Sovmorgon

För en gång skull kunde jag vakna ut av mig själv och för att väckarklockan ringde. Hade ställt klockan på kl 10 för kände att jag behövde komma upp och komma igång och plugga. Vaknade vid halv 10 och låg kvar och drog mig i en kvart... så skönt med lite sovmorgon!


Igår eftermiddag tränade jag för Karin. Ragge var jätte duktig. Idag och på torsdag ska Evelina ta Ragusa, så får jag lite mer tid över till att plugga inför tentan. Imorgon kommer veterinären och ska kolla på hennes tänder och ben.


Nu ska jag fortsätta plugga och sen fixa lunch!  


morgondrink

Tänkte att jag skulle börja dricka morgondrinkar på morgonen istället för att äta frukost. Eller rättare sagt så att jag faktisk "äter" frukost. Jag har alltid haft svårt att få i mig mat tidigt på morgonen. De brukar gå i perioder, i ett par veckor går de jätte bra och sen kommer en period där jag antingen inte äter något allts på morgonen eller så försöker jag trycka i mig något men brukar få ge upp efter att ha knappt lyckts få i mig en halv macka.


Så nu ska jag försöka bli bättre på att äta på morgonen. Då jag inte ha någon blender/mixer  (jag ska köpa en, förmodligen när vi åker till Ullared) så blev de att jag körde de i matberedaren. Men de gick rätt så bra ändå.  Jag hittade inte något recept som passade mig helt i smak, men de är väl bara att blanda som man tycker. Så denna gången blev det så här:


1 banan

Frysta hallon (vet inte riktigt hur mycket jag tog)

3 dl vanilj yoghurt

2 msk vetegroddar

1 dl juice




kvällsfodring

Igår eftermiddag/kväll var det min tur att kvällsfodra i stallet. Så jag åkte rätt så sent till stallet och fixade allt samtidigt. Fick tvättat Ragusas sista vintertäcke, så nu ska de bara torka sen ska jag ta hem det och laga det. Vilket verkligen behövs...


Ragusa var på lite jobbigt humör i går, hon brukar tycka att de är läskigt att rida förbi hindrena och att linan till hagen precis bakom hindrena fladdrar i blåsten hjälper ju inte. I vanliga fall brukar hon ge sig efter ett par varv, men inte i går. Sen skulle hon inte koncentrera sig på de vi höll på med utan ha kolla på allt annat. Men till slut gick hon riktigt bra!


När jag ridit klart kom Emma och Tindra till stallet och hälsade på. Vet inte vem som tyckte den andra var mest läskig!


Utmaning

Fick en ny utmaning av Emma.

  

Vilket låt tycker di verkligen inte om?

Snäll,snäll med Ugglas.

Vad har du på dig just nu?

Jeans, en svart tröja och ett förklädde (sitter på jobbet)

Tar du ofta tupplurar?

Nej, ett par gånger om året kanske

Vem kramade du senast?

Hmm.. Ragge kanske? Annars var de väl Johanna.

Vad åt du till middag?

Igår åt vi spagetti och köttfärssås.

Vad köpte du senast?

Hexident på apoteket

Vad lyssnar du på just nu?

Surret från datorn, folk som går in och ut genom dörren.

Vilket väder gillar du mest?

Klart och vindstilla och lite små kyligt i luften (inte så att man fryser)... typ tidigt på morgon på våren.   

Vad finns på ditt nattduksbord?

En lampa, linsväska, glassögon och en bok.

Säg något till personen som utmanade dig.

Vi måste ses någon dag snart, fika kanske?

Favorit-resmål?

Hmm... Irland.

Nämn några saker du inte kan leva utan:

Ragusa, Familj och vänner

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?

Vet inte riktigt... någon som får man att vakna. Kändes verkligen att man var tvungen att gå upp en timme tidigare.

Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli?

Johnny Deep, kanske....

Vad är ditt favorit-te?

 Blue fruts

Vad skulle du vilja bli av med just nu?

Infektionen i tandköttet

Om du kunde resa varsomhelst i världen inom en timme, var skulle du resa?

Hmm... någonstans där det är varmt.

Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?

Jag och Marina klarade oss rätt så bra när sist vi fastnade i en hiss, så väljer nog henne.

