till stationen för att ta tåget hem, och lyckdes lösa ut en ny biljett innan tiden gick ut och behövde inte betala något. Gick ner mot tåget som skulle gå om några minuter... ja, SKULLE kan man ju verkligen säga. Något tekniskt fel som innebar att all tågtrafik i södra Sverige stod helt stilla, blev en knapp timmes väntan på malmö station. Kan förstå att de bli rörligt och så... men vad sägs som att fixa högtalare där de går att höra vad man säger? och se till att informationen på tavlorna stämmer... när väl tågen började gå, traskade jag ner till andra änden av stationen där nästa tåg mot Helsingborg skulle gå, ett Sj tåg mot Göteborg. När jag kommer ner dit verka alla väldigt förvirade, stannade till där en i personalen och en annan kvinna försökte komma fram till om detta tåget skulle gå till Göteborg eller inte, eller om de bara skulle gå till Helsingborg (varför skulle ett Sj tåg bara åka upp till Helsingborg och inte köra vidare förstod jag inte riktigt). Det enda hon egenligen visst var att de  tillfälligt inte fanns någon personal på tåget. Efter ett tag kom han som skulle köra tåget och sa att de inte skulle till Göteborg utan karlskroga.

Tillbaka till tavlan och se när nästa tåg gick, ca 10-15 min till tåget via teckomatorp skulle gå. Gick dit och tågvärden var rättså säker på att de faktiskt skulle åka till Helsingborg så bara att hoppa på tåget. Vilket man inte skulle ha gjort, ca 5 min inan vi åkte såg jag ett tåg där det stod Helsingborg/ängelholm på lämna perrongen... typsiskt! De fanns inte med på Tavlan visst jag kollade, menmen kom iallafall hem och behövde inte betala något för hemresan... hoppas bara att resegarantin gället.

Nu ska jag återgå till pluggandet!

Kurslitteratur

Man märken att det snart är ny kursstart... jag har ju alla mina kurs böcker utlagda på annons på kurslitteratur.se och de seneste dagarna har de trillat in ett par mail från personer som behöver kurslitteratur, så har sålt två till böcker som jag ska skicka iväg imorgon... wee 300 kr rikare! Satt och räknade på det lite för att tag sedan och har sålt böcker för 2000 kr, vad ska man göra för de pengarna??

Effektiv förmiddag

Igår kväll när jag gick och la mig bestämde jag mig för att för en gångskull inte ställa någon väckarklocka.. sov till ca kl. 9 innan jag drog mig ur sängen för att fixa lite frukost. Efter det har jag faktiskt varit riktigt effektiv... skulle väl egentligen ha pluggat hela förmiddagen men har i alla fall läst 2 kapitel till. Dessutom har jag dammsugit och torkat golven i hela lägenheten. Har även diskat och städat i köket samt vänt upp och ner på hela sovrummet. Så nu är där inte en damtuss eller en något som inte ligger exakt där det ska vara.


Nu ska jag fixa något att äta och sen fortsätta plugga!   


en vecka kvar

En vecka kvar nu tills tentan.. panik. Har iallafall ledigt fram tills dess och de kommer verkligen behövas, har hur mycket som helst att läsa kvar... fattar inte hur jag ska hinna. Kunde inte somna i går kvar, så fick ett kaptiel till läst i går natt i stället för att sova! :)

I tisdag kväll var det rättså lugnt på jobbet. Inger gick hem 1-1,5 timme innan vi stängde och jag var kvar själv. Var kvar och hade larmet kontoret och var reda att gå hem redan ett par min efter kl 20. Kollade att allt var stängt och ok och gick ut genom ytterdörren och skulle låsa den innan jag gick. Låste dörren och när den smälde igen drog jag i dörren för att se så den verkligen var låst (gammal vana) men blev helt paff när dörren öppnade sig... what? hmm... vad är fel? försöka lista ut varför dörren inte låste sig, gick in igen och larmade av kontoret och ringde till min chef. Stackaren fick åka in igen tillsammans med sin man för att försöka få ordning på det. Men lyckades inte, utan dörren fick stå olåst. Tur att vi har mycket gäster i huset iallafall så att de hela tiden är någon där och springer... sen var Securitas där några extra gången under natten.

På morgonen blev det att ringa till Timelock och försöka för ordning på det. De kom tillslut fram till vad de kunde vara för fel och tillslut lyckdes vi få dörren låst.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande och sen ska jag iväg till stallet. Funderar på om Ragusa ska få vila idag, eller om hon ska få vila imorgon istället kanske.

Intervju nr 2

Jippi!!! Har blivit kallad tillbaka på en andra intervju... ett tag närmare! Intervjun är inte förrän onsdagen den 19.e augusti så har lång tid på mig att oroa mig!! Känns lite som detta har gått lite för smidigt, men är fortfarande en bra bit!

Har ju bara varit på 3 arbetsintervjuer (ink. denna) var av när jag bodde på Irland och den ena av dem fick jag jobbet. De är väl inte möjligt att man kan ha sån tur denna gången också att bara behöva gå på en intervju.


Denna gången måste jag väl också komma med något löneförslag (eller vad de nu heter), vad ska man begära?? Vet inte ens vad en "normal" lön som receptionist är.


intervju eller inte intervju

Igår förmiddags när jag var på jobbet, så jag att jag hade ett missat samtal på min mobiltelefon samt ett medelande på telefonsvararen från Hotellet i Malmö där jag var på arbetsintervju för snart 2 veckor sedan. När jag kom hem ringde jag tillbaka till honom, men självklar var han upptagen och skulle ringa senare. Då jag inte hörde något från honom så ringde jag tillbaka till honom nu på eftermiddagen, 24 timmar senare. Självklart var han upptagen igen... vilket är helt förståligt, som hotellchef har man inte precis så mycket tid över till att göra ingeting.

Men jag vill ju veta, på intervju sa han att han skulle ringa både om han vill ha tillbaka mig på en andra intervju eller inte...! Kunde han inte vara ge mig en hint, intervju eller inte intervju.

men han skulle ringa senare i eftermiddag, så bara att vänta ett tag till.

Träning

Känns som hela förmiddagen har flygit förbi utan att man har hunnit med något. Började läsa de 2 kapitlena som jag skulle läst i Servicemötet, men insåg att de inte fanns något kapitel 16 (där är bara 15 kapitel). Kollade literaturlistan för att se om jag skrivit fel, men så att de stod s. 16. jippi, ett kapitel mindre att läsa! 

Måste snart i väg till stallet, har lovat Emma att mocka till henne (måndag-onsdag) samt att tömköra Oskar en av dagarna. Hade planerat in att göra det idag. Så först mocka två boxar, tömköra Oskar och sen kl 14 ska jag träna för Karin. Hon är hemma och hälsar på idag och självklar får man inte missa möjligheten att få träna lite, kan verkligen behövas. 

Sen blir det att slänga av sadlen och hoppa i lite andra kläder och kasta sig in i bilen och köra till jobbet!! Inger vet att jag kanske kommer lite sen!

Ibland känns det som jag borde lära mig att säga nej, har ju som sagt lovat Emma att mocka åt henne mån-onsdag. Sen har Evelina Ragge på torsdag och på fredag lovade jag Steffi att mocka till Pärlan. Emma har hjälpt mig så många gånger innan, tror fortfarande de är jag som har fått mockhjälp flest gånger av henne.


Nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka iväg till stallet.



RSS 2.0