muntligexamination

Jag har muntligexamination idag. Hade det förra torsdagen också och ska sen ha två till! suck.. vill verkligen inte! känner sin som vanligt inte tillräkling förbered men de får väl gå som de går. Satsar ju bara på godkänt.

Måste iväg nu!


07.40

ringer min hemtelefon.. vem ringer så tidigt på morgonen? Jag hade varit upp sen kl 7 så de var lugnt, men i vanliga fall hade jag förmodligen sovit. Var en kille som skulle fixa något med strömbrytaren i vardagsrumet! va? jasså ska du det? Han insåg att jag inte hade en aning om vad han pratade om, visst du du på industrigatan 29a? Nej, flyttade där i från igår! gav ju ifrån mig mina nycklar och skrev på papperna om överlämning i går. 

Nej, nu får jag väl fortsätta plugga. ska läsa klart caset, ett par sider kvar och sen ge min på literaturen igen. Ska träffa de andra kl 11 på skolan och diskutera caset. Sen har jag spexmöte kl 16. Så blir väl att man får sitta kvar på skolan framtills dess och plugga. men de är väl bara bra, så får man det gjort. 

Föresten måste jag ner till gymmet och säga upp mitt gymkort senast imorgon och de har bara öppet mellan kl 16-19. sen ska jag till blodcentralen också.. känns ju lönt att när man väl har tagit sig i kragen och är på gymmet så kan man ändå inte tränna. Får väl powerwalka på löpbandet eller något sånt.   

Slutbesiktning

Har lite kvar att läsa innan jag ska gå och läga mig men jag kan inte koncentrera mig. Förra veckan kunde jag inte koncentrara mig mig på caset för att jag var så oroligt inför den muntligatentamen.. är oroligt inför denna gången också, kraven är högre och jag vet att jag måste göra bättre ifrån mig för att bli godkänd denna gången. men det är något annat som får min koncentration på fall.. min tankar försvinner i väg hela tiden.. har inte riktigt fattat att det än!!! 

Hade slutbesiktning idag på min lägenhet.. fick beröm för att vi hade städat så bra!! lol Så nu har jag lämnat ifrån mig nycklarna till mig gama lägenhet! känns konstig, kommer aldrig mer bo där. De har känt jätte märkligt de dagaran jag har gått hem från skolan, vissa dagar har jag till och med gått förbi min gamla lägenhet. Man för hejda sig själv så man inte går fel utan istället fortsätter förbi och bort till min nya lägenhet. 

 


Idag är ingen vanligt dag!!!

Kl 7 imorse ringde väcka klockan och de var dags att gå upp. När jag stängde av klockan såg jag att jag hade fått ett sms från Johanna som önskade mig grattis på födelsedagen! Åt frukost och stack sedan iväg till stallet sedan till min gamla lägenhet för att hämta hem de sista sakerna jag hade kvar där. När jag kom hem igen fixade jag lunch och var sedan tvungen att skynda iväg till skolan för att gå på föreläsning. Slutade den första föreläsningen kl 14 och hade sedan paus i två timmer tills de att nästa föreläsning skulle börja. Tanken var att cykla till min gamla lägenhet och städa på pausen sedan tillbaka och gå på föreläsning och tillbaka till lägneheten igen och städa klart de sista. Istället bestämde jag mig för att hoppa över föreläsningen. När jag nästen var klar med städningen ringde mamma som var på väg hem från jobbet och fråga om vi skulle gå ut och äta något. Så mamma kom och hjälpte mig att fixa de sista innan vi åkte iväg för att äta. Dalhbergs blev det, kyckling och sedan hallonpanacotta och hallonsorbet till efterrätt....mums!!! för en gång skull blev det ingen créme brylle, visst är det gott men trots att man inte äte efterrätt ute ofta så blir de lite tråkigt att alltid äta créme brylle. Oftast bara de jag kan äta.

Skulle egenligen hinna plugga lite i kväll, men de är ju ändå min födelsedag!

27 januari

Jag ska snart gå och sova. Knappt två timmar kvar tills kl slår 12 och de är min födelsedag, 23 år gammal.
Den 27 Januari står dock för något helt annat... två år sedan en underbar människa gick bort! R.I.P

Gäsp... alldelses för tidigt på morgonen!!!

Igår kväll ringde Gun till mig och frågade om jag kunde tänka mig att komma lite tidigare till jobbet idag på morgonen. Ett par av våra gäster skulle iväg och spela bordtennis på morgonen och ville gärna ha frukost redan halv 8. Visst inga problem, spelar inte så stor roll om jag går upp en halvtimme tidigare.

