Löjligt

Hämtade in posten samtidigt som jag var på väg till stallet. I brevlådan låg de bara ett grönttjockt kuvärt... hmm, vad är detta? Undra om de är...? när jag vände på kuväret för att öppnade de såg jag att de stod en avsändaradress på det och visste redan innan jag fick upp de att de var mina stallnycklar!

Herregud.. seriöst!?! Vad sägs om att lyfta upp telefonen och säga tyvärr jag känner inte att de fungerar och vill inte fortsätta ta hand om din häst! istället för att helt plötsligt sluta svara i telefonen!!

Nu har jag iallafall fått tillbaka mina stallnycklar, ett par veckor senare än jag velat!


Sovmorgon

Härligt att få ta sovmorgon i morse... vaknade dock vid 6 tiden och efter de vaknade jag till med jämna mellanrum. Blir lät så när man är van att gå upp tidigt på morgonen.

Nu på förmiddagen har jag inte gjort så mycket, bara städat och fixat lite. När jag vakande i morse hade jag fått ett medelande från hon jag var på intervju hos igår! Hon vill ha tillbaka mig på en ny intervju redan på måndag!! :)

Idag ska jag träffa en tjej i stallet som ev ska börja hjälpa mig med Ragusa. En tjej som Jan känner genom sitt jobb


Intervju imorgon igen!

Imorgon är de dags för en ny intervju, denna gången på Erikslund i Ängelholm, där Anna jobbar. Hade ju inte varit helt fel!

Efter alla intervjuer jag har haft den senaste tiden borde väl någon av dem leda till ett jobb.


intervju x2

Idag har jag först varit på intervju på Marina Plaza i Helsingborg och efter de i Lund på Stay at. Nu är de bara att hålla tummarna!

När jag kom tillbaka till Helsingborg åka jag direkt ut till stallet. Blev longering idag, då Ragusa har vilat ett par dagar. Imorgon blir de ridning, jag och Emma ska rida tillsammans. På fredag kommer de en tjej som Jan känner och ska provrida Ragusa för ett ev börja rida henne ett-två dagar i veckan. Trodde jag hade hittat en medryttare, hittade en tjej som haft en 2-3 gånger. har inte pratat med henne på över 3 veckor, hon svarar inte i telefonen och jag har lämnat medelande på mobilsvaret och bet henne ringa mig men icke! Får väl fortsätta jaga henne, vill ha tillbaka mina nycklar! Ett man inte kan lita på folk!

hemma igen!

äntligen hemma igen efter en riktigt jobbig resta, trots åksjukebanen måde jag sjuk dåligt större delen av resan. Och kunde inte sova heller utan satt och lyssnade på musik och stirrade ut genom fönstret hela resan... efter 5-6 timmar är man rätt less på det.

Ska bli skönt att sova i sin igen säng i natt, sover mycket bättre där. Imorgon bitti åker jag ner till lund för att jobba 08.30-22.30! Sen börjar jag kl 08.00 på söndag så sover kvar ner hos min bror. Han har lånat mammas bil (och mamma har lånat min bil) så jag tar mammas bil med mig hem på söndag. Skönt att slippa ta tåget!

På  måndag ska jag på två intervjuer, Marina Plaza och Stay at i Lund!!


Borlänge

kl 19.00 igår kom jag äntligen fram till Borlänge!! traskade i väg till johannas lägenhet där hon hade middagen klar till mig!! :)

Om en timme går mitt tåg till Tällberg, kommer upp 1,5 timme innan intervjun. men har ju ändå inte så mycket annat för mig. Johanna är ju på jobbet och vad gör man i Borlänge?

Har precis bokat tågbiljetter tills imorgon, åker kl 6 på morgonen (om de inte blir flyg hem idag). Tur att jag inte ringde lite senare, för jag fick sista biljtetten Borlänge-helsingborg  imorgon bitti! nästa tåg med lediga platser gick kl 10 och då skulle jag inte vara framme förrän efter kl 17. För att sen ta mig hem från knutpunkten och åka ut till stallet!