Vad ska du göra nu?

Sak snart börja duka av frukosten.


Nu utmanar jag vidare: Cissy och Johanna


frakt

Jag håller på att försöka sälja alla min kurslitteratur, så har lagt ut annonser på kurslitteratur.se. Jag har blivit av med ett par av böckerna. Skönt att få lite mer plats i bokhyllan.


Fick mail av en dam i går som ville köpa en böckerna. Hon mailade precis tillbaka till mig och behövde få den skickad till Finland då hon bor där, hon verkade helt säker på att jag skulle nöja mig med att få 50 kr för fraktkostanden. Som om de inte skulle kosta med, bara genom att kolla på boken var jag rätt så säker på att frakten skulle hamna på 48 kr eller mera. Och de är för att skicka den inrikes, var nyss till AGT och kollade, och mycket riktigt 48 kr vilket blir 140 kr för att skicka den utrikes.


Väntar på att Johanna ska komma hem, så jag kan få lite mat. Ikväll blir det lassange... mums!


Tandläkaren

Lyckades boka om min tid hos tandläkaren från den 6.e till idag. Jag bokade ju tiden för att de skulle kolla på min käke som jag har haft ont i i flera veckor. Efter det fick jag jätte ont i runt min ena visdomstand som håller på att växa ut och har knappt kunnat äta de senaste dagaran. Om inte de var nog så har jag även fått jätte ont i halsen, vilket också har bidragit till hur ont det gör att äta.

Det blev ett rätt så smärtsamt besök hos tandläkaren, först skulle de ta bilder på tanden. Att ta bilder så långt in är inte precis smärtfritt och de hjälpter ju inte att man redan har ont. Bilderna vissade inget speciellt, alltså inget fel på tanden. Utan tandköttet runt omkring som är infekterat. Vilket de spolade rent med koksalt, vilket även det gjorde fruktansvärt ont! Så nu ska jag under en veckas tid ha på något bakteriedödandemedel som jag köpt på apotektet.

Fick med mig ett papper man övningar som forthoppningsvis ska göra min käke bättre. Tror dock jag väntare med att göra övningarna till infektionen har lagt sig.

Passade på att åka hem till Lerberget och hälsa på när jag ändå var här, går hos tandläkaren i viken fortfarande. Dock är pappa bortrest denna veckan och mamma har inte kommit hem från jobbet. men hon komemr väl snart.




Irriterad

Idag har vi fixat klar de sista med arbetet som ska lämna in imorgon. Vilket inte var de lättaste ...suck! Ett tag satt vi i stort sätt och skrek på varandra för att vi var så irriterade på varandra, vi kunde inte komma överens om hur vi skulle göra. Vad som behövdes ändras på eller vad som var bra.


När jag väl var på väg hem från skolan ringde jag med samma till Johanna för att få skrika av mig på henne... suck! Efter det åkte jag till stallet och mockade. Hade planerat att rida idag, då Ragusa vilade i lördag och inte gick så hårt i går. Men kände att risken var rätt så att mitt dåliga humör skulle gå ut över min stackars häst. Så hon fick ville i dag också. 


stallstädning

Igår städa vi hela stallet... så nu värker hela kroppen framför allt ryggen och armarna. Kan knappt böja! Skönt att Peter ska rida idag och hoppas Johanna också vill rida annars får hon klara sig på den "lilla" motionen hon får. Peter har ju bara ridit ett par gånger så de blir ju inget krävande pass för henne.


Emma gick runt i stallet och klagade hela dagen i går; jag skulle ju egentligen inte ens ha varit i stallet idag (Jo, jag skulle egentligen varit på jobbet, men fick byta bort min lediga dag så jag kunde hjälpa till). Nä, nu ska jag ta en paus för JAG har då jobbat hela dagen (ok, för det har ju inte alla andra, jag hade mockat ut hela min box innan du ens kom till stallet).


