Göteborg imorgon

I torsdag morse hade jag ställt mobilen på ringning kl 8 för att i lugn och ro äta frukost och sen bege mig till stallet innan jag skulle träffa mamma i stan för en lunch. Efter hade jag tänk åka ner till Lund, för ut till SOL för att köpa kompendiumet till danska kursen, receptionen stänger redan kl 3 (eller om de är 4) och min kurs börjar kl 5, så har inte varit där i tid för att köpa det. Efter tänkte jag hinna med att åka in om jobbet, sist jag jobbade "glömde" jag skriva upp mina timmar och de är snart den sista. Sen ta bussen tillbaka in till stan och gå på föreläsning.

Men de bli inte alltid som man tänkt sig... vaknade av mobilen kl 8 och såg att jag hade 4 missade samtal!! Mia som jobbar i stallet hade blivit sjuk, igen, och de undrade om jag kunde jobba. Så slängde på mig kläderna och lite ombyta ifall jag inte skulle hinna hem om och hoppade in i bilen. Johanna (en arbetskamrat) lovade mig att skriva upp mina timmar till mig vilket gjorde att jag till och med hann hem om och ta en dusch innan de var dags att åka ner till Lund. När jag väl kommer dit är självklart föreläsningen inställd!! typiskt!

Skönt att få jobba lite iallafall, trots att jobba i stallet kanske inte är de roligaste. Rätt skönt att gå där lite för sig själv, men när de är blöt, blåsigt och kallt är de inte så jätte skoj!

Jag lyckdes bli nersprungen av shettisarna, skulle leda ut de sista shettisaran till hagen. De går 5 st i samma hage och de är ju så små så man tar alla samtidigt. Kommer utan för dörren och börjar ge ner mot hagen när dörren blåser igen bakom oss och smäller till riktigt ordentligt... alla 5 shettisarna blir rädda och börjar springa var av en av dem springer rakt in i min rygg. Då de dessutom var halt hamnar jag rakt lång på marken och lyckas inte heller dämpa fallet med händerna! Smällde i lvänster året, armbågen och kind riktigt rejalt. Fick lite flashbacks från när jag flög av Ragusa för många år sedan och dämpade fallet med min huvud! Var ju självklart samma kind som jag smällde i också, men klarade mig från att få en blåtirra!

Idag har Ragusa fått byta hage, hon har haft samma hage i säker 3 år nu. Men när Pretty flyttade var jag tvungen att leta en ny hagkompis till henne, hon blir ju så ledsen annars, och Boy som hon gör med nu kommer inte så bra överens med en av hästarna som går i hagen bredvid. Fick en av hagarna längst bort, inte så skoj! men de är också en grushage som dessutom är större!

Imorgon åkte jag till Göteborg och göteborgs horseshow!!

Sjukling

Natten till i onsdag vaknade jag mitt i natten av magknip. Åkte ändå till jobbet på morgonen för att jobba frukosten. Allt rätt bra från börjar lite ont i magen och kände mig lite illamående. men de blev bara värre och värre ju längre dagen gick och gick hem från jobbet redan kl 10.

På vägen hem ringde jag mamma och frågade om hon kunde besikta min bil åt mig. Vilket passade rätt bra då hon satt på jobbet och kunde ändå inte göra så mycket då deras datorer låg nere. Dessutom lovade Emma att mocka till Ragusa. Så jag kunde spendera resten av dagen i sängen, tror dock att jag spenderade mer tid på badrummet.

Idag skulle jag egentligen jobbat 16 timmar, men de blev till att stanna hemma i stället. Idag känns de lite bättre, har lyckas få i mig lite att äta och lyckats hålla allt nere... men har fortfarande magknipp, imellan åt hugger de till ordentligt i magen, andra stunder skriker magen efter mag men så fort jag försöker äta något blir jag illamående.

Var nyligen ner till parkeringen för att byta tillbaka bil med mamma och bara att ge ner för trappan och ut till bilen och sen tillbaka fick jag sjukt ont i magen igen. Så bestämde mig för att ringa till min chef och säga att jag blir hemma imorgon också.

Nu ska Anja köra när som helst, håll tummarna!!!


Cafe Annorledes

Som omväxling till min (förhoppsningsvis tillfälliga) ohändelserika och trista vardag hade jag fullt upp hela dagen idag. Åkte iväg till stallet tidigt imorse. Hade egenligen inte behövt åka så tidigt, men igår när jag skulle parkera bilen fanns de inga parkeringsplatser på rätt sida vägen. Idag på förmiddagen var de parkeringsförbud på ena sidan vägen.

De var riktigt kallt att rida imorse, efter ett egentligen lite förkort ridpass gav jag upp då jag inte kunde känna mina fingrar längre. Efter ridpasset åkte jag hem och tog de lungt ett litet tag innan jag skulle in till stan för att träffa Johanna (en arbetskamrat), då vi båda jobbar så lite denna månaden bestämde vi oss för att hitta på något. Vi träffades på Cafe Annorlundes för en fika och lite skitsnack! Har aldrig varit där tidigare, helt ok ställe.

Efter fikan var jag tvungen att sticka till stallet igen, Ragusa skulle få nya skor. Hade sparat mockning också samt att jag lovat Emma att mocka till hennes två. Efter att Ragusa var färdig skodd och insläpp i boxen igen var de fullfart mot Ramlösa station för att åka ner till Lund på föreläsning. Var inte hemma igen förrän halv 9.

Ny dag och dags att ta nya tag.

