Sista muntligatentan

Vi har vårt sista enskilda diskussions case idag, börjar om ungefär en timme. Vill verkligen inte gå, vet inte vad jag ska säga. Är redan inställd på att jag inte ska klara de.. men tänkte ändå gå ditt man kan ju ha tur. kanske kan hoppa på någon annans tankesätt, annars lär jag väl ändå få ut något av det. De ska bli skönt nu när de äntligen är över, då jag ändå inte kan gå på omtentan nästa vecka så blir ju detta min sista gång. Nästan så man borde gå ut och fira i kväll.

Efter detta ska vi istället för att jobba enskilt med casen jobba i små grupper. Då jag typ inte känner någon i min diskussionsgrupp var de typ bara ett hoppa in i någon grupp. men de känns ändå bra! Känner två av tjejerna lite. En av dem var med i min faddergrupp, men har typ inte pratat med henne sen dess. Och den andra tjejen brukar jag springa på inne vårt lilla studierum. De blir dock bara hon och jag som ska skriva de första caset, då de andra två är bortresta tills på söndag. men de skulle ta diskussionen, så skriver vi arbetet.

Men nu ska jag börja göra ive mig.

Artikelläsning

Sitter på skolan och försöker ta mig igenom alla artiklarna som vi har till caset. Redan läst en och snart klar med den andra. Så bra två kvar, suck! Fattar verkligen inget!!

Börjar få lite ordning i min lägenhet nu, har fått upp min nya hyla, dock är den fortfarande tom. Ringde Anna idag för att få sovrummet omtapserat. men fick inte tag på henne. Och innan jag kommer hem kommer ju kl vara över 5 och hon har slutat för dagen. Får väl försöka imorgon igen.

Fick besök av Emma igår, fick en jätte fin buket tulpaner. Förmodligen ska vi åka över till helsingör i slutet av nästa vecka, beroende på vädret och så. Känns som de var evigheter sedan jag var i Helsingör, förutom de gångerna man åker över för att köpa sprit. men de var ett tag sedan de med.

Nu ska jag åter gå till pluggandet!

Kärleksmums

Fick äntligen reda på resultatet av analysen de gjort på utslaget på Ragusas ben, och de är en inflamation eller var de en infektion?!? Jaja, inget som är farligt iallafall. Så nu äter hon kortison och ska göra de i minst 3 veckor. SÅ förhoppningsvis ska hon bli bra tills dess. 
 
Jag bakade Kärleksmums (eller vad ni än vill kalla dem) igår.. de blev kanske inte helt lyckade, men jätte goda!! Nu ska jag plugga lite, innan de är dags att fixa något till lunch. Senare i eftermiddag ska Emma komma hit.

image13


Praktikfall 3

I morse hade vi den 3:e muntligatentan, bara en kvar!! härligt.. är dock orolig för om jag har klarat det eller inte, hann bara med 3 inlägg.. men Jörgen sa att "utan att lova något ska ni nog alla vara godkänna". så jag hoppas jag klarade de... vi började inte förrän typ kvart i 9, en halvtimme senare än planerat. Detta då mer än hälften satt på ett mycket försenat tåg från malmö/lund. Vi jobbade in rasten så missade kanske bara en kvart.


Inte igen!!

Tanken var att jag idag skulle sätta igång Ragusa på allvar, efter jul, nyår och nu allt blåsande så har de blivit lite så där med ridandet och motionen för hennes del. Hade mockat och fixat allt och gick sedan ut i hagen för att hämta in henne... nedre tråden till hagen var helt lös. ok, vem är er två har haft i sönde hagen!! ser att Ragusa var blodig på bakbenet, så hon fick självklart ta skulden.
jaja, ser ju inte ut att varas några stora sår precis, så jag tog in henne och började göra ive henne. Hade redan plockat fram allt jag behövde för att longera henne. men när jag kollade närmare på hennes bakben kunde jag inte ens hitta några sår.. hon brukar vara duktig på att få sår som inte är större än ett nålstick, så tänkte inte mer på den och gick över till andra sidan för att borsta henne och såg då att hennes framben såg likadan ut... märkligt!! borstade klart henne och tog hovkratsen. lyfte upp höger framben och såg att hon dels hade böjt till skon och sen skurit upp ena ballen. Så imorgon bitti måste jag dels ringa veterinären och även hovslagaren. själv klart blev de ingen longering.. istället fick jag en runda tillsammans med Lena och Anders. och longerade henne sen ett par bar på ridbanan.. bara för att kolla så hon inte var halt. 

 


huvudvärk

När jag kom hem från föreläsningen idag knackade fastighetsvärden på min dörr och skulle byta namnet till brevinkaset, hon byte även nyckeltuben (bra slapp jag ringa till henne). Efter att ha ätit lunch kände jag att  min huvudvärk började bli värre. Så tänkte att jag skulle ta ett powernap innan jag skulle iväg till stallet. hade precis vaknat igen och var precis på väg upp hur sängen.. bara en minut till!! då ringde telefon så jag fick gå upp iallafall, svarade! helt tyst.. hallå? tyst igen.. hallå??? hörde något men ingen som sa något... HALLÅ hörde något igen men fortfarande ingen som svarade... HALLÅ!!!!! en sista gång och var på väg att lägga på luren när någon äntligen svarade mig... sen tyst igen.. ok, vem söker du?? tyst igen... upprepade min fråga och fick svar den gången, sökte någon Malin. suck inte igen tänkte jag, men orkade inte förklara att de är många som brukar ringa och fråga efter någon Malin och sa istället bara att då måste han ha ringt fel. 

Huvudvärken är iallafall lite bättre nu, tänkte att den kanske blir bättre om jag får i min något att äta.


RSS 2.0