Eskilscupen

Då var eskilscupen (eller Erikscupen, som flera av våra gärster för fått för sig att den heter), de flesta kom i går och fyllde upp hela husen, bara ett par rum där vi hade andra gäster. Birgitta och Marija var på jobbet redan kl 6 i morse för att börja med frukosten, själv fick jag sovmorgon och började inte förrän kl 7. Detta då jag skulle ha dubbelpass, jippi!! Imorgon är det Birgitta som får lite sovmorgon, jag och Lena börjar kl 6 och hon kl 7. Inså idag att det bara är jag och Birgitta som kommer behöva slitta varenda morgon under Eskildcupen, för på söndag är det Inger som jobbar. 

Lästen en artikel på HD om Eskilscupen, att det nummerna räknas som Sverige näst största fotbollscup, efter Gothia Cup. Då det inte finns plats för fler människor i lila Helsingborg kan det inte heller bli större. Dock tror jag inte folk har fattat hur stor cupen är eller om det inte inser hur stort Helsingborg är. Oj, trodde inte de skulle vara så svårt att få tag på boende, säger folk som ringer och vill boka (ett par dagar innan). I år som alla andra år blev det fullbokat hos oss i januari, om det inte var redan i december.  

Vi var inte lite sura på Skånemejeriet i morse, sommarpersonal och tydligen är helt odugliga. Vi hade beställt mjölk, filmjölk, yougurt, juice och smör. Tror vi hade beställt 40 liter yoghurt, gissa hur mycket vi fick! 0 liter, den sorten vi hade beställt var tydligen slut. men kan inte tänka så långt att man tar en annan sort i stället (de brukar de klara rättså bra) sen betyder 4 packet smör inte 1 packet smör. Han som levererade det var heller inte så glad, han hade nog fått ta skit från många ställen hela veckan då de som packar inte lyckas få rätt på det. Vi fick lite extra jucie som kompencation. Som tur var insåg vi att vi ändå behövde köpa ner ägg inför helgen, så vi behöve iallafall inte åka in till Willys bara för att köpa yoghurt.

Jippi!!

Fick precis mail från hotelchefen på Renaissance i Malmö, ett nytt hotell som öppnar i November. Innan jag öppande mailet var helt helt säker på att de var ett vanligt rutin mail, tack för din ansökan vi hör av oss om du kommer vidare i urvalsprocessen. men icke... han skulle höra av sig i nästa vecka och boka tid för intervju.

Antagningsbesked

Efter antagningsbeskedet till Universitetet sen i lördags kväll. En smärre chock fick jag när det stod struken, på grund ut av att jag saknar behörighet. vad saknar behörighet... ok hade inte kollat efter på mina betyg så att jag verkligen hade läst Svenska B, men klart jag har gjort det?? Ok, mycket riktigt, fick till och med VG.


Mailade till antagningen har frågade varför, och fick svar i dag att de inte hade alla mina betyg. Förstår fortfarande inte, varför de har vissa av mina betyg från gymnasiet och inte alla. Menmen... ringde till kundservicen och frågade hur jag skulle gå till väga nu. Och då de till emot sena anmälningar till kursen var det bara att mail till dem och säga att man ville återanmäla sig. Sen har jag bet mamma skicka in mina betyg. Trodde jag hade slarvat bort mina betyg, men tydligen låg de hemma i Lerberget. Har ju inte haft någon användning av de tidigare!!!


Nu är de dags för en sen lunch!


Harry Potter

Idag börjar den nya Harry Potter filmen att visas på Bio i Sverige, vill se!! någon som vill gå och se den med mig???


Köpenhamn

Har ledigt i två dagar... eller ja, denna dagen är ju nästan slut. Jag och mamma åkte till Köpenhamn dag för lite shopping, blev dock inte så mycket shoppande för min del. Hittade inget av de jag letade efter, kom iallafall hem med 3 st tröjor och bara 150 kr fattigare, helt ok!