De jobbiga med att jobba på helgen är att de går så lite tåg och bussar för att komma till jobbet. Fick åka extra tidigt imorgon och ta tåget först in till Helsingborg för att hoppa på ett tåg där mot Lund. Sen blev de nästan en halvtimmes vänta tid i Lund innan bussen gick.

Fick mig en överaskning när jag kom till jobbet... skulle tydligen vara helt själv att ta hand om lunchen!! men innan dess skulle jag först hjälpa frukostpersonalen, sen fixa fm fikat. Hade vara 20 personer till lunchen, så inga problem! eller de hade varit lungt om de inte varit 45 min sena, vilket gjorda att jag fick jätte stressigt med att hinna med allt. De var rätt skönt att gå runt själv och fixa!

När jag kom till stallet såg jag att ingen hade skrivit upp sig på fodringen ikväll eller imorgon bitti. Då jag ändå tänkte åka till stallet tidigt imorgon, skrev jag upp mig. Sen innan jag gick hem ringde jag in till Eva och Jan för att höra om de tänkte ta den. De var Eva som svarade och Jan var tydligen på väg ut. Eva sa också att de tänkte göra upp ett schema, då vissa fortfarande ligger efter med sina fodringar!! Tycker dock inte att de ska gå ut över alla för att 1 person inte kan ta sitt ansvar!! Vi ska ju fodra 10 gångar/år vilket innebär att alla inte behöver fodra i januari...menmen!!

2010-01-05

På några sekunder vändes allt upp och ner… har gått runt i chocktillstånd ända sedan mamma ringde förmiddags! Jag förstår inte… hur? Varför? Trodde att de skulle falla på plats när jag fick se de med mina egna ögon… men kan fortfarande inte fatta att de är sant. Stod där och väntade på att se ett andetag men de kom inte!

Känns som ett bra satt att avsluta sitt liv… leva ett långt och friskt liv och sen bara somna in! men inte för oss andra, för oss är de oförståligt! Känns som jag kommer vakna upp vilken sekund som helst och inse att de bara är en dröm.


Snöstorm igen!

usch... vilket väder! Var ledig hela dagen igår och skulle ut till Lerberget på eftermiddagen/kvällen och åkte därför inte till stallet förrän på eftermiddagen. Vilket inte var en bra ide... solen sken och de var jätte fint väder fram tills dess att de var dags för mig att åka. Då vände de och de blev värsta snöstormen. Kunde knappt se något när man kollade ut genom fönstret! Fick åka upp till stallet iallafall och mocka, ridning kändes inte som någon ide... blåste och snöade för mycket! Dagar som dess som man önskar man hade ridhus.

När jag och Cecilia stod och mockade kom de in en tjej med ett packet och undrade om någon av hos kunde skriva under och ta emot det. Packetet var till Jan och hon tyckte de såg ut som de inte var någon hemma, så hon gick in i stallet i stället. Jag tog iallafall emot det och när jag var klar i stallet gick jag in till Jan och Eva för att se om någon av dem var hemma. Eva hade redan kommit hem från jobbet så de var lugnt, tydligen var de en svartlåda med massa kassakvitto eller något sånt. Lät viktigt iallafall. Kom där ifrån med min lön också... nice!!

Idag har jag inte gjort så mycket, var i stallet på förmiddagen, sen har jag tvättat bilen och städat den invändigt. Imorgon ska jag lämna in bilen på förbesiktning och sen ska jag direkt ner till stationen och ta tåget till jobbet.


25 år

Ny vecka och dags att ta nya tag. Förra vecka kändes som den bara flög förbi. Måndagen spenderade jag till att vila upp mig efter att ha jobbat 7 dagar i rad i stallet. Jag var helt slut efter den veckan. På tisdag ringde min chef och frågade om jag kunde jobba frukost onsdag, torsdag och fredag.  Så efter bara ett par timmar sömn fick jag dra mig ur sängen kl 4 på onsdags morgonen för att köra ner till jobbet. Jag slutade jobba kl 11 och var sedan tvungen att stanna kvar i Lund för att vi hade möte på jobbet kl 14. De blev en runda på Nova, trots att jag inte alls var shopping sugen. 

Efter mötet åkte jag och Johanna hem mot Helsingborg. Då hade snöstormen börjat dra igång ordentligt. Innan vi körde ut på E6 fick vi stanna 3 gånger för att ta bort isen som fasnat på vindrutetorkarna. Vi hann inte köra långt på E6 innan de tog stopp, vi rullade fram ett par meter åt gången bara innan vi till slut kom fram till avfarten till Bjuv där vi var tvungna att köra av vägen, då E6 var avstängd fram till Landskrona. Efter nästan 3 timmar var vi äntligen hemma!

På torsdags morgon fick jag gå upp extra tidigt för att ha god tid på mig att köra ner till Lund. På kvällen skulle jag på föreläsning i Lund och sov därför kvar hos Andreas. De var riktigt skönt att kunna sova lite längre på fredags morgonen, behövde inte gå upp förrän 04.45.

Direkt efter jobbet körde jag till stallet och sedan hem för att städa undan lite innan alla andra skulle komma. Cissy, Hanna och Johanna kom i fredags.

På lördagen åkte vi ut till Väla för att shoppa lite. Sen kom Sofia och Lollo senare på eftermiddgen/kvällen och de var dags för Party!!! Emma kom också, hann dock inte stanna så länge innan de var dags för oss att dra ut. Riktigt skoj att träffas alla igen och ha en lite tjejkväll, trots att de inte var meningen från början.




RSS 2.0