Att sopa ut vatten ur stallet i flera timmar känns verkligen i kroppen. Särskilt när man blir tvungen att sopa två gånger, då ingen tänker på att la tacket i stallgången första gången! Planen vara att bli klara till kl. 13, vilket vi nästan hann. Då allt vatten i stallet var kopplade till högtryckstvättarna kunde vi andra inte få undan alla krubborna och dyligt som hade hamnat i stolstiltan. Svårt att skölja av något utan vatten, men strax efter kl 13 kunde vi början högtryckstvätta spolspiltan, vilket gick rättså fort. Och sen var det bara att kasta in nästa häst för att bli tvättat. Knappt 1,5 timmar senare vara alla hästarna tvättade, effektivt arbete. In med en häst medan nästa person sprang ut till hagen för att hämta nästan.


På kvällen åkte vi ner till Malmö för att träffa Hanna, Jens och Sofia. Åt fondue för fösta gång. De var helt ok, men jag har ju ätit godare saker. Dock var de rättså roligt att äta, blir liksom lite mer socialt, dock mycket väntan på att maten ska bli klar. Restaurangen var rättså mysig, fast jätte VARMT och kvavt.


Jobbfredag

Fredag kväll och jag sitter på jobbet.. kan de bli bättre! De är rättså lugnt här i kväll, har checkat in ett par och en ensam man, tagit emot en bokning via telefon, Svarat på ett mail och raderat alla mail från skräpposten, kollat min egen mail (dock vara en ena, då studentmailen inte fungerade) ... effektiva första 45 min... eller inte! men behöver inte precis vara så effektiv.

Har med mig en bok som jag ska läsa, Anna Wahls det ordnar sig! Så jag väl snart ta mig an den.

Ikväll kommer Peter ner, Han kommer förodligen runt 8 tiden, så vi lär komma hem typ samtidigt. Imorgon är det storstädning i stalet som gäller!! Jippi, jag har redan tvättat nästan allt och städat i skåpet.

sjuker?

Trots alla huvudvärkstableter som jag tar pågrund ut av käken har jag haft huvudvärk sen i går natt, känns som jag håller på att bli sjuker. Halsen värken, är mate och är trött i kroppen... känns nästan som jag har feber. Suck.. vill inte bli sjuk!!

Nu ska jag en snabb vända till mammas jobb, sen köpa frimärken och skicka iväg en bok som jag har sålt. Sen ska jag åka och köpa födelsedagspresent till Johanna. Allt denna innan jag ska träffa Johanna för att handla inför helgen.

Läkaren

Var hos läkaren idag dels för att få ut nya recept samt att försöka få reda på vad som är fel på min käke. Läkaren kunde dock inte säga så mycket förutom att de är käkmusklen är öm, han trodde att ev. spänner jag käken när jag sover. Så nu ska jag äta ipren i ett par dagar och se om de blir bättre och sen blir de till att gå till tandläkaren i stället.

Nä, nu ska jag sova!!

4 saker...

Blev utmanad av Emma:

Fyra tv-program jag brukar se
: Top Model, 2½ Men, Navy CIS, Criminal minds

Fyra saker jag gjorde i går:
Var i stallet och red, Köpte nya ridskor och foder till Ragge, pluggade, Simmade med Johanna.

Fyra saker jag längtar till: Danmarksresan med Irländarna till Påsk, till helgen då vi ska fira Johanna genom att gå ut och äta, 5års-jubileumet till sommaren och Examen    

Fyra saker som står på min önskelista:
Avsluta utbildningen, få ett jobb, solsemester, vagn och sele till Ragge.

Fyra saker jag avskyr:
oreda, oärlighet, tonfisk och flygande jakob. 

Fyra saker jag tycker om att göra:
Resa, rida, umgås med vänner  

Fyra saker jag åt i går: Cornflakes med yoghurt, Spenatsoppa (låter inte så gott, men de är det), Biffar med ungstekta rotfrukter.  

Fyra bloggar jag utmanar: Cissy, Johanna, Marina (De blev bara 3 st.)

Halvledig helg

Igår var jag ledig hela dagen, jätte skönt med lite sovmorgon. Minns inte riktigt när vi vaknade, men tror de var vid 9 tiden. Käkade frukost och sen bar de av till simhallen för en liten som tur.


