Stallmöte

Har precis kommit hem från stallmötet. Vi har haft någon som jobbar i stallet var tredje helg, men när Johanna ska vara mamma ledig från och med januari kommer hon som jobbat på helgerna börja jobba i stället för henne. Så förmodligen ska jag hoppa in och ta de helgerna som jag kan... lite extra pengar hade ju inte varit fel, framför allt efter december månad då man dels har extra utgifter till alla julklappa och jag knappt kommer få jobba något. Som de ser ut nu kommer jag jobba 4 dagar på hela månaden... jippi!


Sen kväll

Har bara varit vaken i lite mer än en timme... var inte hemma förrän strax efter kl 2 i går natt. Skulle egenligen jobba till kl. 21 igår, men var inte ifrån jobet förrän kl 23.30 och fick skynda iväg till sista bussen ner till centralstationen som gick kl 23.40... tåget hem går 23.51 vilket jag inte hann med... man brukar kunna hinna med det, men inte igår. Nästa tåg går inte förrän kl 01.15... suck! Tåg en 45 min promenad runt i Lund innan jag gick och satte mig på en bänk nere på parongen. 

Idag börjar jag inte förrän kl 18 och blir att jag tar bilen ner. Hinner inte med sista bussen ner till stan och en taxi kostar nästa lika mycket som att ta bilen hela vägen fram och tillbaka från Helsingborg till Lund. 

Nu ska jag åka till stallet.   

Huvudvärk

På väg hem från jobbet igår fick jag huvudvärk och de gick inte över på hela kvällen i går, så vid 9-tiden igår gjorde jag ive mig för att sova. Men då Johanna ringde var jag tvungen att hållam ig vaken ett lite tag till. Sen sov jag till kl 9 idag.. nästan 12 timmars sömn! men nu är jag iallafall utvillad.

SKa städa och fixa lite här hemma. Ska plocka ner ialla gardinner och tvätta dem på måndag när jag har tvätt tid. De ska byta alla mina förster i nästa vecka, så måste ta ner gardinerna och persinerna samt plocka undan runt fönsterna.

Efter lunch ska jag iväg till stallet och rida båda Ragusa och Oskar, hoppas Oskar är lite lugnare idag. I torsdags var han så pigg att han stod och stutsade på stället större delen av tiden.


Ledig helg

Ska snart åka iväg till stallet. Jag har lovat att ta hand om Oskar torsdag-söndag då Emma är i Tyskland. Imorgon ska Emmas skötare ta honom... skönt då jag jobbar hela dagen och skulle inte vara i stallet förrän ca halv 7 på kvällen. Emma mockar aldig till Madonna på vardagarna, så tydligen innebar det att jag sa att jag kunde fixa de när jag lovade att ta hand om Oskar... hmm... vet inte hur de gick till. men nu slipper jag båda hästarna på fredag och dessutom ska Evelina ta Ragusa på fredag så jag slipper stallet helt och hållet.

I helgen är jag ledig, har inte speciellt inplanerat förutom att rida och ta hand om två hästar. Tänkt att jag skulle ta en lång dag i stallet en av dagarna, Ragusas mann börjar bli lite lång.


Sjukhuset

I Måndags var jag kvar i Lerberget fram till lunch tid, trots att båda mamma och pappa var på jobbet. Vid lunch kom pappa och Roger (pappas kollega) hem. Pappa har fått en blodpropp i benet och skulle lägas in på sjukhuset, så han va bara hem om och hämtade lite saker. Då Rogers bil var inne på verkstad passade de perfekt att han tog pappas bil.

På kvällen ringde mamma och tydligen hade Farmor fått en stroke och var inlagd på sjukhuset hon också. Verkar dock inte vara så farligt. Jag funderar på att åka upp och hälsa på henne imorgon. Spelar egenltigen inte så jätte stor roll om jag kommer eller inte... hon kommer förmodligen inte minas att jag har varit där iallafall, men hon blir iallafall glad för stunden om jag kommer och de är ju alltid något.

Pappa blev iallafall opererad i går kväll och allt gick bra för förmodligen kommer han hem redan idag.

Nu låter de som bredbäreren kommer, så ska gå ut och hämta posten.


Ivan

Vaknade strax efter kl 7 morse av att byggarna kom för att fixa med badrummet, inte mycket kvar nu som sagt. Så de var bara att stiga upp, lite svårt att sova när någon håller på att banka i rummet bredvid. Mamma och Pappa hade med sig Ivan hem igår och han verkar inte speciellt glad över allt bankande... han har håll till på övervåningen hela dagen och förtillfället ligger han och trycker under sovan.

Imorgon har de gått en veckan sedan jag var på intervju... på intervju sa de att de inte kommer dra ut på tiden utan kommer ha de klart om ca en vecka... klart? klart... vem de ska anställa eller vilka som får komma in på en andra intervju?


Lerberget

Sitter hemma Lerberget idag igen... Mamma och Pappa har varit i Dublin över helgen och är på väg hem från flygplatsen nu. Pappa fylde 60 år i fredags.

Detta året skulle morfar fyllt 90 år om han fortfarande var vid livet och farfar fyllde 80 år för bara någon månad sen.

Mamma och Pappa var och åt på Salamanca i torsdag, en av mina favorit restauranger... eller vad säger du Johanna? De är iallafall en Spansk tapas restaurang, inte så jätte billigt men rätterna är rättså stora (för att vara tapas rätter).

Badrummet börjar bli klart, bara  några planker till som ska upp i bastun samt ett fönster och en dörr som ska nog allt vara klart!


Hasse Brontén

Har nyss kommit hem från jobbet och ska strax slänga mig i säng och sova ett par timmar, innan de är dags att åka till jobbet igen!

