Dags att deklarera

Tittade precis in på Emmas blogg och kom på att jag inte ens öppnat mina deklarations papper och kollat hur mycket jag kommer få tillbaka! Var rätt säker på att jag ska få tillbaka pengar och mycket riktigt 8 430 kr ska jag få tillbaka!

Jag skulle väl egenligt ha lämnat in en jämkning istället för att betala för mycket skatt de 8 000 kr hade jag inte sagt nej till att ha nu!!


sjuk och trötter

Började känna mig sjuk i förra veckan... blev mer och mer förkyld men mådde ändå rättså bra! I helgen kändes de som de hade vänt och jag var nästan helt ok. Men i måndags vände de igen, förkyldningen kändes bättre men däremot har jag haft frukstansvärd huvudvärk sen i måndags... uch!

I måndags var jag hos optikern. Lite intressant besök, då optikern jag brukar gå till har gått i pension (eller delvis gått i pension) fick jag träffa en ny optiker. Trots att jag tycker att jag ser dåligt, ville hon istället att jag skulle prova att korrigerna ner styrkan på mina linser. Eller rättare sagt korrigera ner de ena 0.25 och upp de andra 0.25. Dessutom ska jag få prova ett par nya linser.. jag har tydligen storra pupiler och dessa skulle hjälpa på något sätt så att pupilerna inte vidjar sig så mycket. Så ska bli jätte skönt om de hjälper, jag är jätte känsligt mot ljus lever ju i stortsätt i solglassögon! Optikern sa iallafall till mig att använda solglassoögen som mycker jag kan!

I måndags åkte jag förbi min brors jobb och hämtade min dator!! Den har varit på laggning i ett par veckor, skärmen gick sönder av någon anledning och då garantin fortfarande gällde på datorn var de bara att skicka iväg den. Annars hade min bror kunna fick de själv till mig!

Då de är andra gången sen jag köpte datorn för 1,5 år sedan som den kraschar och man blir rädda att man har förlorat allt på datorn så är de väl dags att köpa en extern hårdisk och ladda över allt dokumenten man inte vill bli av med. Denna gången var de ju ingen fara att jag hade förlorat något på datorn då hårdisken inte var skaddat på något sätt. Förra gången förlorade jag inget heller, men de var ju bara tur att vi kunde återställa datorn utan att formetera om den... Fick in en trojan på datorn!


färdigt... eller inte?

Kom nyss hem efter att ha flytt min lägenhet i ett par timmar, för att slippa hantverkarna.

Öppnade dörren till lägenheten och kändes skönt att de äntligen var klart få ha lägenheten för sig själv igen! eller... kollade mig om kring och insåg att de kanske inte var klart.... hoppas iallafall att de inte är klart. De nya innertaket är på plats och pappret som har skyddat golvet var borttaget, men... uttagen till lamporna är inte tillbaka skruvade, hänger bara en sladd och ringklockan hänger och dinglar från vägen. menmen... de kommer väl någon trevlig människa och fixar det senare!! suck... jag som bara ville hem och ta de lungt!

Tror jag håller på att bli sjuk, vaknade i morse med jätte ont i halsen, har inte huvudvärk (än) men känns som de är på väg, huvudet känns liksom tungt eller hur man ska säga. Har dessutom ont i nässan, som om jag skulle vara superförkyld men de är jag icke (än). Hade planerat att åka och simma på vägen hem idag. men bestämde mig för att åka hem och vila upp mig i stället. Vill inte bli sjuk till helgen!!

söndag

Söndag, normalt sätt brukar de vara en rätt lugn dag med inget eller lite inplanerat. men icke idag, först var de dags för möte med föreningen. 4 timmars långt strategimöte, för att diskutera fram hur vi vill utveckla Gustavslund, vi lyckdes komma fram till en vision, en affärside och hur vi ska uppnå detta!

Efter mötet åkte jag direkt ut till Gretchens där mamma och mormor redan var och höll på att städa och fixa för fullt. Känns fel att säga att man ska till Gretchens, men vet inte rktigt vad man annars ska säga. Mäklaren kommer imorgon och mormor ville få städat och undanplockat lite.

Vid 3 tiden lämnade jag mamma och mormor för att åka hem om och byta kläder och sen åka till stallet. När jag kom hem från stallet var de dags att städa och möblera om här hemma. Imorgon ska de börja instalera den nya ventilationen vilket innebär att jag var tvungen att tömma hallen helt och hållet. Jobbigast är att jag också är tvungen att flytta allt som står inom 1,5 meter till vardagsrummsdörren och sovrummetdörren. Precis innan för dörren till vardagsrummet har jag en storbokhylla, itne de roligaste att flytta den.

Nu är iallafall allt fixat!

Helgen

Nu är jag äntligen hemma igen efter helgen... Har haft en helg med rätt blandade känslor!

I fredags hade vi begravning för Gretchen (mormors syster), den var jätte fin! Tjejen som sjöng sjung jätte fint! Efter begravningen åkte vi till Lagmans där de hade fixat en god buffe till oss och efter det åkte vi upp till kyrkrgården.

Jag hann hem om en snabbsväng och slänga ner de sista i väskan innan jag skulle iväg till bussen ut till ängelholms flygplats. Flög upp till arlanda där jag flanerade runt i ca 2 timmar i väntat på tåget till borlänge. På lördagen kom först Marie, Patrik och Per och några timmar senare kom cissy och hela gänget var samlat för att fira johannas 25-årsdag! De blev en trevlig kväll med en heldel alkohol!!

Om 2 veckor är de dags i gen, då de är cissy 25 års fest med glittertema!! Helt underbara att få träffa alla mina favoritpersoner så ofta!!

RSS 2.0