Morgonpigg

...verkar alla vara idag förutom jag. Hoppade över frukosten i morse bara för att få ligga och dra mig ett par minuter extra. över hälften av min 10 frukostgäster hade redan kommit och börjat äte redan innan kl 8. Vi börjar servera frukosten kl 8.

Var hos Emma igår kväll, blev en rätts tidig kväll för min del med de var skoj. Vi spelade WI, dansspel. Sånt som jag är helt värdelös på, men det är skoj ändå. Första gången gick det så dåligt för mig att jag inte ens fick dansa klart hela låten!! haha!

Verkar som alla festade igår, Cissy var på någon sittning som Hiphoppare, Johanna och gänget var hos Per på fest, mina grannar hade fest igår också märkte jag när jag kom hem.


Nummerupplysning

Hade det inte varit bra om det fanns ett ställe man kunde ringa till om man behöver nummret till ett företag eller en person?? Visst hade de varit toppen, jag vet vi kan kalla det nummerupplysning! Och hade det inte varit bra om det fanns ett ställe i varje stad dit turister kan vända sig om de behöver information om staden, typ vad som finns att gör när de är där ect.

Nej, men de är ju onödigt de har ju mig... vad är det för mening med det om man änså bara kan ringa till mig och få samma information. Att folk ser en om en informationsdisk fick man ju lära sig på H&H. där kunde man stå ett par meter från informationsdisken och trots att de inte var någon kö gick folk förbi informationsdisken för att fråga dig istället!

Ringde en dam innan idag som ville ha nummret till ett vandrarhem i Höganäs. De finns inte med i min STF katalog, känner tyvärr inte till något vandrarhem i Höganäs, vilket innebär att de inte är med i SFT. Nä, men visste hon att de inte var! Konstigt att de i finns med e SFT katalog då!


kvällspromenix

Hade precis plockat fram böckerna för att hinna plugga lite innan det är dags att sova. Men hann typ bara öppna böckerna som ringde telefonen. Det var Inger som undrare om jag kunde tänka mig att gå ner till "himmet" och släppa in en av våra gäster som hade låst ute sig! Inga problem tar ju bara 5 min för mig att gå ner.

hjälpreda

Hade en lite hjälpreda som sprang efter mig och hjälpte mig i stallet idag...lol. Cornelias lille bror. Mest var han egentligen i vägen, men lite hjälp fick jag!

Imorgon fyller farfar år, jag har dock inte tid att åka ditt och fira honom ska jobba sedan till staller, hem och fixa ive mig, tillbaka till stallet och fodra sedan direkt till Emma. förhoppningsvis ska jag hinna plugga något också!  


Förebilder

I helgen läste jag "Lära kvinnor leda kvinnor" en debat bok av Barbro D-H. Rättså intressant bok, man kanske inte ska ta till sig av allt som står där men ändå. Uppgiften var att hitta ståndpunkter som vi antingen inte alltså hör med om eller som vi hör med om som vi sedan diskuterade på ett seminarium i tisdags. 

I boken skriver Barbro att kvinnor inte har någor kvinnliga förebilder... klart vi har tänkte jag. min förebild är... ???? Kunde verkligen inte komma på någon. Lite längre från i boken stod det av vi letare efter förebilder som är precis som oss själv, efter att ha läst detta kom jag på ett helt gäng med personer som jag kunde se som min förebild. Klart att de inte kan vara precis som en själv, de är ju inte ens möjligt!!! 

 


Hoppning

Precis kommit hem ifrån stallet, är helt slut i hela kroppen. Vi har hinder stående på stora ridbanan varannan vecka, och idag skulle de tas bort så jag tänkte passa på att hoppa lite när det ändå stod där. Hoppade över en lite kombination och en stutts på böjtspår. Ragge gick jätte fint fram tills dess att jag skulle byta varv och ta de i hennes "jobbiga" varv. Suck... hon försöka med allt för att komma undan... galoppera på stället, sakta av till trav när hon skulle galoppera, skänkelvikning istället för att galoppera eller ta sats och springa i 120 rakt mot hindret. Suck...inte så lät att hoppa henne när du henna sekunden måste driva fram henne för att hon inte ska stanna helt och sen näste sekund ta tag i henne så hon itne springer rakt in i hindret. Hon har inte insett än att hon inte kan hoppas när hon springer på som en dåre rakt mot hindret. Jag fick iallafall som jag vill till slut!

Hon jag kom tillbaka in i stallet träffade jag Emma som berättade att hon hade varit och kollat på VM i körning i Åstorp i går. VM? men de har ju redan varit, eller iallfall i enbet och fyrspann. Tydligen var där både enbet, par och fyrspann där och körde. jaja, det kanske var EM kom hon fram till sen. Körde inte Em varannat år, det året som VM inte går? men de kanske bara jag som fått för mig det.. Emma började yra något om att de har ju inte kunnat haft det för att en tjej blev sparkad blablabla.... hmm.. vad har de med saken att göra? De kör väl inte ett extra EM för det???? jaja... sa inte det sista till henne ut släppte det där. Nu när jag kom hem kollade jag vad det hade varit för tävling, Nordic baltic Championship, men enber och par (ponny och häst) Samma sak som VM/EM eller?

