Tentaplugg

Har tenta imorgon...panik!! känner mig verkligen inte förbered. men har resten av dagen på mig!! :) Therese har lovat att ta in Ragusa och mocka till henne så slipper åka dit. Börjar dock känna att jag behöver göra något annan än att sitta inne och plugga. Så ska ta en promenix och sen måste jag handla lite frukt och så tills imorgon!!

Medryttare

Den senaste tiden har de börjat kännas lite tungt att åka till stallet visa dagar. Känns liksom som ett tvång, suck måste jag iväg och rida i dag igen! Förra veckan var den känslan dock helt borta, trots att de har regnat nästan varenda dag när jag har ridit har det inte känts jobbigt. Tror det var i onsdags eftermiddag som jag var i stallet och hand bara precis hoppa upp på Ragusa och rida 3 meter in på ridbanan när jag hörde hur himlen hade öppnats sig precis bakom mig. Men kunde höra hur regnet/haglet träffade träden i skogsdungen bar 100 meter ifrån ridbanan. Bara efter ett par sekunder öppnade sig himlen precis ovanför oss också! En riktig hagelskur som sedan över gick till ösregn efter 2 sekunder var vi helt genomblöta!

I fredag när jag höll på att rida kunde jag inte sluta att titta på vad en av hästarna i hagen bredvid ridbanan höll på mig. Han stod och grävde en djup grop med frambenen, efter att hållit på med det i en kvart vände han på sig och började gräva igen hållet igen!!! Hmmm...märligt!

Tänkte i alla fall att jag skulle försöka leta upp en medryttare som kan hjälp mig. Hade ju Emma som hjälpte mig innan. Hade varit skönt att någon ledig dag ibland när man verkligen inte måste göra något. Känns dock jobbigt, brukar ju inte låta vem som helts rida på henne. Bara Karin som har ridit henne utan att jag har varit med.

Men om någon är intresserad är de bara att höra av sig.


Ledig

Insåg precis att jag har ingen föreläsning idag. trodde jag skulle ha föreläsning mellan kl 9-12 men så fel man kan ha. Som tur va kom jag på det innan jag har cykla iväg till skolan! Gör ju absolut ingen, behövder ju ändå plugga så bara bra att jag trodde jag skulle till skolan så jag kom upp ur sängen! :)

Jag och Emma var föresten och kollade på SM i dans i lördags. Riktigt skoj faktiskt! Hade jag haft tid hade jag också dansat... men de finns så myckte saker jag skulle hållt på mig om jag hade haft tid. Saknar verkligen att klättra och dyka hade jag inte heller sakt nej till. men med skolan, jobbet och Ragge finns det inte jätte mycket tid över till allt sånt.

Var på Hööks i lördags också och skulle köpa ett par boots till Ragge, så nu har hon boots på sig 24 h om dygnet! Ska man tvunget trampa sönder sina egna ben så får man skylla sig själv. Inte verkade viserligen inte bry sig över att ha dessa på sig. De stör henne inte på samma sätt som ett par "vanliga" boots. När jag skulle betala lämnade jag fram mitt kort för att få en ny stämpel, men får 150 kr rabbat när man har fyllt hela kortet. men tydligen hade kortet gått ut för ett par veckor sedan. men istället för att bara slängde de och sätta en ny stämpel på ett nytt kort, flyttade hon över de stämplarna jag hade på ett nytt kort! skricker de fattig student om mig lr???

Nu tänkte jag ta en promenad och sen börja plugga!

Fisk och saffranssoppa

Hittade ett nytt och gott recept igår på ica's hemsida, en fisksoppa.

Fisk- och saffranssoppa
 
Ingredienser


1 gul lök
1-2 morötter (ca 200 g)
4 potatisar (ca 400 g)
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 l vatten
2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
1 ask körsbärstomater (250 g)
500 g fiskfilé, t ex torsk, hoki eller sej (jag använda torsk)
 

Gör så här
1.Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt.
2.Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter.
3.Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock. Vispa i crème fraiche och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela och lägg i tomaterna.
4.Skär fiskfilén i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5 -6 minuter.
 
Om man vill kan man smaksätta  Créme fraichen själv med lite saffran och tomatpure. Jag valde att köpa färdigsmaksatt, men tänkte prova att göra det själv nästa gång.


Ikväll tänkte jag att de skulle bli laxpaj, har snott receptet av cissy från hennes blogg. www.receptakuten.blogg.se.

trött

När jag kom till jobbet i söndags morse kändes det som jag hade fått något i öget eller om kanske linsen hade gått sönder. När jag kom hem kändes de fortfarande konsigt så tog ut linsen för att se om de hjälpte men icke. Hade fortfarnade ont när jag skulle gå och lägga mig och hålla ögat stängt var nästan värre! Inte de lätaste att somna då... men de gick till slut.
På föreläsningen idag kändes det ännu värre, var inte lite jobbigt att koncentrera sig. Efter föreläsningen åkte jag till lassaretet till apotektet. För att köpa något till ögat, kändes lite bättre när jag kom hem och sköljde rent ögat men fortfarande inte helt ok.
Har varit så himla trött hela dagen, ögat till vila och då väl hjärnan det också. funderar faktiskt på att hoppa över föreläsningen imorgon. Kommer förmodligen få använda glasögen imorgon känns bäst så och tror inte de är tillräkligt starka för att kunna läsa på tavlan utan att behöva anstränga mig... och vet vad de kommer leda till huvudvärk!!!
kändes inte lite jobbigt att köra bil med glasögon idag, och själv klar ska solen skina.. mina ögon som har super känsliga mot solen, har alltid solglasögon på mig! vilket inte gå om man har glasögon samtidigt!

