Svärd

Ångrar att jag inte tänkte på att ta med mig kameran till jobbet nu i helgen så jag kunde ta lite kort på helgens event. Förutom de hundra motorcyklarna som stod på parkeringen hade Malmoe Chapter också tagit över vår lobby och reception, vi hade bland annat en biktstol vid receptionen.

 

På lördagen hade de haft lite lekar och en av killarna hade vunnit ett svärd, då han inte kände att han kunde ta svärdet med sig hem på motorcykeln lämnade han kvar de så att en kompis skulle hämta de i stället.



God man

oh my god... vilken märklig dag på jobbet. Började med att de kommer in en kvinna som hade vattenläka i sin lägenhet och påstod att Ängelholmshem hade sagt till henne att åka till oss eller Klitterby och att de skulle betala de. Ok, de kan vi väl gå med på. Om de själva ringer mig, men inte att du står här och säger det. Hon åkte vidare till Klitterbyn istället, då hon inte gillade mitt alternativ.

Lite senare kom de in ett par som hade bokat ett rum, de hade ett värdebevis på en övernattning. Tänkte redan när jag stod och checkade in dem.. vad är detta för människor? De fick sina nycklar och började sen snacka om hemresan om jag kunde fixa biljetter. De hade bara kontaner och kunde inte boka själva... vad hade ni tänka att jag skulle göra, ta mitt eget kreditkort eller? nej tack!

De hade iallafall lyckats fixa de själva och kvinnan åkte in till Ängelholm för att hämta biljetterna. Under tiden hon var borta stod manen och pratade med mig. Lite svårt att ta sig därifrån när han stor och pratar av sig om alla sina problem.... cancer, dödsfall ect! Man kan ju inte precis säga synd om dig, men jag är inte intresserad av att hör på de. Utan fick snällt så kvar och lyssna.

Blev tillslut av med honom, men inte länge. Utan han kommer ner igen och frågar om vi kan skicka en räkning på maten om de äter i restaurangen. Vi hade tydligen bara 50 kr kvar att äta för! Självklart går vi inte med på att skicka räkning!

Någon timme senare kommer han tillbaka, då har de varit och ätit i restaurangen med kortet hade inte gått igenom. Trots att frun helt plötsligt hade kommit på att de hade 1500 kr på kontot. Ja säkert! Och restaurangen hade varit så snälla och flyttat över problemet och notan till mig!! Fick åter igen förklara för honom att vi kommer inte skicka en räkning utan vill ha betalning innan utcheckning. 

Lite senare kommer han tillbaka, då pratandes i telefon. Hans God man, med hennes hjälp kom vi fram till en lösning, kanske inte den bästa lösningen, men vi har iallafall får betalt. De är väl inte precis vem som helst som måste ha en god man

Allt pratandes med denna man och fixande med betalningen har tagit så långtid att jag inte hunnit göra något annat under kvällen.  


Holy Water


Malmoe Chapter

Igår var de dags för Malmoe Chapter att ta över hotellet, 150 st MC-människor! Arangörerna till evenemanget skönt incheckningen och betalningen själva, så de var bara för mig att le och se glad ut.

Tyvärr var jag fast i receptionen och kunde inte se när alla kom körandes in samtidigt över 100 motercyklar kom inkörandes till hotellet. Rätt mäktig syn (de lilla jag fick se)!


Sovmorgon

Idag har jag fått sova ut ordentlig, precis vad jag behövde. Resten av förmiddagen har jag bara tagit de lungt och egentligen inte gjort något. Har diskat och fixat lite här hemma men mest suttit i soffan och slappat. Man behöver såna dagar ibland också.

Snart måste jag bege mig till jobbet. Hoppas de blir en lugn dag!


Arg och irriterad!

uch.. verkligen ingen bra idag för mig idag. Och blir inte bättre av att grannen precis drog fram gitaren och började sjung nere från sin lägenhet, om man nu kan kalla de att sjunga! suck.