God vad härligt det skulle vara att ta ett varmt och långt bad. Skulle men kropp behöva. menmen, har man inget badkar så blir det lite svårt.

En vanligt söndag på "himmet"

En av frukost gästerna frågade mig idag, har du fått någon frukost idag? nej, inte än! Det är jätte viktigt med frukost, det får man ju inte hoppa över. hmmm.. brukar faktiskt äta hemma innan jag sticker till jobbet. har vara inte blivit så denna helgen.

Vi har en äldre man som bor här i helgen igår morse kom han ner och klagade på att de var kallt på rumet. är elementet uppskruvat? ja, men de är fortfarande jätte kallt. ok, jag ska kolla på det lite senare. någon timme senare när jag äntligen fått undan frukosten gick jag upp på rummet... hmm om elementet står i 1:an ska de väl inte var särskillt varmt lr? skruvade upp varmen och idag kom gästen ner och sa att de var varmt och skönt på rummet!!


På tal om vår kära gäster så har vi en gäst som bor här som jag min 2 m lång, hon måste böja sig ner för att gå in i hissen ect. Han är bara lång ut rättså kraftigt bygg också. man känner sig så liten brevid honom.  

Andra personen i helgen som frågar mig om jag driver/äger vandrarhemmet.. hahaha! jag? kanske i framtiden?!? lol

ska försöka så tag på hbg-hem imorgon igen och sen kanske gå och prata med Inger, hon kommer ju hem från sin semester idag så hon är tillbaka imorgon igen.



Lära Kvinnor leda kvinnor

Sitter på jobbet, rättså seg kväll. fast inte så seg att jag har fått tid och sätta mig och plugga lite, hann läsa ca 3 sidor sen blev jag avbryten och nu känns det inte lönt att börja igenom, håller på att läsa "Lära Kvinnor leda kvinnor" av Barbro Dahlbom-Hall. Rättså intressant bok. Vi ska ha seminariem på den boken på tisdag.

knappt 30 minuter kvar tills vi stänger och jag väntar på 3 stycken till som ska komma.. suck! suttit här hela kvällen och haft inget att göra.

Har försökt ringa Hbg-hem både i dag och i onsdags. men har inte fått tag på honom så jag kan höra om lokalen ens är ledig. Fast börjar känns som det inte är så många som kan komma i år. jaja, vi får väl se hur det blir.

Seminarium

Har seminarium i dag, om ett par timmer. vi får väl se hur det går. Sen är det bara att sätta igång med nästa uppgift, men ska lämnas i redan på måndag morgon. Så det blir til att läsa boken i kväll.

Vaknade kl 3 i natt av ett bilalarm. Lät som de kom precis från där min bil stod, så upp ur sängen och kollade ut genom fönstret. Det var bilen som stod bakom min bil.

Var ute och sprang igår, bara en jätte kort runda. Var jätte länge sedan sista så tänkte jag skulle ta det lite lugnt första gången.

Chicken MaTa

Dagens lunch blev Chicken MaTa, det var jätte länge sedan jag lagade det. Vet inte riktigt varför vi (Jag och Johanna alltså) började kalla den för Chicken MaTa, vi kan ju inte ta åt oss all ära. Det är ju från början Janina vi har fått receptet ifrån.

1 kg               Kyckling (eller quorn)

4 dl                mjölk

100g              kokos

                       Margarin

2 st                gula lökar
1 st                röd paprika
1 st                buljongtärning
1 tsk              salt

1 krm            svartpeppar

½ - 1tsk         sambal oelek

1 tsk              gurkmeja
1 msk            färsk riven ingefära lr 1 tsk malen
1 msk            mjöl

2 dl                matlagningsyoghurt

(½ msk           mango chutney)
  1. värm mjölken, i med kokosen. Låt stå och dra tills det svalnar. (Jag använder ibland en burk kokosmjöl istället, det går lika bra.)
  2. Dela kycklingen i bitar och bryn i stekpanna. Salta och peppra. 
  3. Skala och klyfta löken.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  5. Fräs grönsakerna i smör ett par minuter.
  6. Sila ner kokosmjölken i grytan, pressa ur kokosen med en sked.
  7. Låt såsen koka upp, lägg i quorn/kyckling och låt koka 3min.
  8. Tillsätt mjöl, kryddor och matlagningsyoughurt.
  9. Tillsätt mango chutney, om ni vill jag brukar hoppa över det!

Serveras med kokt ris, liten sallad.


