Storstädning

Idag har jag städat och fixat här hemma, först lägenheten och sen vinden. De började ställa upp byggnadställningen häromdagen så när så helst börjar de väl lägga om taket. Så lika bra att ta en ordentlige genomgång av sakerna där uppe... gick rättså fort då jag mest har tomma låder där uppe. Då de förmodligen kommer komma in massa byggdamm så vill man inte precis ha några låder med kläder ståendes där uppe. Så idag åkte vinterkläderna ner och även julsakerna som får åka in i gadroben så länge i stället.

Barista

Igår hade vi en grupp på ca 300 personer, förutom förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch ville du också ha fruktspet som skulle serveras inne i lokalen. De är inte lite tungt att så och hålla de där faten så länge.

Förutom ”vanligt” kaffe fick de också espresso och cappuccino jag fick nästen en chock när jag kom till jobbet kl 7 på morgonen och såg att jag skulle hjälpa till med espresson och cappucinon, vilket jag aldrig har gjort tidigt. Vi hade hyrt in två baristor som hade hand om varsin station och sen skulle jag och en kollega hjälpa till var varsin station. Då jag inte gjort de tidigare bestämde vi att jag skulle fixa kaffet och han skumma mjölken… fick en snabb undervisning om hur man gjorde innan alla började komma… inte så svårt egentligen men man blir lite trött i armen efter att av att trycka till kaffet… man måste ta i rättså rejält! Fick även prova på att skumma mjölk… och han gav sig inte förrän jag lyckats få den perfekt… 3 gången!! Serverade faktiskt två cappuccinos och sen en till mig själv!

Efter jobbet (bara en timme efter de jag egentligen skulle slutat) åkte jag ner till sjukhuset för att hämta pappa sen vidare till Andreas för att hämta upp honom. Sen fullfart mot Lerberget, via stallet för att ta in hästarna. Då jag ändå skulle lämna av pappa och Andreas passade jag på att stanna och äta middag hemma.

Idag har jag träningsvärk och ont i ryggen efter allt springande och bärande från i går. Vi har haft de rätt så lugnt idag, bara 75 gäster till lunch och eftermiddagsfika. Men då vi bara var 2 personer hade vi att göra hela dagen. Bara en första timmen vi inte hade något precis att göra, men efter de var de fullfart som gällde så jag hann inte äta något förutom en banan som jag tog i farten. Så jag blev lämnad själv den sista timmen och eftermiddagsfikan drog ut lite på tiden var jag även idag kvar en timme längre… menmen får ju betalt för det. Blev dock försenad hem, jag skulle ta in hästarna och de blir ju mörkt så tidigt nu och var inte i stället förrän kl 18.30. Som tur var hade Alex tagit in dem.

Nu ska jag slappa framför tv resten av kvällen!!


Sovmorgon

Så himla skönt att få sova ut ordentligt idag och inte ha någon tid alls att passa. Idag ska jag göra inget ting.... förutom en sväng till stallet. men först ska jag slappa framför TV:n

trött och irriterad

Är ledig imorgon... ska bli så himla skönt!!! De tre senaste dagarna på jobbet har varit ett helvetet. De hela började i torsdag när jag och Johanna steg innan för dörren mötes vi nästan av ett jubel för att våra arbetskamrater så var överlyckla att se oss... Att de var så överlyckla att se oss kan bara innebära en sak... att de kommer bli ett helvete. Jag och Johanna hade själva hand om ett sällskap på 50 pers som skulle ha en 3 rätters middag. De hela gick väldigt smidigt tills huvudrätten... då de började klagas för att de tog för lång tid... de går inte att servera... de tar lite tid att servera 50 pers :)

Jag och Johanna skulle egentligen sluta kl 09.30 men vi och John fick fixa klart de sista och var inte där i från förrän kl 00.30 och fick ta taxi ner till stationen för att hinna med sista tåget hem.

I fredags var de dags Swed horse bankett middag ca 170 pers... de hela gick riktigt smidigt men drog självklart ut på tiden kom inte därifrån förrän kl 02.30 (bara 2 timmar övertid). Sen var de vara att sätta sig i bilen och köra hemåt i full fart.

Idag har jag och Marcelo hand om 50 pers. som skulle ha buffé kändes som de skulle bli lätt avklarat men icke... första omgången mat tog slut på några minuter och resten var inte klar än.... då både jag och Marcelo insåg att den maten vi stod och väntade på inte skulle räcka sa vi båda till varsin gång att de behövdes en omgång till med kött.... trots att jag fick svar, "visst de fixar vi" fick vi skit för att vi inte hade sagt till dem... what???? Suck...! och vem är de som får ta skiten från gästerna som är jätte sura för att de får vänta på maten... jo, vi!!!

Fick dessutom ta emot en till utskälning av kocken för vi (Marcelo) hade missuppfattat honom att gett den vegitariska rätten till den som inte åt Griskött istället för att ge de till den som var vegitarian.... "de är ditt fel, du får fixa det" står han och skriker på mig gång på gång... samtidigt som Marcelo står bredvid mig och säger "förlåt de var jag som hade gjort fel" flera gånger. Dessutom envisas han med att göra ive den rätten som han som inte skulle ha griskött skulle ha... han har ju redan fått sin mat för flera minuter sedan. Kände bara för att gå ut och skrika rakt ut....

Imorgon är jag iallafall ledig så då ska jag sova ut och lämna denna helgen bakom mig.


RSS 2.0