Örebro

Imorgon bär de av norrut... till Örebro!

Idag har jag ätit lunch med mamma. Då Mikael har lånat hennes bil fick jag hämta henne i ramlösa för omväxlingsskull. Mamma var "tvungen" att åka inom Oj och handla på vägen tillbaka till jobbet, vilket passade perfekt då jag var tvungen att gå på systemet och köpa vin nyår. Lyckades också hitta en (förhoppningsvis) passade present till Peter som tack för att jag får bo hos honom. Inte den lättaste personen att köpa något till!

Åkte till stallet nästan direkt efter att jag kommit hem för att hinna rida innan de blev mörkt. När jag kom ner till ridbanan höll de på att köra den för att försöka så loss de översta som hade frysit. Den blev helt ok att rida på iallafall! Blev ett ordentligt pass med mycket galopparbetet, så Ragusa var helt genom svettig när vi var klara... hon borde egentligen blivit klippt i år, menmen... gjort är gjort!

När jag var i stallet fick jag ett sms av Emma som undrade om jag ville följa med ut till Ikea en sväng. Självklart, hade inget annan planerat resten av kvällen. Förutom att packa de sista inför imorgon!

Träningsvärk??

Jag har träningsvärk i båda vaderna, vet inte vad jag har gjort för att lyckats med det. Jag har haft jätte ont i knäet de senaste dagarna, så har ju inte kunnat träna… hmmm, för jag hade säkert tränat annars. Ragusa blev longerad i går också, så de kan inte vara från ridningen heller. Märkligt!!


Nyårsmeny

Efter mycket diskuterande fram och tillbaka så är äntligen Nyårsmenyn spikad. Jag hittade ett roligt recept på Mojitoglass som hela menyn fick utgå ifrån... de de blev därför Kubanskt (heter de så) tema på maten.


Fördrink: En lite försvenska variant på Mojito – Blåbärsmojito

Förrätt: Kubansk sallad med papaya, mango och avokado

Huvudrätt: Kyckling med apelsin och kummin.

Efterrätt: Mojitoglass



Rosie

Var precis inne på tidningen ridsports hemsida, artikel överst på sidan handlar om en undersökning de gjort i UK om vilket hästnamn som är vanligast. Rosie toppade lista, de hette Ragusas första föl. Dock var hon tvungen att avlivas redan när hon var ca 1,5 år. Om jag inte minst helt fel fick hon korsförlamning eller något liknande.

Resten av namnen på listan var bland annat Molly, Jack, Murphy, Billy, Misty och Ben. Märkligt häst namn… Misty känns ju som ett hyfsat normalt hästnamn. Det var också det enda namnet av de ovan nämnda som inte fanns med i UK topp 50 på vanligaste barnnamnen. Hmmm…


Julbord

Jag har precis kommit hem från julbord med jobbet. Vi träffades först hos min chef i Rydebäck för lite glögg, sen gick vi ner till Tegel för julbord. Helt ok, de hade inte så jätte mycket olika saker jämfört med julborden vi varit på tidigare år. Efter julbordet åkte jag med Inger tillbaka till Vandrarhemmet, då jag ska jobba på tisdag och inte har jobbat sen i september kände jag att jag behövde en snabb upptagering.  

Imorgon åker jag och mamma till köpenhamn för vår årliga sväng på ströget och julmarknade på Tivoli.


Julkort

Idag har jag köpt julkort. Brukar inte skicka så jätte många kort, men ett par blir det. Så brukar alltid köpa kort som stöjder någon organisation, i år blev det barncancer fonden. Visserligen bara 6 kr som går till barncancer fonden, men de är bättre än inget.

Träffade mamma ut på Väla idag, gick i lite affären och åt lunch sen körde vi och hälsade på Farmor som ligger på kungshult förtillfället. Hon kom dit i måndags och verkar ha de bra, fast hon heldre hade velat vara hemma. Förhoppningsvis behöver hon inte vara kvar där över jul iallafall.

Storhandlat

Har precis varit iväg och storhandlat... de gick på nästan 1000 kr!! shit... tror aldrig jag har handlat för så mycket på en och samma gång. Jag tänkte att jag skulle fylla på min frys lite men nya matlådor det börjar bli rättså tomt där.

Idag blir det fisk med morötter, recpetet har jag snott från Cissy. Jag har lagat de ett par gånger innan men de var ett tag sedan nu.

Byte av fönster

Steg upp strax innan kl 7 imorse.. Är rätt glad att jag fick sluta 2 timmar tidigare i går kväll så man kunde komma hem tidigare. Var hemma redan kl 22.30 dock har jag lite konstig dygnsrytm just nu och blir inte trött förrän runt 2 på natten. Gjorde dock ett försök att sova lite tidigare men de gick väl så där.

Anledning till att jag var tvungen att gå upp så tidigt var för att de skulle byta alla mina fönster. Jag har äntligen börjat få upp värmen i lägenheten igen... men fy vad kallt de blev! Imorgon kommer de igen och ska täta igen och fixa de sista... så elementena för stå på lite extra varmt tills de inte drar så mycket.

Min kära häst lyckdes trampa sne sin ena sko idag... hon fick värsta rycket och började springa runt som en galning i hagen precis när jag skulle hämta in henne. Då en söm satt löst gick jag för att hämta verktyg så jag kunde dra ur den... men på vägen ser jag att Vivekas bil (min hovslagare) står utan för de andra stallet. Så de var bara och hämta Ragusa! Ibland ska man ha tur!


RSS 2.0