Ella

Har ett snyggt blåmärke mitt på översidan av handen sen Ella bet mig igår. Hjälpte Katis att hålla henne medan hon försökte få ren hennes sår. Hade trampat upp ett riktigt rejält sår, men som tur var veteinären i andra stallet och hälsade på sin lilla Knatte. 
Höll koll på Katis valp också ett tag, kom tillbaka till dem precis när veterinären gett Ella lite lugnade. Precis efter att hon gett sprutan kommer både Emma och Katis på att de glömde nämna att Ella är dräktig och kanske inte skulle få lugnade! men veterinären sa att de var lugnt. Hade ju ändå varit försent med ändå bra att veta om man lyckats göra någon som skadat fostret.

Var och hälsade på Farmor och Farfar idag. Farfar fyllde år föra lördagen men jag hade inte tid att kom så de fick bli idag istället.


Köpenhamn

Helt slut efter en heldag i Köpenhamn (och Helsingör) köpte ett par jeans, ett par svarta byxor och en grå tröja samt lite ljus på Systrarna Grene. Vi var tillbaka i Helsingör strax innan kl 17 så de blev en lite kort runda där också, fick med mig en flaska Xante!

Tillbaka i Helsingborg blev det middag på Swea, har nästan blivit tradition. Vi hade dock tur att få bord, de hade egentligen fullbokat men hade fått en avbokning precis innan vi kom! På tal om tur så hade vi intre litet tur när vi skulle med bussaran hem. Var på stationen exakt kl 20 vilket var precis då båda våra bussar skulle ha gått (vilket vi inte visste innan, hade inte kollat upp det) då det tar ett tag att ta sig till själva busshållplaterna hade vi förmodligen missat båda bussaran om det inte hade varit så att båda två var ett par min sena!


Fixat

Har fixat en del här hemma idag och igår. Fick upp gardinerna i sovrummet, har inte haft några där du inte kändes lönt att sätta upp dom innan de skulle tapetseras. Då visste jag inte att de skulle ta så lång tid. Sen fick jag låna borrmaskinen av mamma och pappa så har skruvat upp krockar till omtagen till både gardinerna samt nya krockar i köket (som jag köpte på Ikea idag). Gick inte precis så bra när jag skulle borra hållen till krockarna, de första råkade jag gör lite för litet, så fick knappt ut pluggen igen, måste verkligen köpa en tång. de andra hållet råkade jag borra precis bredvid där de varit ett håll innan... så de blev ju förstort istället. men de gick bra till slut!! 


Måste verkligen köpa lite tavlor. Har så många tomma väggar som behöver fyllas. Har fått två tavlor som mormor som jag ska hämta någon dag. Som ska upp på väggen bakom soffan så jag kan täcka de fulla märkena från spacklet.

Har köpt lite nya blommor idag och en kruka som jag ska planerar om en av mina blommor i. Den börjar bli lite förstor att ha stående i fönstret. Så nu ska den få åka ner på golver i en lite större kruka.

Imorgon ska jag och mamma förmodligen till Köpenhamn, om vädret inte är för dåligt!!


Sovmorgon

Första gången på väldigt länge jag hade en riktig sovmorgon.. alltså utan att sätta väckaklockan och bara vakna av sig själv. Jätte härligt.. hade dock svårt att sova efter kl 7 när jag vaknade första gången. drog mig iallafall ur sängen strax efter kl 10.

käkade lite frukost och sen har jag bara latat mig.  Förutom att jag har ringt runt efter lokaler har jag inte gjort så mycket ännu. Ringde först till Hbghem som gav mig numret till hyresgästföreningen i Helsingborg. Vilket jag ändå hade tänkt ringa. Där hämnade jag först fel och hamnade av någon konstig anledning i malmö.. hmm märkligt! När jag väl kom rätt fick jag numret till en annan person inom hyresgästf. som tydligen skulle ha koll på detta. Vilket han hade väl rättså bra koll på men de var inte hans anvar så han fick mitt nr och skulle lämna de till rätt person som så klart var ledig precis idag. men hon skulle ringa mig imorgon!!

Har två andra lokaler som hade tänkt ringa också, vet inte om jag ska vänta tills imorgon eller ringa dem idag också. Ska iallafall käka lunch först. Den ena lokalen ska enligt okända käller kosta 2000 kr att hyra och enligt en annan källa måste man lämna denna lokalen kl 24.00. Vilket jag inte riktigt förstår varför. Den ligger inte direkt i kontakt med något annat hus.. närmaste byggnade är en Ica affär.. där stör man många efter kl 24.

RSS 2.0