docx

Fattar inte varför de har ändrat formatet i nya Word. Jag tänker aldrig på att spara dokumentet som en doc fil istället för en docx fil. Händer ju rätt så ofta att folk inte kan öppna ens dokument som man skickar bara för att de inte har de nya Word. Suck... hade ju samma problem innan.  Då det inte ingick de "vanliga" Office paketet i min gamla dator utan jag hade Works i stället för Word. Oftast gick det är öppna dokumenten när man skickade de mellan datorerna men det byter helt formalia.
 
Både Emma och Peter hade haft problem att öppna min och Johannas inbjudan. Suck! Sen fattar jag inte varför de går att öppna på vissa datorer, till exempel så har inte denna (jobbets dator) nya word men jag har aldrig haft några problem att öppna dokument som kommer från min dator här.

Sitter på jobbet nu, har precis börjat vakna till liv. Känns bra efter att ha jobbat i 1,5 timmar. Hoppas inte Johanna blev allt för störd av min väckarklocka imorse. Den fick snozza rätt så många gånger, då jag faktiskt inte vaknade ordentligt när den ringde. Lyckades i alla fall ta mig ur sängen till slut!

Idag ska jag och Jo till farmor & farfar och hälsa på en liten vända, de bor ju precis bredvid stallet så vi gör de på vägen dit. Sen måste jag tyvärr plugga i helgen också... suck! Längtar efter att kunna ha en pluggfri helg. Hoppas att jag och Eva inte behöver träffas imorgon utan att vi kan få ihop våran del ändå. Jag tänkte i alla fall bli klar med vad jag ska skriva om idag. Förhoppningsvis hinner jag de när jag kommer hem från jobbet och innan vi ska iväg igen, har 2 timmar på mig.


uppgift 2

sitter i skolan med veckan uppgift, så himla drygt! orkar verkligen inte!! orkar skriva uppgiften, men inte allt annat runt omkring. folk som inte lyssnar på vad man säger, trots att man har rätt. Att man måste förklara och berätta samma sak om och om igenom, och ändå försvinner informationen direkt ut genom andra örat! suck!! sitter i datasalen och försöker få lite gjort innan Eva kommer tillbaka, de skulle snacka ihop sig lite om uppsatsen. funderar på att föreslå att när vi måste byta datasal kl 13 (för de ska ha lektion) går vi stället hem och delar upp vad var och en ska ta. Kommer få mer gjort om jag sitter själv hemma.

Var precis inne på ladok och kollade, har fått in mina poäng från den senaste kursen. Så nu är den också avklarad samt att jag har tillräkligt med poäng för att bli flyttad från listan med folk som har dispans att få läsa de sista halvåret. Vilket innebär att jag få gå upp med uppsatsen. inte för att jag har varit orolig för att jag inte skulle få göra det, men är skönt att slippa pressen att man inte måste hinna klart med något. :)

färdigt!

Nu är arbetet äntligen klart. Ska bara läsa igenom det en sista gång och se om de behövs göras några ändringar. Vi har jobbat på riktigt bra idag. Karolina gick igenom hela arbetet, så långt som vi hade gjort över helgen. Medans vi andra först gjorde prognosen vilket vi delade så vi satt 2 reps 3 och skrev varsin del. Efter lunch fixade gjorde jag och två ändra värderingen, vilket verkligen inte var de lättaste att göra. Men när vi väl kom fram till hur vi skulle göra gick de riktigt bra samtidigt fixade de andra slutsatserna. Riktigt effektivt arbete.


Pratade precis med Jo, som på väl hem med tåget. Tydligen hade de inte ståt på tåget att de skulle stanna i ramlösa och då hon hade cyklat till stationen i morse ville hon ju gärna kunna hoppa av där. Efter Rydebäck hade de ståt att tåget skulle direkt till Helsingborg. Lät märklig, stannar typ över allt förutom på ramlösa kan ju inte stämma. Då jag ändå ande datorn framför mig gick jag på Skånetrafikens hemsida för att kolla. Gjorde en sökning mellan Malmö-Helsingborg och fick upp ett tåg som skulle ha gått 18.08. men tydligen hade hennes tåg gått 18.03, vilket inte fanns med på hemsidan. Men när jag gjorde en sökning Malmö-Ramlösa fanns tåget 18.03 med. Bra att deras sökning fungerar så bra!