Strax efter kl 7 kommer jag till jobbet och möts då av ett ungt par. Hej, jobbar du här? ja! Vi vill hyra ett rum, alltså bra för ett par timmar. Vi hyr inte ur rum bara för ett par timmar så tyvär. så du menar att vi har suttit här i onödan? (Ni ska vara glada att vi har fått sitta inne och vänta på mig i onödan, då egentligen ingen skulle ha släppt in er..men de så jag så klar inte till dem utan sa att du slapp ju sitta här till kl 8 då vi egentligen öppnar) Efter en långdiskussion hit och dit och de till och med hade fått låna telefonen och ringa till något annat vandrarhem och kolla om de kunde ta emot dem.. trots att jag trodde att de inte hade öppnat än.. vilket de inte hade gjort! gav de iallafall sig och insåg att de fick någ åka in till stan och se om de kunde hitta något där i stället. Eller rättare sagt efter att jag inte get dom något väl... att hantera onyktra människor tidigt på morgonen kan jag gå med på men när de börjar komentera mina bröst så....!!! Vad var poängen med en sån kommentaren?!

De försvann iallafall iväg efter ett tag och jag kunde återgå till mitt jobb. som tur var kom inte de första gästerna förrän kvart i 8, då jag precis hade hunnit fixa klart allt. 

Efter jobbet ska jag till min gamla lägenhet och städa. Jag och mamma var där 3-4 timmar igår och städade... ändå har vi jätte mkt kvar.
 

inflyttad

Flyttade in i min nya lägenhet i går. Har ont i hela kroppen nu!! lol Jag och Mikael släppade ner allt från min gamla lägenhet till bilaran och släpet körde sedan bort till den nya lägenheten och han släppa upp allt förutom ett par kassar. Medans pappa och Andreas var och lämnade min frys hos Gretchen och sedan oss mormor och morfar och flyttade en säng och till sist till tippen och slängde lite saker till mormor och morfar. Det ända som var kvar i min gamla lägenhet var min soffa som vi verken fick plats med i släppet samt att vi inte orkade lyfta den själva.. men med pappa och Andreas hjälp fick vi upp den till 3:e våningen. När alla saker från min gamla lägenhet var inne åkte vi till mormor och morfar för att hämta lite hyllor som jag och Mikael skulle ha samt ett skåp som jag ska ha i stallet. Självklart fick vi lite och äta också! vilket var välbehövligt. Sedan till stallet för att läma skåpet och tillbaka till lägenheten för att släpa upp hyllan.
Sen åkte jag med pappa hem till lerberget för att lämna min säng (jag har i stället fått en 1.20 säng hemifrån, nästan helt ny bara jag som sovit i den typ 2-3 gånger) På kvällen fick jag besök av mamma och två arbetskamrater till henne som ville fräsha upp sig innan de skulle vidare och äta middag.

Idag ska jag iväg till ikea och inhandla lite nya grejer.

Lägenheten

Jag har äntligen fått nycklarna till lägenheten, fick dem i måndags. Har hunnit flytta in de mesta förutom möblerna som vi ska ta på lördag.

tog lite bilder när jag var där i måndags

 Vardagsrumet

 Köket

 Sovrummet

50x2

Sitter på jobbet nu, känner igen det här att de är här jag brukar uppdatera min blogg. (vet cissy, har varit jätte kass på de på sistonde, men ska bli ändring på det nu. ska försöka iallafall)
Bara två frukostgäster idag så de är rättså lungt här. inte så konstigt säsongen har ju inte riktigt kommit igång.

Idag fyller Uffe och Lasse 50 år, GRATTIS! (eller om det är imorgon) Lasse ska ha uppvaktning i Stockholm och kommer inte ner hit och till Uffes är jag inte bjuden, räknas tydligen inte som vuxen. lol.. gör mig inget. Istället har jag lovat att köra ner mormor och Gretchen. Sen ska jag hålla morfar sällskap resten av kvällen. 

 


Slutbesiktning

Evigheter sedan jag skrev här, tänkte jag ska försöka komma igång igen.

Precis varit på slutbesiktningen för min nya lägenhet. Skulle ha fått nycklarna idag och sen flytta in på söndag. Men lägenheten gick inte igenom städbesiktningen på långa vägar. Så de blir en ny besiktning på måndag så jag får nycklarna då istället.
Jag som hade tagit ledigt och allt på söndag för att skulle flytta då. Ska försöka få ledigt nästa helg i stället. men kommer nog försöka börja flytta lite saker redan tidigare i veckan, så är de inte så mycket att göra i helgen.

Köpte några skålar på Ikea i dag, andra handssortering för 9 kr st (org. pris 30kr). Jag lyckades hitta ett par som man knappt ner att de är lite skadade.


RSS 2.0