Vi hade en grupp på 200 pers idag, gick riktigt smidigt, för utan att de tvunget skulle ha borden stående som en solfjäder mot scenen... vilket gjorde att de blev jätte trångt och nästintill omöjligt att ta sig fram mellan borden.

Efter middagen vad de dags för underhållning, Hasse Brontén uppträde. Då vi inte hade något annat att göra stod vi ute i korridorren och kollade på och asgarvade hela tiden! Hands on the rat!!!


jobb

Ska snart åke till jobbet, börjar kl 16.00 idag. Kände att jag ville komma hem så fort som möjligt i kväll, då jag jobbar imorgon bitti också... så blir till att köra ner.

Vi får väl se hur de går att jobba idag, har förvarande jätte ont axlen/skulderbladet.. börjar dock kännas lite bättre men fortfarande långt från ok. De andra armen har börjat bli lite öm från vaccineringen i går, men inte så farligt!

Ragusa fick vila idag, kände att de var bäst så och i stället låta armen vila lite så kanske de blir bättre tills i morgon. Jag har städat lite nu på förmiddagen och varit iväg och pantat burkar och flasker... nästan 100 kr blev det! var jätte länge sedan jag var iväg och pantade.

Nu måste ja börja göra ive mig och köra!


Både intervjun och vaccineringen är avklarad smärtfritt

Precis kommit hem igen. Intervjun gick rätt så bra, man hinner inte vad så mycket på 5 minuter... så nu är de bara att hålla tummarna. De hade verkligen varit toppen om jag fick detta jobbet, visserligen bara 75 % men kan säkert jobba lite extra på Miatorp eller på Star för att få ihop de sista timmarna.

Efter intervju gick jag ner till citykliniken för att vaccinera mig. Behövde bara vänta ett par minuter innan de var min tur. Tjejen som skulle vaccinera mig var nog van vid att folk tycker de är jobbigt att få spruter, då jag är vänsterhänt tog de så klart sprutan i högerarm i stället och jag fick vända stolen åt de håller som spruterna låg, "kolla inte på dem, vet att de kan se lite läskiga ut" efter som hon fortsatte och dalta med en, "känns allt ok? nu kommer de sticka till lite" så kände jag att jag var tvungen at stoppa henne... alltså jag är blodgivare, så jag är rättså van.... men då är detta ingeting för dig! Precis!

Ångrar lite nu att jag inte bad henne sticka i vänster arm än då, då jag har ännu mer ont i vänsteraxel nu än vad jag hade imorse när jag vaknade. Känder visserliget inget i högerarm från spruten, men om de börjar göra ont hade de kanske varit bättre att bara ha ont i ena armen än att inte kunna röra någon av armarna! Har iallafall hittat ett läga nu som man kan sitta utan att de gör jätte ont.. hoppas verkligen att de gått över tills imorgon, kan lite inte jobba utan att kunna lyfta vänsterarmen, framför allt då jag jobbar på kvällen och de är bankett och förmodligen fatservering.


Härligt sätt att vakna på...

vaknade strax efter kl 7 imorse av de började borra utanför mitt fönster, vet inte om de var för att jag vaknade med et sånt ryck eller för att jag har legat konsigt och sovit i natt, men har jätte ont i axlen. Kan knappt röra på armen! De var lite svårt att somna om sen, då hur jag en la mig så gjorde de ont.

Nu ska jag börja göra ive mig och sen bege mig ner till stan för intervjun!


Intervju och vaccination

Imorgon ska jag först till Grand på intervju, är sjukt nervös! De är ingen "vanligt" intervju utan de har tagit in extra många så man får bara 5 min på sig att presentera sig själv... vet inte hur man ska förberedda sig, samtidigt vill man ju inte att de ska kännas in övat heller + att man vet ju inte vad de kommer fråga!

Sen ska jag till Citykliniken och vaccinera mig, lite nervös över det också. Har inga problem med att ta spruter, går ju friviligt och lämnar blod. De är mer att man inte vet ju man kommer reagera... finns så många risker och biverkningar!

Vaccination

Igår fick jag brev om erbjudande att få vaccinera mig mot influensan, redan på onsdag. Jag har inte bestämt mig själv hur jag ska göra, vaccinera sig eller inte?


regn, regn

Uch... de har ösregnet hela dagen. Tur att man ändå inte planerat att man ska vara ute idag. Har tagit de lugnt nu på förmiddagen, de har blivit rätt så långa sovmorgnar på sistonde då man inte måste gå upp kan man ju lika gärna ligga kvar 5 min till, som den blir 5 min till ovs.

Varit inne i stan en snabb sväng och ätit lunch med mamma. Sen har jag bokat tid hos Frisören, på torsdag ska håret fixas till. Har verkligen ingen lust att rida idag, om de inte slutar regna snart tror jag att de blir vilodag för tösen idag. Inte bara förr att de inte är skoj att rida när de regnar, blåser och är kallt. men ridbanan kommer vara täkt med vatten då och hästen som är ute i hagen kommer vara genomblött.

I eftermiddag blir de en sväng förbi Väla, jag är i behov av en ny vinterjacka är så trött på min gamla som är flera år gammal och de är inte tillräckligt kallt än för att ha på sig en vinterkappa.

Vichy

För någon månad sen köpte jag en ny ansiktsrengörning (Aco rengöringsgel).. men istället för att göra de hela bättre blev de bara sämre och sämre samt att huden blev jätte tork. Jag får lätt små utslag längs tinningarna och nedan för ögonen.

Förra veckan var jag på apoteket för att prova något nytt, köpte Vichy Normaderm. Vilket har fungerat jätte bra, trots att jag bara har använt de i knappt en vecka är min hud tillbaka tills sitt normala.


RSS 2.0