Drinkkväll fort.

Jag och Jo fortsätter vår drinkkväll från igår!! Lär dock vara bli en drink i kväll, då klockan börjar bli mycket och jag ska upp tidigt och jobba imorgon igen. Imorgon ska jag också vara på jobbet en halvtimme tidigare.

Har fortfarande en del jag måste få gjort idag, tog en lite får lång plugg paus. Men tänkte att de skulle bli en bra kombination med en drink och plugg!

kvällen drink blir (typ):

Trasan


2 cl Absolut Citron (Smirnoff ej saksatt)
2 cl Pisang Ambon
2 cl Bols Blue
Red Bull
Soda vatten (Sprite)
citron skiva



jobb och plugg

Kom för tur var ca 15 min tidigare till jobbet imorse, för redan halv 8 (då jag egentligen börjar jobba) kom de två första gästerna. De skulle iväg på ett tidigt möte och hade blivit lovade att få börja lite tidigare. Att ha två gäster som kommer och börjar ta av frukosten lite tidigare, samtidigt som man ställer fram de sista är inga problem. Men om man samtidigt ska spendera tid i receptionen för att checka in gäster som har blivit lovade att de ska få komma redan halv 8 och checka in så blir det lite svårare. Man kan liksom inte vara på två ställen samtidigt. Fick därför stressa för att hinna få fram så mycket som möjligt innan de kom, vilket jag gjorde helt i onödan, för de kom inte förrän strax efter kl. 8.


Sen et par veckor tillbaka har vi installerat 3 st. kameror, en vid vardera ingång. De är kopplade till datorn, så för att inspelningen skall fungera måste datorn alltid vara igång. Vilket den inte var när jag kom imorse... men som tur va var det min chef som jobbade och har bara sig själv att skylla.


Efter jobbet skall jag cykla direkt hem till Eva, så länge de inte regnar annars går jag hem om och lånar Johannas busskort och tar bussen istället. Eva bor i Pålsjö (inte säker på om det området heter Pålsjö, eller vad de heter, men precis bortanför Pålsjö krog längs havet) vilket är så långt norrut i Helsingborg man kan komma och jag bort så långt söder ut man kan komma. Är i alla fall rätt så platt väg att cykla. Vi ska fortsätta med vår rapport som ska lämnas in på tisdag.  

Imorgon efter jobbet tänkte jag och J åka till Väla, så hoppas vi hinner klart så långt med rapporten att vi inte behöver sitta imorgon också.


Drinkkväll!

Ikväll har jag och J fredagsmys, var först och handlade sedan fixade J mat medan jag duschade. Cissys sursöra gryta blev det.. mums. Jag tycker egentligen inte om sötsur sås men denna är jätte god.

Sen blev det lets dance och drinkkväll:

Bulls Eye

4-6 cl Xanté
Red Bull
Fruktsoda



Havana Blue


3 cl Havana Club 3 años
1 cl Blue Curaçao
1 cl Cointreau
fruktsoda
limejuice


tågstopp

I måndags eller om det var i tisdags på föreläsningen var ett helt gäng försenade då tåget från Malmö hade kört fel och hamnat i Eslöv! Hur kan ett tåg köra fel? Jaja.. på något sätt hade de i alla fall lyckats.


Idag har de lyckats "slarva bort" alla tågen i södra Sverige??? Ok, att köra fel kan man väl göra med slarva tågen? Någon typ av signalfel, så att de inte har någon kontakt med tågen och koll på var det är. Där ut av står alla tågen stilla! J är därmed kvar i Malmö och vet inte när hon kan komma med ett tåg hemåt.  


Inneboende

Vet att jag inte har skrivit på ett tag, har haft mycket nu när skolan har börjat igen. Vi fick ju inte denna lila uppgiften som ska in redan på tisdag, samtidigt som vi har föreläsningar dagligen!