Nyår

Dags att börja planera nyår! Känns som evigheter tills dess, men för att få in alla på samma spå, hitta lokal ect måste man vara ute i god tid.
Fick mail av Johanna igår som försökte få ihop alla samt hintade lite fint till mig... hade faktigt tänkte samma sak som henne. Kan inte tänkte mig att Inger har något emot av hyra ut några rum till mig på vandrarhemmet trots att vi har "stängt". och jag kan säkert få henne att dra ner lite på priset. Vad kan fólk vara viliga att betala?
Tror dock inte att vi kan ha festen där, då vi förmodligen kommer ha lite gäster som bor här. Det kommer säkert vara några stakare som inte har möjlighet att åka hem till sina familjer över nyår då de ska jobba!!
Tänkte jag skulle ringa till Hbg-hem idag och höra om lokalen som ligger på min gata är ledig till nyår, i fall den är det så har vi ju allafall ett alternativ. Om inte någon annan har något bra förslag!?!








Tvättar

Har precis tvättat, har nog aldrig gått så här långt mellan gångerna. Hann precis med att tvätta allt innan min tid tog slut.

Var inte lite irriterad på de som hade tvättiden innan mig. en timmer efter tvätttiden börjar har man även torkrummet. så kl 18 för min del. men de gick ju inte så bra då någon redan använde det! suck! kl 8 kom de och hämtade sina saker! två timmar försent! skoj, Så ni har jag våta kläder hängandes i hela min lägenhet.

Nu ska jag skriva det sista på seminarieuppgiften. sen sova!


Hur ungt är ditt hjärta?

Jag var precis inne på Becel.se och gjorde ett test, hur ungt är ditt hjärta. Svarade på massa frågor om min hälsa och kostvanor. Fick en ålder på 24 år!! inte så illa! dock stod där i resultatet "dock kan övervikt leda till...." övervikt? första gången någon kallar mig överviktig! ok, jag vet att jag har gått upp ett par kg den senaste tiden, men de ska snart försvinna igen, ge mig lite tid bara.

Har ju äntligen fått ordning på min cykel som har haft punktering hela sommaren, så nu har jag börjat cykla lite mera, till skolan och till stallet. Jobbigt är det framför allt att cykla till stallet, men har helt slut när man väl kommer fram. Det är nästan 4 km (tror jag) och uppför nästan hela vägen. Det är inte så jobbigt att cykla hem iallafall!

Familjedag

Nyss kommit hem från stallet, vi har haft familjedag i dag. tidigare år har vi haft loppis, men i år har vi stallet haft lite riduppvisningar samt ponny och turridning. Själv har jag inte varit med och gjort något så jag har jobbat och kom till stallet den sista timmen, men jag passade på att miljöträna Ragusa lite, läskigt med allt folk som springer runt överallt!! men hon var jätte duktig.

Nu ska jag fixa något och äta sen plugga!

Dorm

Har precis haft en lång diskussion med en gäst som inte ville tro på mig när jag sa att vi inte hade något ledigt till honom en natt till. Han hade bott i ett flerbäddsrum som man delar med andra, men då vi inte hade några andra gäster som bokat in ett sånt typ av rum få fick han bo själv. Därför kunde han inte förstå hur vi inte kunde han något till honom en natt till... ni har ju inga gästar, varför skulle jag annars få bo själv.

Försökte förklara för honom att vi inte har så många gäster som är villiga att dela med människor som de inte känner. många av våra gäster klarar ju inte av att dela med folk de känner. Hur många gånger har man inte suttit i telefonen med en som vill boka in 4 person i två stycket dubbelrum. Tyvärr har jag inga dubbelrum lediga kan ni tänka er att dela ett 4-bäddsrum? Absolut inte!!!

Sen är det väl fullt möjligt att ha ett par rum lediga en natt och sen fullt en annan natt??

Nä, ni är min paus över! tillbaka till jobbet.

Bilder

Lite förre och efter (samt under) bilder på sovrummet. Det  var inte det lätaste att ta bra kort, men de får duga.


 

          

  



Äntligen!

Shit vad länge sedan det var jag skrev här.

I tisdags började jag sista året, bara ett år kvar sen är jag klar för arbetslivet!! läskigt.. när man hör alla (Johanna, Anna ect) som söker jobb för fullt. Så stabilt man har det som student. Men det är som sagt ett år kvar till man behöver börja tänka på det. Började fundera härom dagen om hur jag ska göra i sommar. Om jag ska jobba på "himmet" eller inte. Kanske känns långt tills dess, men Inger lär väl fråga mig snart.   

I torsdags och fredags var målaren är och målade och tapetserade mitt sovrum, äntligen! Har väntat sen jag flyttade in på att de ska komma och fixa det. tänkte jag skulle lägga ut lite förre och efter bilder, men de ville tydligen inte datorn. Så de får bli en annan gång.

RSS 2.0