När vi kom tillbaka till Helsingborg bestämde vi oss för att gå till Hjalmars kök och äta. Mysigt att sitta där och uteserveringen, men när vi väl kom ditt var det helt fullt, dock var att par precis på väg på att gå och så vi kunde ta deras bord. Men undertiden vi stod och väntade på dem, kände jag doften av cigarettröken och kände inte längre för att sitta ute. Äta samtidigt som någon röker precis bredvid en är ingen höjdare, vi åt lunch på ett café i köpenhamn och hamnade bredvid en man som inte ens han röka klart den första cigaretten innan han tände nästa och självklart blåste röken åt vårt håll.


Imorgon är jag som sagt också ledig, blir stallet hela förmiddagen för min del i morgon då hovslagaren kommer. Sen ska jag vara hundvakt i dag igen, hade båda två här igår. Imorgon blir det nog bara Tetris och bara på förmiddagen. Therese kommer och lämnar honom här imorgon bitti, sen åker vi iväg till stallet så fort jag fått i mig lite frukost och lär nog bli kvar där tills hon slutar jobba.


Personligt Brev

Jag precis suttit och skrivit ett personligt brev. Jag uppdaterade min CV för att tag sedan men orkade inte ta mig an mitt personligt brev. Men nu har jag iallafall ett utkast att utgå ifrån, lär ju göra lite som ändringar beroende på jobbet man söker.

Jag låta den vila tills imorgon och sen skicka in min ansökan till ett par jobb. Ska dels söka jobb på Stay at i Göteborg och Choice hotel i Vedbeack. Så vi får väl se var jag hamnar om jag överhuvudtaget får tag på något. 

Johanna ska föresten på arbetsintervju imorgon, hon blev kallad tillbaka på en andra intervju. weee... go Johanna!!

Ska jag jag göra mig redo för att sova! ska sätta två väckaklockor i dag, då jag nästan försov mig imorse.

Tortellini med gräddkokt sparris

Hittade ett nytt recept på Ica's hemsida för ett tag sedan, som jag provade idag. mums!

Tortellini med gräddkokt sparris

Ingredienser

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 paket fryst sparris (ca 300 g)
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 paket färsk tortellini (à 250 g)
parmesanost

Gör så här
1. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyfta, fräs glansigt i olivolja. Tillsätt vitt matlagningsvin och låt koka ihop. Tillsätt vatten, grönsaks- eller kycklingfond och vispgrädde. Låt koka ihop 7-10 minuter.
2. Tina 1 paket fryst sparris. Skär i bitar. Tillsätt sparris i såsen och låt koka med 1 minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
3. Koka färsk tortellini, t ex med spenat- och ricottafyllning, enligt anvisning på förpackningen.
4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, skeda över sås och sparris. Mal över lite svartpeppar och hyvla ev parmesan över.


The King of Pop

Michael Jackson 1958-2009


Slog på Tv:n bara några minuter efter det att minnestunden för Michael Jackson hade börjat. Flera artister bland annat Mariah Carey och Lionel Richie framträder till minne av honom. Just nu sjunger Stevie Wonder en låt som han skrev till Michael Jackson. 

Flickorna Lundgren

Länge sedan jag skrev sista.

Johannar har flyttat hem till Holmen nu. Känns skönt att ha lägenheten för sig själv, men samtidigt tomt och tråkigt att inte ha henne där. Har jobbat rätt så mycket på sistonde, 9 dagar i rad är ingen höjdare precis, men har varit ledigt nu i två dagar. Då jag hade två lediga dagar bestämde jag mig för att åka hem till Lerberget, kände att jag behövde komma igång med pluggandet (har en omtenta i slutet av sommaren) och kände att jag fick mer gjort här än hemma. Åkte hit i går direkt efter stallet, hann plugga ett par timmar samtdigt som jag låg och solade i trädgården sen hade jag bestämt träff med Anna. Vi åkte ut till Flickorna Lundgren på Skäret. Anna har jobbat där på sommrarna innan.


Tänkte inte på att ta med kamera, så de får bli en bild från deras hemsida.

Igår bestämde jag mig för att rensa i min gadrobb, slänga ut alla kläder som man aldrig kommer använda. De blev 3 st påsar med kläder, samt lite kläder som åkte rakt ner i sopptunnan. Så nu hänger där endas ett par klädesplag kvar i gadrobben, kan vara bra att ha lite kläder här hemma.
 

RSS 2.0