Johanna kom som sagt hit i söndags och började sedan jobba på måndagen och de verkar gå bra för henne. Än så länge går de riktigt bra att bo tillsamman, vi har ju gjort det tidigare. Så hade ju inte väntat mig något annat. Skönt att ha lite sällskap, mycket roligare att laga mat till mer än en person. Då jag kommer hem tidigare än J har de blivit att jag har ståt för matlagningen denna veckan. Hon får väl ta igen det i helgen.. lol!


I helgen ska jag jobba, samt att vi måste sätta oss med vårt grupparbete. Förhoppningsvis ska vi klara av att fixa så pass mycket på lördagen att vi slipper sitta på söndagen också.


Förmodligen blir de fest här sista helgen i februari!! så ni är välkomna då!


Boring!!

Hade jätte svårt att somna i går kväll så självklart var de jätte segt att ta sig ut sängen imorse...bara 5 minuter till!! Då jag antog att de inte var så många som skulle äta frukost idag, behövde jag inte stressa iväg till jobbet. Brukar i vanliga fall vara på jobbet redan kvart över 7 (om inte ännu tidigare), trots att jag börjar kl. 07.30. Tycker om att ta de lugnt på morgonen och fixa med frukosten i lugn och ro istället för att stressa.


Tog bilen till jobbet, då jag ska direkt till stallet när jag slutar. När jag svängde in på gården såg jag att där vara stod en bil där. Kommer att bli lugnare än jag trodde, och mycket riktigt när jag kom in på kontoret såg jag att de bara var en person som skulle äta frukost. En av våra stamgäster. Han har precis ätit klart, så jag tänkte att jag själv skulle äta frukost nu.


Vet dock inte vad jag ska göra sen! Avskyr att inte ha något att göra på jobbet, sitta och rulla tummarna är inte så skoj i längden.


reflektionspapper

Har precis skickat in mitt reflektionspapper, så nu är ännu en kurs slut (så längre jag klarade hemtentan). Har fixat och städat här hemma hela dagen, så blev inte att jag började skriva på reflektionspappret förrän rätt så sen. Men satt och kollade på Tv samtidigt, inte så effektivt kanske menmen.


Imorgon flyttar Johanna in!!!!!!!!


48 timmar

...kvar tills Johanna kommer. Ska bli skoj att ha henne boendes här med samtidigt märkligt, så van vi att vara själv och dessutom van att inte träffa hennes så ofta. Strax efter halv fyra på söndag ska jag hämta henne på stationen. Åker hem till mig och slänger in Johannas saker i min lägenhet, sen åker vi till jobbet för att hämta extrasängen som jag ska få låna. Sen bär det av till Lerberget, mamma och pappa har bjudit hem oss på middag. Främst för att mamma ska få tillbaka sin bil, som jag kommer få låna imorgon. Blir något lättare att få in extrasängen i hennes bil. Dessutom kommer hon ändå hit imorgon och byter kläder innan hon ska ut med jobbet. Måste vara nästan exakt en vecka sen jag flyttade denna helgen, för samma dag som jag flyttade in hade mamma kickoff med jobbet.. precis som de ska ha imorgon. Då kom hon och gänget från Malmö hit en lite sväng och fräschade upp sig lite. Vet inte om de bara är mamma som kommer förbi i morgon eller om hon får lite sällskap.


Idag har jag förutom gjorde de sista finliret på tentan innan den skulle skickas in plockat undan allt julpynt samt börjat att städa lite. Som vanligt ser min lägenhet ut som ett bombnerslag precis efter en tenta. Men är ledig imorgon så de blir till att fixa klart det då. Nu ska jag iväg och handla foder till Ragusa och sen till stallet.


Ingen motivation

suck... sitter fortfarande med hemtentan. Känns som jag inte kommer någonstans, menmen. Känns inte helt omöjligt iallafall. Har dock ingen ork eller motivation, kan inte koncentrera mig på de jag borde göra.

Nu ska jag iallafall ta lite paus, behöver få i mig något att äta och få lite nya krafter.