Då mitt sommarvikariat snart är över och jag inte har något jobb i höst, förutom att börja jobba i Lund igen. Tackade jag självklart ja när Gunila frågade om jag ville hoppa in extra i städet, jag också hoppa in receptionen när de behövs. Denna veckan hade jag bara 3 pass i receptionen och de hade lite personal i städet, så har därför jobbat i städet idag. Inte de roligaste arbete, men då jag vill fortsatta arbeta inom hotell och kanske någon gång i framtiden ha Gunilas position så är de bara bra att ha provat på att vara i städet också.

Har varit jätte trött hela dagen och haft huvudvärk, var väldigt frästande att slänga sig ner i en av de ny bäddade sängarna! menmen... dagen gick iallafall rätt smidigt.

När jag kom till stallet idag såg jag att min häst inte fått något Eftermiddagshö. Visste att Cecilia (som äger Ragusas hagkompis) precis hade åkt från stallet. Men tänkte att jag kollar med Monica om hon glömt lägga upp de, eller om Cecilia hade slängt ut de i hagen. Tydligen har Cecilia sagt till henne att hon inte behöver ge Ragusa och Laban eftermidagshö, utan att hon själv ger de i hagen till dem. UTAN ATT SÄGA NÅGOT TILL MIG!!!!! Idag när hästarna gått på gräs hade hon inte slängt ut något hö till dem, då de har gräset att tugga på och ändå inte get något hö till min häst i boxen!!

Ringde sjävklart till henne och skällde ut henne och försökte förklara för henne varför hon inte kunna göra så här och hur vi skulle göra i stället! De fungerar inte hon gör på detta sättet då inte alltid i stallet (ca 2 dagar i veckan ringer hon mig och be mig mocka då hon inte mår bra, vem ger då dem höet?)

Inte bara de att min häst tydligen inte alltid får någon eftermiddagshö så slänger hon bara ut 2 kg hö till dem i hagen. Var ligger logiken i detta, om min häst ska ha 2 kg eftermiddagshö hur kan man då slänga ut 2 kg till dem i hagen!!

Om inte detta var nog fick jag också reda på att våra hästar inte kom ut förrän strax innan kl 11 i helgen... vilket jag inte alls tycker är ok!!!

Viva

Färgade håret för ett tag sedan, som vanligt blev de rött. Kanske lite tråkigt att inte variera sig, men jag trivs i den färgen. Brukar använda Excellence från Loreal men de hade inte den färgen jag ville ha i butiken och valde du i stället Viva från Wella, för första och sista gången!

Tyckte först de blev bra, men efter ett par dagar när jag kom ny dusch ut ur duschen märkte jag att håret blev helt stelt vid benan. Känns som man har haft i 2 kg hårgel i håret och håret ser fet ut trots att de är helt ny tvättat. Sen har färgen nästen helt försvunnit, förutom längt in mot rötterna, där de fortfarande är jätte rött!! På måndag blir de ett surt samtal till Wella och sen får jag väl ringa frisören och se om hon kan hjälpa mig få ordning på de!


Klänning

Jakten på en klänning till brölloppet försätter. Har börjat i lite konstig ordning, har redan sökt igenom hela Helsingör och Köpenhamn efter en klänning utan att hitta någon som jag ens kan tänka mig att ha på bröllopet!

Idag ska Helsingborg total genomsökas... tänka på bussen in och hoppas av vid söderpunkten och kolla vad de har där.. där ligger en liten affär in på söder punkten (som jag inte vet vad den hetter) som brukar ha lite söta kläningar. Efter de ska jag vidare till Kullagatan och se vad jag hittar där och efter de om jag fortfarande är utan klänning får vi se om vi hinner med en sväng till Väla.

Annars får jag ta Väla imorgon på väg hem från jobbet imorgon. Zara har ju Ragge imorgon så har inget jag behöver stressa hem till.