Den nya prognossen ser iallafall bra ut, kl 14.00 planerar de att öppna ängelholm och arlanda är ju redan öppen! hoppas, att de förblir öppet i kväll också!

Flyg eller tåg?

Ringde till AF idag för att boka om flyget till tåg... men de slutade med att hon bokade tågbiljetter till mig samt att jag får behålla med flygbiljtetter... är flyget inställt så får de ändå pengarna tillbaka och går flyget så hinner de avboka tågbiljtterna.

Som de ser ut nu verkar de som de blir tåg, flyget är offeciellt inställt sedan någon timme tillbaka! men de kan fortfarande ske förändringar. Ängelholm är ju stängt sedan igår (de öppnade ett par timmar i går innan de var tvungna att stänga igen) och Arlanda stänger kl 20. Hoppas de kan öppna igen!

De ser inte så ljust ut...

På onsdag morgon är de meningen att jag ska åka upp till Borlänge för att sen på torsdag gå på intervju i Tällberg. Ska flyga via Arlanda och sen ta tåget där ifrån, men ser inte så jätte bra ut för tillfället. Nu verkar de som att inga flyg på kommer gå imorgon heller. Får väl ringa och prata med AF imorgon och se vad de säger... vill egentligen inte ta tåget, tar ju så himla långtid.


Felbokat

Dags att sova snart... börjar jobba kl 7 morgon så blir att traska iväg till tåget tidigt imorgon!

När jag väntade på mitt tåg på Lund station idag passade jag på att hämta ut mina biljtetter, till Borlänge/Tällberg nästa vecka. Blev rätt överaskad när jag fick upp biljetterna och kollade lite närmare på dem. Dit resan såg bra ut arlanda-borlänge ankomst kl 14 onsdagen den 21.e (flyger från ängelholm till arlanda).

men hemresan... 17.02 från Tällberg med byte i Borlänge även de onsdagen den 21.e. hmm... hur ska jag då kunna gå på min intervju på torsdagen?

Allt blir bättre om man får göra saker själv!!


Nya linser

Sist jag har oss optikern kom vi fram till att jag skulle pröva ett par nya linser, som skulle hon tyckte skulle passa mig bättre då jag har så stora pupiler. I fredags fick jag dem med posten och använde dem i fredags och lördags. På söndag morgon när jag skulle sätta i linserna, hade den enda gått sönder. Jag måste ha lyckats kläma den i locket eller något sånt. Så igår fick jag ringa till optikern och be om en ny, som tur var hade de min styrka inne så kunde börja använda mina nya linser redan i morse.

Idag på kvällen när jag skulle duscha lyckades jag nästan tappa den andra linsen!! tur att jag inte gjorde de... vågar ju knappt använda linserna nu! :)



Äntligen tillbaka!

Har varit utan internet sen i torsdags! Tänkte inte så mycket över de när jag startade datorn på morgonen, den brukar göra så ett par gånger om året att internetet slutar fungera under ett par timmar. Hade sen en massa ärenden jag skulle fixa och sen hinna med stallet innan jag skulle in till stan på att möte. Var inte hemma förrän efter kl 20 på kvällen och då kände jag inte precis för att sätta mig och ringa till telia för att felanmäla det.

På fredagen fick jag ta tag i de, ringde till de nummret som supporen på datorn sa till mig att ringa. Efter att suttit i kö i nästan en halvtimme visar de sig att de är fel nummer... suck! får ett annat nummer, "de är lungt de har ingen kö" ingen kö?? när jag ringer får jag reda på att jag är nummer 62 i kön... glöm de!! Ringde lite senare på dagen i stället och behövde bara sitta i kö i ca 45 min!!

Under helgen hände de ju inget till och på måndagen fick jag ett medelande av telia att jag skulle kontakta dem om jag fortfarande hade problem. Fick reda på att de var en fiber i en kabel som gott sönder... eller någon haft sönder snarare. Hann inte ringa till Helsingborgshem innan de stängde för dagen, så fick göra de idag istället.