Hemtenta

Då var de bara att sätta igång med hemtentan, fick tentan strax innan kl 10 i morse. Läste frågorna och sen såg jag klar på en repris av topmodel. Vet dock inte rikigt var jag ska börja, därför drar jag ut på att börja överhuduvtaget. Känner mig som vanligt inte tillräckligt förbered, har haft svårt att komma igång med plugget igen efter ha tagit "ledigt" över jul och nyår. Pluggade viserligen lite över jul och nyår också... satt hemma i lerberget och läste över jul, inte på julafton med de andra dagarna och sen blev de lite pluggande i stugan också över nyår, men verkligen inte mycket.

Hemtentan innehåller 3 frågor, två lite mindre och en lite större. Ska börja ta mig an en och hoppas jag hinner klart med den innan de är dags för lunchpaus.

Var precis och tog in posten, lite reklam och ett brev från Ica med kontoutdrag samt ett stort rättså tjockt kuvärr... hmm vad kan detta vara? vände på det.... johanna Andersson! Första brevet till henne som kommer hit, nu börjar de verkligen kännas hur nära de faktisgt är tills hon kommer. Har kännt så långt tills dess hela tiden, men nu är de bara ett par dagar kvar. På söndag eftermiddag kommer hon med tåget.


Göteborgs horseshow

I slutet av februari ska jag och mamma till Göteborgs horseshow, förra året var Johanna med oss men hon stannar hem och tar hand om min lägenhet i stället :) eller inte.. men hon ska inte med i alla fall. Förmodligen kommer Peter ner den helgen, då de passar bra i och med att jag är bortrest.


Året lotteri häst har precis blivit utsedd och är som vanligt från Bollerup, Trocadero. Han är 5 år, så föddas på våren samma år som vi tog studenten. Jag hoppas de finns lotter kvar när vi kommer upp dit, vi kommer ju bara vara där de sista dagarna, hade inte haft något emot att vinna trailer. Hade ju inte sagt nej till att vinna Trocadero heller.


Fix och plugg

Har hemtenta imorgon, får den kl 10 imorgon bitti sen har jag 24 timmer på mig innan den ska skickas in. Så blir pluggning hela dagen imorgon. Skönt att Evelina ska ta Ragusa imorgon, så slipper jga åka till stallet.

De senaste dagarna har jag fixat lite här hemma, sätte upp min spegel idag. Bara typ ett år sedan jag flyttade in. :) har inte varit säker på var jag skulle ha den. men nu sitter den på plats iallafall.. nu ska jag bara byta ut lampan i taket i hallen till en som lysser lite mer. Mamma var här ett tag dels i går och idag så vi har fixat med sänggavlen samt satt upp de sista gardinera i vardagsrummet.. vilket blev riktigt snyggt. Även de har tagit nästan ett år att fixa, men de är bara för att jag skulle använda samma gardiner som jag hade i min gamla lägenhet, men behövde mer tyg då jag har fler fönster och tyget fanns inte när jag flyttade in och därför har de tagit ett tag att få upp de sista gardinerna.

Nu ska jag sova, så jag är utvillad tills imorgon.


Sovmorgon

Härlig att få lite sovmorgon idag, skönt att vakna helt av sig själv.


Ikväll ska jag hem till Lerberget, igen. Har blivit många vändor ditt på sistone. Ska till optikern imorgon för att fixa nya glas till mina glasögon, hade varit bra om man kan se med dem också. Vill inte köra hela vägen hem i glasögonen, får ju inte ha mina linser i den dagen jag ska till optikern.  


Tänkte att jag skulle åka förbi Väla på vägen hem, och köpa kuddarna som jag glömde köpa sist samt köpa lite fotoramar. Har länge tänkt att jag ska sätta upp lite mer foton på vägen.


Musik

Var jätte seg och trött igår när jag kom hem så glömde helt att ringa Lena och fixa hur vi skulle göra med hästarna ida, då de är röddag. Såg att hon hade skickat ett sms till mig när jag skulle sätta larmet på mobilen... men Lena var som tur också vaken så vi fick de fixat.

