helsingör

Igår träffade jag johanna i stan, vi gick först till Ebbas för att äta. Deras hamburgare är jätte goda, men dyra! När vi kom dit vissade de sig att de hade glutenfria hamburgsbröd, perfekt! Efter att vi ätit tog vi färjan över till Helsingör för att köpa lite sprit. Dock hade alla affärer redan stängt när vi kom över, jag trodde att de skulle vara öppna till kl 6 men icke. Blev att vi fick handla i affären på stationen.

Idag var jag och johanna och simmande. vi tänkte försöka göra det en gång i veckan, jag funderar på att kanske försöka gå två gånger. Då jag kan gå när som helst på dagen. Jätte skönt att röra på sig lite.

Tillbaka till vardagen

Efter en nästintill pluggfri helg i Göteborg måste man nu sätta gång med pluggandet igen. Gick upp kl 8 imorse för att sätta igång. ska sitta fram till lunch med in del av grupparbetet. Sen måste jag till stallet och sen ska jag träffa Johanna i stan kl´4 då hon slutar. Hon är på arbetsförmedlingen i Helsingborg i dag de har någon typ av mässa. Så om någon är intresserad av att åka till USA som Au pair så är de bara att titta förbi arbetsförmedlingen innan kl 16 idag.


Lyckades hitta nästan allt jag behövde på mässan i skandinavium i helgen, inte så bra för mitt kreditkort dock. Mina ridbyxor har gått sönder en efter en, så i början på förra veckan hade när jag slängde de sista paret hade jag bara min bruna ridbyxor (som jag bara kan ha på vinter för jag får skav från sömmen till helskoddningen, men med ett par tigth eller något sånt under går de jätte bra) och min gråa ridbyxor (ett par tunna ridbyxor som jag endast har på sommaren). Så i veckan åkte jag till Hööks de då hade 20 % på ridbyxor och köpte ett par. Sen har mina ridskor gått sönder för längde sedan, har använt mina vinterridskor nu de senaste månaderna, vilket också har gått i sönder. På något konstigt sätt har sulan börjat trasasönder, kanske inte så konstig då jag köpte dem när jag började på bollerup då de har ett par år på nacken. I början av förra veckan när jag skulle knäppa dragkedjan på min kildangan vinterjacka gick den inte att stänga.... Suck!!!  De var visserligen längesedan jag köpte nya ridkläder till mig själv, sen jag köpte ragusa har de bara blivit saker till henne. Så de var väl på tiden. Köpte två par ridbyxor på Ullared när jag var där med Emma annars har de nog bara blivit lite nya ridhandskar vilket jag sliter rättså bra på. De ena ridbyxorna jag köpte på Ullared har jag använt rättså flitigt och var de jag slängde i början av förra veckan. De andra hänger kvar i gadroben.


Så de blev 6 st ridstrumpor (de kan man inte få för många utav), två par ridbyxor (2 för 600 kr), en brun vinterjacka för ca 400 kr och ett par varma vinterridskor för ca 600 kr.


Göteborgs horse Show

Då var man tillbaka på hotellrumet efter ännu en dag på Göteborgshorseshow. Vi hann med att se slutet av junior hoppningen, sen var de tidshoppning vilket Robert Whitaker vann på Casion... vilket egentligen är John Whitakers tävlingshäst, men lånade ut den till sonen då han själv är skadad och inte kan rida. Efter tidshoppningen gick vi iväg för att äta lunch.. fick bli samma café som vi hittade förra gången.

När vi kom tillbaka till Skandinavium var de dags för världscups tävlnigen i hoppning blev en riktigt höjade för nordisk del, Svante vann, Velin tvåa och Roffe trea. Sen final i världscupen i körning, fredrik kom dock bara på femte plats vann gjorde Boyd och Chardon på andra plats... de vet verkligen hur man roar publiken. Bjöd på värsta showen efter prisutdelningen!

Nu är jag helt slut efter att ha suttit på en hård plaststol flera timmar två dagar i rad eller ja... egentligen vara en dag, igår fick jag ju snarare sitta på en halv stol!! suck.... kvinnan som satt bredvid ca 3 gångar så stor som mig... minst! och är med fick hon ju inte plats på sin egen stol... såna människor borde vara tvugna att boka två stolar!


Göteborg imorgon!

Imorgon bär det av mot Göteborg, först blir de lite shopping sen en runda på mässan, har en heldel jag skulle behöva köpa inne på mässan. Vi har bara biljetter till eftermiddags föreställningen men vi kommer upp till göteborg redan kl 12 så vi har gott om tid på att springa runt på stan.

Tömde precis min kamera så att den skulle vara tom inför resan. Hittade de här fotot jag tog på johanna för ett tag sedan. Av någon anledning hamnade jag på golvet med kameran i min hand... tror hon putade mig. Då jag låg precis under lampan blev fotot lite konsigt!! Får hoppas Johanna inte blir allt arg på mig.... :)


handledarna är klara

Träffade som sagt mamma i stan idag för att äta lunch, på falmans. Efter att vi ätit lunch tog mamma min bil och körde tillbaka till jobbet och jag tog hennes bil och körde till Oj (min bror ska låna min bil i helgen, då han håller på att flytta och min bil har dragkrok. Lätare för honom att hämta bilen i Lerberget då han jobbar i höganäs). På väg till Oj körde jag förbi två bilar som precis hade krockat. Såg ut som den ena bilen inte hade sett att de kom en bil bakom den när den skulle köra ut från parkeringsplatsen. Jag körde vidare till Ojs parkering.. gick till systembolaget och köpte en flaska vitt vin till fisken imorgon och sen gick jag på oj. När jag var på väg hem stod bilarna som precis hade krockat kvar på samma ställe. Jag körde runt höret och i korsningen stod två bilar till som precis också hade krockat!! hmmm... kan inte folk köra bil????