Idag vid lunchtid började internetet äntligen att fungera!!

Grand Hôtel Mölle

Igår eftermiddag fick jag ett samtal från Grand i Mölle, där jga sökt ett jobb nyligen. Idag på förmiddagen tog jag bilen ut till Mölle för intervju. Har alltid velat jobba där, jätte mysigt hotel och ligger helt i en helt underbar miljö. När jag var där hann vi också med en lite rund tur, visade mig salen där de brukar ha brölopp. Hela salen ligger ut mot klipporna och man kan se havet och kullberg i bakgrunden. Speciellt en dag som denna när solen skiner är de en helt underbar syn!

Nu är de vara att vänta... jag var den först på intervju och de skulle träffa 4 st till... 4 personer som står ivägen för mig och mitt drömjobb!!


Vardag

i morse vaknade jag som vanligt av en massa oväsen och bankendes. Har varit skönt med att par extra helgdagar då man har fått sova ifred. Nu är iallafall nästan allt flyttat, dock innebär väl de bara att näste gäng av byggnadsarbetare flyttar in vilken dag som helst... suck!


dubbel bokat

Insåg precis att jag har lyckats planera in två saker imorgon som krockar med varanda... smart! Rätt duktigt av mig, då jag har så mycket inbokat på min vardag förtillfället... eller inte!!

Imorgon ska Ragusa skos, samtidigt ska jag fixa mina nya däck till bilen. Får ringa till Vivecka imorgon, hon brukar inte ha något emot att behöva ta henne själv. Hinner ju tillbaka till stallet innan hon är klar, förmodligen innan hon hinner börja med bakbenen... vilket är det jobbigaste :(


Påsk

Då var Påsken nästan över! 

I torsdags eftermiddags strax innan jag skulle iväg till stallet ringde min chef och undrade om jag kunde jobba på kvällen... med andra ord om jag kunde komma ner till Lund medesamma! Hade gärna sagt nej, men kände att jag inte riktigt hade råd att göra det! Så hoppade snabbt in i duschen, packade ihop mina saker och skyndade ut till bilen. För var jag tvungen att svänga förbi stallet och sen var de bara att köra fullfart ner till Lund. Hann i tid också, 1,5 timme efter min chef hade ringt var jag på jobbet och redo för att jobba! När jag kommer in i köket var bara kokarna där, men hittade ett PM... hmm, en grupp på 48 personer som ska äta kl 21.30. Vad mer? Hittade mina kollegor ute i baren och tydligen var de bara en gruppen på 48 personer som jag skulle ta hand om, buffe så väldigt enkelt. men vad ska jag göra fram tills de kommer? kl var 18.00 när jag började jobba. menmen... dukade fram och fixade i ordning i lugn och ro samt hjälpt till lite i restaurangen, trots att de hade de jätte lugnt och själva inte hade något att göra. Självklart blev de ändå kaos på slutet, samtdigt som min grupp kom strömade de till fullt av folk till restaurangen och de hela slutade med att vi var inte därifrån förrän kl 24.00! Spelade ingen större roll för min del... mer pengar i fickan!!

På fredagen sov jag först hela förmiddagen, trots att jag var hemma strax innan kl 01 så var jag inte i säng förrän straqx efter kl 3. Hann inte med så mycket här hemme innan jag var tvungen att packa ihop min saker och åka till stallet. Efter stallet åka jag direkt till mormor och fräschade till mig och hoppade i lite rena kläder innan vi åkte hem till Lerberget och påskmiddag hos mina föräldrar. Andreas, Mikeal och hedvig var redan där när vi kom och stackars lilla Ivan också. Han hade varit i slagsmål med en annan katt och skaddat sig... han sprang runt och var riktigt odräglig hela kvällen då han inte fick gå ut. Hoppade upp på matborde och allt möjligt som han vet att han inte får göra och inte heller brukar göra!

Nu ska jag iväg till stallet!

RSS 2.0