Fixade lite ny musik till min dator igår, har nästan ingen musik på min dator utan allt ligger på min gamla dator. Ska börja flytta över det, ska bara gå igenom de och slänga de jag ändå inte lyssnat på. men nu har jag Hinders nya och nickelbacks nya skiva på min dator... jätte bra. Har inte lyssnat på Nickelback på flera år. 

Nu ska jag iväg och handla lite mat så man kan få någon lunch idag.


Nyår!

Skönt att vara hemma igen, men de har varit väldigt skönt att vara borta en vecka. 


I onsdags backade vi bilen, helt fullpackad blev den. Jag och Johanna fick ha varsin påse i knäet för att vi skulle få plats med allt. Sen hade vi en knapp timmes bilresa framför oss till Manges stuga som ligger strax utan för Gunnarsbyn, med andra ord mitt ute i ingenstans. Ligger precis vid älven, men de ser snarare ut som en sjö . När vi packat in allt i stugan och kilarna hade lastat av skotern bestämde jag och Johanna oss för att leka på isen... lite kallt så de blåste halvstorm. Dock blev de lite skoter åkning och bob.


Blev helt klart de mysigaste nyår hittills... god mat och trevligt sällskap samt en heldel alkohol. Vi hade med oss två backar med Cider och Öl vilket vi nästan lyckades ta slut på under de två dagarna samt lite annan sprit. Under kvällen lättade vinden och temperaturen sjönk ner till ca -20 grader.  Jätte mysigt att stå ute och kolla ut över isen mot "Gunnars" vid tolvslaget, helt vindstilla och klarhimmel.
 

På torsdagen blev de mer lekandes på isen, de få timmarna de var ljust i alla fall. Tolkade på trickskidor efter skotern och bob. Riktigt skoj, i alla fall att åka bob men trillar inte lika lät. När vi stod mitt ute på isen och försökte komma fram till var som var bäst att åka hörde vi helt plötsligt en smäll och en liten spricka i isen delade sig precis bredvid oss. Lite små läskigt...! Jag var i alla fall smart nog att ta boben istället för att åka på skotern... känns som att den kommer gå igenom före då den är lite tyngre. Vilket vi visserligen visse att de inte skulle hända. Vi körde ju ändå på en skoterled, vilket borde vara säkra. Jag var den som gav upp för och fick gå in i stugan och varma mig... jaja... klen  Skåning eller vad? Hade kunnat vara ute hur länge som helst om jag hade haft ett par bättre skor, inte precis gjorda för att ha när de är -25 grader. Hann precis få upp värmen i tårna innan vi skulle ut igen och sätta igång grillen för att grilla. Denna gången gick jag låna Peters skoterstövlar, rätt mycket för stora för mig men jätte varma och sköna. Mange och Peter spårade hål i igen för att ta upp vatten till bastun medan jag och Johanna satt och vid brasan. Jämför delning eller hur?


På Kvällen körde vi igång bastun och självklart måste man ju bada i snön! Känns helt normalt att springa ute i bikini när de är - 25 grader.


Dagen efter åkte vi tillbaka till Boden, var inte framme förrän rätt så sen som åkte och köpte hem mat nästan medsamma, jätte god med dyr pepparstek...mums! Sen åkte vi ut till "byn" till Peters föräldrar för att sova där, så vi kunde åka så fort vi var klara dagen efter. Tar ju ändå ca 13 timmar att köra, tror klockan var nästan halv 5 när vi äntligen kom till Örebro.

Jag fick till och med den stora äran att köra Peters bil, vilket tydligen vara Johanna och Patrik har fått göra. Gick riktigt bra fram tills jag skulle svänga in på en macka så Peter kunde röka och jag skulle få vila från körandet. Tyckte de faktisk var riktigt bra att bara försöka koppla en gång på 2,5 timmar första gången man kör en automatare.



          


Innan vi åkte iväg till stugan gjorde vi om Manges sovrum till en fotostudio och tog lite kort.

 

Tess "the supermodel"

RSS 2.0