När jag kom hem ringde Carina mig, de hade precis sprungit på Carina Sjöholm och hon vill mer än gärna handleda oss. SÅ nu har vi våra två handledare... kommer nog bli jätte bra.


På skolan idag igen

sitter på skolan och pluggar idag igen. Har läst en av artiklarna, få läsa den andra imorgon. Evelina sms mig i morse och sa att hon var sjuk så jag får åka till stallet idag, vilket inte riktigt var planerat. men de är lugnt.

Nu ska jag till biblioteket och låna en bok, sen hämta ut min tenta innan kl 12 då jag ska träffa mamma för att äta lunch.

ett par effektiva timmar!

har varit riktigt effektiv nu ett par timmar.. synd bara att jag kom hemmifrån så sent. Kom på att jag glömde mig rabbatcheck hemma, så får åka hem och hämta den, slänga i sig lite mat och sen till stallet.

plugg

Sitter på skolan och pluggar. Anledningen till att jag åkte hit var egentligen för att läsa artiklarna. De underlättar jätte mycket att kunna lyssna på datorn och inte vara läsa. Men glömde så klart mina hörlurar... suck! Jaja... inte precis som jag inte har något annat att göra. Tänkte sitta här fram till kl 14 sen åka till stallet en vänta och sen handla. Har snott två recept av Cissy som jag/vi tänkte prova.


Nä, nu ska jag återgå till pluggandet!


MiniElla

Har precis kommit tillbaka från stallet. Åkte där ifrån strax efter kl 5 men fick åka tillbaka då jag glömde kvar min räkning från hovslagaren. Ville inte att den skulle ligga kvar där då jag inte ska till stallet imorgon. När kom in i stallet ser jag att alla står samlade kring Ellas box. Hon hade fölat ca en halvtimme innan jag kom till stallet. Fölet är hur söt som helst, ser ut som exakt kopia av Ella i miniformat.


Intervju

Har precis genomför intervju som jag hade i uppgift. Ringde först till Lena där jag hade för mig att hon har en chefposition. Ville helst inte intervju min egen chef eller pappa. Funderade ett tag över att ringa Uffe, min morbror och även mammas chef.


Hade dock inte helt fel med att Lena har en chefposition, trots att hon inte har det. Låter märkligt men hon är inte chef officiellt utan inofficiellt. Vilket visserligen hade fungerat, men jag fick istället numret till hennes chef vilket jag precis pratade med. Och hon ville mer än gärna hjälpa mig.

Nu ska jag återgå till pluggandet och sen iväg till stallet


Magisteruppsats.

Börjar bli dags att skriva magisteruppsatsen. Då Anna och jag har skrivit nästan allt tillsammans har jag inte haft någon jag känt jag vill skriva med. Anna slutade ju i somras och valde att inte läsa sista året.


Nu har jag äntligen hittat två personer att skriva med och ett intressant ämne som vi alla tre är intresserade av.  Så nu kan man äntligen komma igång!


Känns oerhört skönt att inte känna stressen och oron över att hitta någon att skriva med. De är ju mycket som spelar in. Men ska ha samma mål, jobba bra tillsammans, kompletare varandra samt hitta ett ämne som intresserar båda/alla tre. Vi ska vara 2-3 personer (eller 1 person, vilket inte är att föredra).


Nu ska jag försöka få tag på någon chef och göra en kort intervju. Vet inte vem jag ska ringa bara!


En hel vecka för mig själv!

Sitter på jobbet med en kaffekopp i handen för att vakna till liv lite. Sov inte så bra i förgår natt och i natt kom jag inte i säng jätte tidigt. Jag och J satt och kollade på en film, helt ok.


När jag kom till jobbet i morse (för ca 45 min sedan) mötes jag av en dam. Hur får man igång spisen? Jag följde med ut till självhushållet och förklarade att man måste sätta igång timern. Jasså, de var ju inte lät att veta. Jo eller nej, kan man läsa så är de inte så svårt då det står på båda spisarna att man måste sätting timern. (De höll jag dock till mig själv)


Johanna åker hem till Örebro idag. Hon ska på mässor och förmodligen ha lite intervjuer i Örebro. Så hon stannar där i en vecka. Det kommer bli konstigt att komma hem till en tom lägenhet, fast lite skönt att ha en vecka för sig själv! Smarta johanna kom på strax efter kl. 20 igår att hon inte hade hämtat ut sina tågbiljetter, trots att hon varit både på Centralen och knutpunkten. Då hon skulle åkte från Ramlösa behövde hon sina biljetter. Blev en lite kvällspromenix ner till ATG (hela 500 m, om inte mindre) som dock redan hade stängt. Men de öppnade redan kl. 8 idag och j tåg gick inte förrän ca kl 8.30.


Jag ger upp

suttit med arbetet nu i snart 3 timmar i sträck och försök få ihop det. Är fortfarande inte helt nöjd, men kände inte att jag kunde ändra allt för mycket. De andra känner väl snart knappt igen vad de själv har skrivit.

Nu ska jag iallafall sova.
Får ju sovmorgon imorgon, ska vara i skolan kl 9.


RSS 2.0