Till middag lagade vi Risotto med kyckling och limesås, jätte gott var det. Efter middagen var de melodifestivalen som gällde. Väldigt märklig final... verkligen inte den jag trodde skulle vinna, som vann. Helt ok låt, så länge Ugglas inte vann så är jag nöjd. Mitt i melodifestivalen dök Therese upp med hundarna. Hon skulle till Höganäs på fest och ville helst inte behöva köra hem på kvällen. Så de fick sova här i kväll. De gick riktigt bara, ville inte ha dem inne i sovrummet, så de fick sova själva i vardagsrummet. Dock blev inte Tetris så glad när jag gick till jobbet i morse, då ville han inte vara själv längre. Men Johanna flyttade ut i vardagsrummet hon också, så de kunde sova 1-2 timmar till.


Nu ska jag snart iväg till stallet på stallmöte.


Lunch hos mormor

Var hos mormor igår och åt lunch. Mamma och Uffe brukar åka ditt varje onsdag, dock var Uffe i Göteborg igår så de blev bara jag och mamma.

Igår var jag och simmade, skönt att få röra lite på sig samtidigt som man inte känner sig helt slut efter åt. Dock känns de lite i kroppen idag. Efter att jag varit och simmat åkte jag direkt ut till stallet. Diego hade fått tag på en petflaska som han sprang runt och lekte med, medans Ragusa stod och lyssnade på ljudet från petflaskan varje gång den slog i marken. Dock stod hon där jätte snällt och lugnt, trots att hon tycket de är läskigt, eller jag iallafall tills de att petflaskan kom flyggande under henns mage... och självklart Diego jagandes efter! Ragusa började självklart att steppa runt, vilket hon brukar göra när hon blir stressad. Fattar inte hur kan lyckades komma undan utan att bli trampad, ibland ska man ha tur.

Hudinfektionen med Tobbe och Melker hade är tydligen inte borta, utan igår märkte olika att Solera också hade fått det. Men nu vet vi ju vad det är så han fick behandling med detsamma så förhoppningvis ska han inte kunna spridda det vidare. Inte för att de är något farligt för dem att få, men lite drygt om de ska hålla på att smitta de fram och tillbaka mellan varandra.

Ikväll ska jag träffa för Karin. men först ska jag iväg till skolan och sitta med grupparbetet.

Huvudvärk

På vägen hem från stallet fick jag helt plötsligt huvudvärk... suck!! avskyr att ha huvudvärk.

När jag kom till stallet med Tetris idag tänkte jag att han kunde springa lös i stallet. men han hittade en öppen dörr. Sen ville han inte komma till mig, utan ville hellre leka. Inte så lät att få tag på en hund och samtidigt få honom att inse att jag inte vill leka.

Till slut hamnade vi på parkeringen, där massa av föräldrarna och barnen som rider knattarna skulle åka hem. Så efter att ha sprungit runt där ett tag stannade han till slut. Samtidigt som de var skoj att bli jagad, ville han också gärna hälsa på alla människor.


Promenix

Jag och Tetris har precis kommit tillbaka från vår promenix längs Råå Valla. Så han ligger helt utslagen på golvet bredvid mig. Han har varit jätte duktigt idag, gnällde rätt så mycket ibörjan... ville väl att therses skulle komma tillbaka. Men efter att vi kom tillbaka från väl första promenrix har han varit hur lugn som helst. 

Idag har jag roat mig med att lägga in nya annonser på min kurslitteratur. Hade varit så skönt att bli av med några av böckerna.

hundvakt

Therese ringde precis och behövde hundvakt tills imorgon. Är ju ändå "ledig" imorgon, vi fick den nya uppgiften idag och bestämde att vi skulle börja på onsdag. Alla vara så trötta och ville bara hem såfort vi slut och imorgon kunde inte alla så fick bli på onsdag i stället.

Hoppas de är bra väder imorgon... så kan man ta en promenix lägs Rååvalla.

sista tentan

Imorgon ska vi skriva vår "sista tenta". Känns konstigt att slutet börjar närma sig, tentan i morgon sen ska vi börja skriva den sista uppgiften på denna kursen som ska lämnas in den 24:e (eller något sånt) och sen är de "bara" uppsatsen kvar!

Så eftermiddagen och kvällen är som sagt räddad för min del... pluggning för hela slanten. känner dock att jag skulle behöva ett par dagar till på mig. Har ju bara haft 3 dagar att plugga inför tentan utna att ha någon annan uppgift att behöva tänka på.

