Kombinationsbett

I höstat prövade jag att börja rida Ragge på Hackamore, då så fort man tar henne i munen blir hon stark och drar emot. Tänkt att de kanske hade att göra med att hon inte gilllar när man tar henne i munnen, vem skulle vilja de?

Så därför tänkte jag att ett Hack kanske skulle fungera. Redan från första gången kände jag att de blev bättre, man kan reglera henne bättre och istället för att hon bara drar emot så fort man tar tag i henne. Dock känner jag inte att jag har samma kontroll. Härom dagen var jag nära att sätt på hacket istället för de vanliga tränset, men när jag väl kom tillbaka från vår ridtur, var jag SÅ glad att jag inte gjorde de. Lilltössen bestämde sig för att hon inte skulle gå framåt utan stegrade sig, bockade och försökte slita tyglarna ur händerna på mig. Känns bättre att sitta med ett bett än hack då. 

Funderar på ett Kombinationsbett, vanligt bett och hackamore. Jobbigt att rida med två tyglar (man kan ju sätta en bygel mellan också) men då kan man välja att ta mer i bettet behövas och samtidigt kanske de blir lättare att vänja henne vid Hacket som hon inte riktigt är vän med än. Imorgon i stallet ska jag se om jag kan lappa ihop ett.


RSS 2.0