Lång dag/ar på jobbet

Skulle jobba mellan kl 1600-0000 i måndags kväll, så jag började "redan" kl 0930 på tisdags morgon och därmed behövde ta tåget strax innan kl 8 på morgonen hade jag redan tänka att jag skulle försöka sova kvar på hotellet i stället för att sätta mig i bilen och köra hem, tar ju ändå nästan 45 min att köra.

Och bra var ju det, efter att vi alla hade sprunget runt som galningar hela dagen för att först få ordning på allt innan gästerna skulle komma och sen för att få ordning på allt efter åt. Vi var inte klara förrän kl 2 på natten. Fick dra in en extrasäng i ett av konferansrumen och sov där i natt. Tisdagen blev desto lugnare, men de var skönt när man äntligen fick komma hem igen.

Nu ska jag dra mig till sängs, imorgon blir det sovmorgon!!

Sista dagen på Miatorp

Idag jobbar jag min sista dag på "himmet", förmodligen. Har sagt att Inger kan ringa till mig om de krisar och höra om jag kan. Även om jag får jobbet på Lundia (och Grand) vet jag inte kom jag kommer få jobba 100 % eller ej.


Händelsrik dag

De var inte lite jobbigt att dra sig ur sängen imorse. Fixade i ve mig och slängde i mig något att äta och skyndade iväg till tåget. Mycket bättre att ta tåget en halvtimme senare, var ju nästan helt tomt, tills de att alla som barnen som gick på gymnasiet i Lund hoppade på tåget någon station innan vi stannade i Lund.

När jag kom till jobbet och var på väg ner till källaren för att lämna mina saker sprang jag på Gabbi som är ansvarig för frukosten. Hon hade varit ledig på torsdagen så jag hade inte träffat henne tidigare. Hon sa ”kom med här” visst, men jag börjar inte förrän halv (15 min senare, skulle ju hinna med att ringa till veterinären också innan jag började) fick svaret att hon visste, hon gick in i rummet där vi har allt till frukosten och jag följde snällt efter. Längst in i rummet för lite skåp och så där man kan lämna sin saker, när vi kommer dit säger hon vet du var ju lämnar dig saker? Ehhh… ja, Katta visade mig i går var i källaren man kan lämna det (dit jag var på väg innan vi stannade mig) ok, för här får vara frukostpersonalen lämna sina saker. ok (men jag hade ju inte tänk gör det heller) Hela dagen har varit jätte rörig. När jag väl kom ut i köket för att börja mitt pass bad Gabbi Dennis att få låna mig och Katarina en timme för att hjälpa till att plocka disk i frukosten. Började plocka disken och samlade ihop alla tidningarna i en hög och hade tänk för mig an den när jag tagit disken… nejnej…. Gör så här. (Gabbi visade mig att man skulle lägga tillbaka bilagan i tidningen, för de har jag aldrig gjort tidigare).

När vi var klara med ena sidan av matsalen sa Gabbi till oss att fortsätta med resten, 2 min senare kommer Katta och säger att vi ska fixa förmiddagskaffet till konferensen (vilket min arbetsuppgift under dagen var). Menmen, Gabbi sa…. Eller sa Gabbi att jag skulle fixa det? Kan man bestämma sig, ska jag vara här nere eller här uppe?

Har arbetat i ett från 08.30 till kl 01.20 då vi äntligen hade möjlighet att gå och sätta oss, en halvtimmes lunchrast och sen var det bara 10 min kvar tills de var dags att gå hem. Då de var så lugnt på eftermiddagen, bara 15 konferanse gäster kvar, fick vi gå tidigare. Inget mig emot, skönt att komma hem lite tidigare. Hämtade mina saker och lyssnade av min telefonsvarare, ett nytt meddelande från Hotel Lundia där jag sökt jobb som extrapersonal i receptionen. När jag kom ner till stan ringde jag tillbaka och de hade möjlighet att träffa mig medsamma. Så de var bara att traska dit, de ligger ett par meter från centralstationen. Bra att man ändå var snyggt kläd som man inte kom klädd i vad som helst. Enligt annonsen stod de att de främst behöver hjälp på helgerna med även lite på vardagarna. Perfekt tänkte jag, Star på vardagarna och Lundia på helgerna (istället för Miatorp som jag nu har på helgerna) men tydligen kommer de förmodligen bli mycket på vardagarna också. Den personen som de anställer kommer förmodligen komma få ut tillräckligt med timmar för en 100% tjänst och kanske till och med mer om man vill. De skulle höra av sig i nästa vecka, när de gjort resten av intervjuerna.

När jag kom hem och öppnade mailen hade jag fått ett mail från SOL (Språk- och litteraturcentrum, Lunds universtiet) och tydligen har jag kommit in på utbildningen jag hade sökt. Så från och med nu studerar också… var mycket de blev helt plötsligt.

Dock fattar jag inte riktigt, jag fick ett mail i går om att de fanns lediga platser. Som skickades ut till alla som sökt alla 40 st reserver som låg före mig i kön (så många reserver var de i alla fall sist jag pratade med antagningen i lund) och att man hade tills på måndag att hör av sig om man vill ha en av platserna. Sen går de i reservordningen tills alla platserna är fyllda. Så blev lite paff för jag redan i dag fick mail om att jag var registrerad på kursen.

Nu ska jag äta något sen slänga mig i soffan resten av kvällen.


Första dagen

Så var första dagen avklarad. Gick helt ok.. inte så farligt som jag trot. Jobbade tillsammans med en annan ny kvinna (lite äldre så känns fel att kalla henne tjej) och en jätte trevligt tjej som jobbat där i 3 år (idag, för 3 år sedan började hon faktiskt). Stackaren fick dras med oss hela dagen :)

Ni ska jag dra mig till sängs, ska upp en halvtimme senare imorgon. men ändå tidigt.

Renaissance

Fick precis ett samtal från Renaissance i Malmö, hade ju verkligen hoppats på att få den tjänsten. Kändes så bra sist jag var där på intervju, men icke. De hade fått in så många ansökningar och många som hade erfarenhet av receptionist (de har väl jag också, men hon menar väl mer erfarenhet) och kommer erbjuda den jobb i stället.

Känns bättre att veta nu iallafall än att gå och vänta på att de ska ringa. Då de inte hade hört av sig var jag rätt så säker på att inte få det. Vi får väl hoppas att extra jobbet på Scandic kan leda till något.

RSS 2.0