Laxpasta fort.

Man kanske ska prova recept innan man lägger upp dem på bloggen... hmm. Maträtten blev helt ok, inte jag kommer laga igen förmodligen. Sen hade jag nog föredragit potatis eller ris till den.

Laxpasta

Har precis kommit hem från stallet. Då Ragusa vilade i går var jag tvungen att rida idag, trots att de blåste jätte mycket. Inget väder man ser framme mot att rida in, men Ragusa gick jätte bra idag så de glömder man nästan bort kast väder det är. Nu sitter jag och väntar på att Johanna ska sluta så jag kan börja med maten, idag blir de laxpasta.



Laxpasta


Ingredienser
Portioner: 4

1 bit färsk laxfilé (à ca 500 g)
1 msk ros´peppar 
1 dl vitt vin
6 Schalottenlökar
50 g soltorkade tomater 
salt 
svartpeppar 
2 dl crème fraiche
Pasta 

Tillagningstid: Över 20 min


Gör så här

Skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är stora.

Lägg rosépepparkornen i vinet så att de får dra en stund.

Skala och skär lökarna i ganska tunna skivor. Klipp tomaterna i tunna strimlor.
Fräs lök och tomater i olja några minuter tills löken är mjuk. Tillsätt laxen och låt den steka med, tills den är genomstekt och har fått lite färg. Det tar bara ett par minuter. Salta och peppra. Ta upp fisken och håll den varm.

Häll vin och rosépeppar i pannan. Tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka ihop lite så att den blir fyllig. Smaka av med salt och peppar.


Hoppas de ska bli gott.

Agora dagen

idag är de Agora dagen. De kom som en överaskningp å föreläsningen i torsdags då de som håller i Agora dagen var inne på pratade om dagen. "också ser ni till att komma på onsdag" onsdag? va? Jag trodde de var nästa månad, var helt säker på att vi höll på med uppsatsen förra gången, men så fel man kan ha.

J börjar inte förrän kl 12 idag så hon följer med mig till skolan. Trevligt att få lite sällskap. Tänkte inte gå runt där  så länge utna sen ska jag till stadsbibilotektet och låna en bok, som jag sen måste skriva en jätte kortsammanfattning på.

nu ska jag borsta tänderna (ni minns väl alla hur man ska göra) och sen ska vi iväg.

Helgen

I helgen hade jag och johanna fest. Det började med att Hanna kom hit på fredag, hon åkte upp tillsammans med Johanna. På lördag morgon åkte vi till stallet. Johanna mockades medans jag släppte ut Pretty och Ragazza och Hanna gjorde ive Ragusa. Sen fick Hanna rida.




När vi var klara i stallet åkte vi hem en snabb rund innan de var dags att ta bussen in till stan för att träffa Cissy och Kent. Vi åt lunch på Ebbas, idag igen men de passar oss bra då de har glutenfrittbröd till johanna.



På kvällen käkade vi Tacospaj, mums och vid kl 8 kom resten; Emma, Jens, Sofia, Lollo och Allan. Vi "såg" på melodifestivalen, spelade pyramiden och cirklen. Sen tog vi bussen in till stan till Cardinal, första helgen efter löning så självklart var de jätte mycket folk ut... vet inte hur länge vi stod i kö med de kändes som en evighet. men trots att de var jätte mycket folk ut och att bara tre av oss (var av en inte hade id med sig) hade åldern inne så kom vi in utan problem.


101 Saker du bör veta hur man gör

Fick en rolig bok av cissy i gör; 101 saker du bör veta hur man göra. 

borsta tänderna

1. tryck ut lite fluortandkräm på en tandborste
2. håll tandborsten i en 45 gradig vinkel mot tänderna
3. borsta antingen med en cirkelrörelse eller en elliptisk rörelse. dra borsten över tänderna från rot till kant på varje tand. 
4. fokusera  på ett litet antal tänder åt gången
5. kom ihåg att borsta tre sidor; insida, utsida och tuggyta.
6. låt de ta tid! använd en timer och vik 2-3 min åt att borsta
7. borsta försiktigt tungans yta - det avlägsnar bakterier som kan orsaka dålig andedräkt.


RSS 2.0