Händelsrik dag på jobbet

Uch... vilken dag! Var ska man börja, arbetsdagen började rätt lungt... jämfört med resten av dagen, telefonen ringer en heldel och ett par männskor som kommer och checkar in. Bland annat två tjejer med sina föräldrar, tjejerna skulle iväg på konsert på kvällen.... Tur för mig att de inte kommer få reda på i efterhand vilka som satt i lobbyn samtidigt som de checkade in :)

När våra kära VIP gäster väl checkat ut, riktigt trevliga killar. Satte helvetet igång. Hade två städ tjejer kvar som skulle städa deras rum så vi kunde använda om dem, så när de var utcheckade och klara hade vi helt plötsligt 7 rum till att sälja. De tog inte långtid innan de var slut.... trots att jag knappt hade tid att svara i telefonen! Strax efter kl 18 började alla barnfamiljer från Eskilscupen att komma och ljudnivån höjdes rejält på hotelet. Barn som springer runt fram och tillbaka.

De två sista rummet sålda jag till 2 familjer och var därför tvungen att springa upp med extrasängar också...när och hur ska man hinna detta? Mitt i allt kaos går brandlarmet! shit... ok, kvittera!! måste kvittera larmet inom 60 sek... öppnar skåpet och trycker på kvittera. Källaren? var i källaren? grupprum 1 & 2, och dags att springa... men de behöve jag inte, precis när jag kommit fram till var alarmet gått koller en av killarna från köket och han springern ner för att kolla åt mig! och som tur var ingen brand. men de var nog på håret att jag hann återställa alamet! tror man har 3 min på sig efter att man kvitterat alarmet innan de är försent!

Hann verken räkna kassan eller göra ive morgondagens ankomster innan de att nattpersonalen kom och de egenligen var dags för mig att gå hem. Så bara att sitta kvar och fixa klart de. Fick ju iallafall sitta i i hyftat lugn och ro, så var där i från strax efter kl 24.


11.09.2010



Fick inbjudan till Mary och Colins bröllop idag. Den 7 September bär de av till Irland, försöka hinna träffa alla innan helgen och självklart ta de lungt. Sen på lördagen bär de av till Co. Meath och bröllop!


Pantning

Tror jag har tappat massa i vikt... eller iallafall tappat cm runt magen, min byxor som jag arbetar i är iallafall alldels för stora. Så antingen är de som blivit större eller jag mindre. De konstiga är att jag har max tappat ett kilo i vikt.

Då vi har så mycket på jobbet för tillfället får jag sällan tid att äta något samtidigt som jag är inne i en period där jag inte äter frukost. Vet att de är "den viktigaste måltiden" men kan verkligen inte få i mig frukost på morgonen. I helgen åkte mixern fram igen för att blanda smooth för att få i mig något på jobbet när jag jobbar eftermiddag och få i mig lite frukost när jag jobbar förmiddag. De kan man dricka samtidigt som man sitter med annat på jobbet och i farten när man springer runt och gör ive såg för jobbet.  

Vill gå ner ett par kilo i vikt, men finns kanske bättre sätt att gör de än att sluta äta. När jag väl äter blir de mycket skräpmat, har inte ork att laga mat när man kommer hem på kvällen efter att ha jobbat hela dagen.

Eskilscupen

Eskilscupen närmar sig... ska jobba incheckning på fredag och än så länge ser de ut som jag ska jobba själv. Hoppas verkligen att jag inte behöver de!! Kommer få helt fullt på hotellet i dagsläget har vi 7 lediga rum, men de kommer vi lät att sälja.

Sen bokade Anna in några VIP gäster, som kommer under dagen på fredag... om de som bokat in dem få som de vill ska de ju båda ha rumservis, sen frukost (helst på rummet), minibar på rummet, fritt till gång till internet ect... som inte ingår hos oss. Hoppas de inte är allt för krävande... samtidigt som man har alla barn och barnfamiljer springandes runt i huset.

RSS 2.0