Boden, dag 1 & 2

Kom fram till Boden vid 4 tiden igår. Peter och johanna hämtade mig på flygplatsen  sen åkte vid till Luleå för att handla lite. Köpte en julklapp/nyårspresent/tack för att vi får bo hos dig present till Mange. Två filter med djurtryck på. Stannde på Biltema och köpte silvertejp samt köpte Peter en jätte skiffnyckle till Mange. Både packeten blev väl inslagna i silvertejp och julklappar. Efter vi var klara i stan åkte vi till "byn" där Peters föräldrar bor för att hämta Johannas saker, sedan hem till Mange där det blev julklapps öppning.

Efter att ha ätit och suttit och snackat ett tag begav vi oss ut på stan för att spela biljard men stället var stängt. Så de blev en lugn hemma kväll med en flaska vin i stället. Snacka om att jag blev förvånad när jag kollade ut igenom fönstret och såg något komma flygandes förbi fönstret brinnandes. hmmm...!

Idag har vi lagat mat hela dagen, fixat iordning all mat vi ska ha med till stugan plus gjort julgodis. Just ni står Mange pch Peter i köket och ska fixa middag till oss... lyx!! Så jag har Johanna ska ha massagemyss sålänge!!


Boden

Sak snart åke till flygplatsen så hinner egentligen inte skriva. Tänke bara säga att jag är i Boden en vecka framöver... eller ja, inte rikigt en vecka ska ju till Örebro också. men jag är borta i en vecka iallafall.

Juldagen

Stannde kvar i Lerberget till lunch på juldagen innan jag backade in allt i bilen och åkte till stallet. Therese hade redan mockat och lagt upp hö till mig så jag behövde bara rida.


Juldags kvällen spenderades som vanligt i malmö, förfest hemma hos Jens och Sofia och sen utgång på slagthuset. Drack Sambuca för första gången, helt ok shot och dessutom rolig att shota. Om man inte är rädd för eld förstås.. lol.




På slagt var det som vanligt jätte mycket folk, trots den långa kön för att komma in på stället tog det ändå längre tid att ta sig ut därifrån. När vi kände oss nöjda för kvällen gick vi för att hämta våra jackor och bege hos hemåt. Vilket inte var de lätaste, lämnade fram min bricka men fick tillbaka någon annan jacka. Både jag, cissy och Sofia försökte vårt bästa för att få tjejen som jobbade där att iallafall försöka göra något åt saker. svaret men fick var bara de är inte mitt fel. Hon försökte till och med skylla felet på mig ett tag, när hon itne skylde på den som lämnat brickan till mig. Hon kanske la brickan på disken och du tog fel bricka... yeah rigth!


Till slut fick vi i alla fall pratade med någon som var ansvarig, för inte hade jag då tänkte vänta till kl 5 (2 timmer). De tog henne ett par sekunder att hitta min jacka. Så svårt var det!!

foton

laddade precis över min bilder från min kamera, så att den skulle vara helt tom innan jag ålker till Boden. Hade inte så många foton där, ett par kort på Ivan ifrån julafton och sen Ragusa snygga klippning. 

 
 

Så här såg hon ut i två dagar innan vi lyckades klippa klart henne, snygg eller hur? 

 

Julafton

Julafton och de regnar...härligt! Vaknade strax efter 7 imorse, bara jag och Ivan som var vakna resten sov. Åt frukost och packade ihop alla mina saker för att åka till stallet. Hela tiden hade jag Ivan som sprang runt mina ben och ville bli klappad... vilket är välfigt ovanligt för att vara han.


Tog pappas bil till stallet, då jag skulle hämta upp "de gamle" på vägen hem och pappas bil är lite större än min. I stallet träffade jag på Katis så vi bestämde oss för att skritta en runda... bättre än att rida på ridbanan som efter nattens och morgonens regnade mer ser ut som en lerpöl. De flesta hästarna fick ville dag då de är julafton, men jag tycker de är mysigt att åka till stallet på julafton och rida. Bästa dagen på året att rida ut när man har en häst som Ragusa som är rädd för allt... bilar och så är ing problem. Men hundar och människor de är farligt!!! lol


Då Ella (Katis) häst beter sin som Ragusa gör när man försöker skritta ut på henne själv fick jag och min lilla fjant till häst rida först. De gick riktigt bara men inte fort! Men hon uppförde sig riktigt bra idag... tittade till litte då och då och var nära att stanna... nej.. de där går jga inte förbi!! Busshållsplatserna är väldigt läskiga... den fösta gick hon förbi rättså lät, där har vi gått så många gånger så inga problem. Nästa däremot... den har vi ju aldrig sett tidigare den kan jag inte gå förbi! Trots att den ser likadan ut som den första. Sen sista och tredje gick lite lättare.


När jag var klar i stallet åkte jag hem en runda för att ta en snabb dusch och byta kläder. Åkte sedan till gretchen och hämtad upp henne sedan vidare till mormor. Sen åkte vi till kyrkogården för att lämna en blomma och tända ljus på morfar grav. Första julen utan honom, känns jätte konstigt att inte ha honom här.


På vägen tillbaka till Lerberget stannade vi i gråläge hos mina kusiner för att läman av lite saker, mormor och Gretchen ska som vanligt vidare till dem efter att de varit hos oss. Min yngsta kusin har fått försig att hon ska bli vegitarian ingen som egentligen vet varför, men igår när de var hos oss had hon ändå gett sig själv dispans att få äta julskinka. Fattar inte hur mna kan bli vegitarian när man är så krässen, hon äter ju inte grönsaker eller någon sånt. De enda hon egentligen äter är ju kött. För att hon skulle få något att äta hade mamma fixat vegitarisk mat till henne.. vilket hon knappt rörde. Vilket viserligen var väntat.


Mormor och Gretchen stannade hos oss till ca kl 4 då pappa körde dem till gråläge. I vanliga fall brukar farmor och farfar komma vid 2-3 tiden och sen stanna hela kvällen. Men inte i år, farmor mår ju inte så jätte bra så de bestämde sig att fira hos mina kusiner i stället. Detta eftersom de bor på samma gatan som de gör och de kan gå hem när de känner för det. Samtidigt som de är tråkigt att de inte kunde komma är de lite skönt att slippa spendera hela kvällen med att svara på samma frågor om och om igen. Ja, precis Andreas är i Japan. Jo, han verkar ha de bra där. Jo, jag har ett halv år kvar tills jag är klar med utbildningen. Jo, allt är bra med min häst. Precis, Ragusa är det hon heter.. blabla. Ungefär så kvällen hade sett ut.


Så i stället blir de bara jag, mikael, mamma och pappa i kväll.


Fick bland annat denna skålen i julklapp, behövde lite snygga skålar.
Ville egentligen också ha en vas ifrån samma serie men den har slutat tillverkas.

halv halvklippning (nästan)

Igår skulle Karin hjälpa mig att klippa Ragusa. Hon har blivit så långhårig så de behövdes verkligen, bestämt mig för att göra en halvklippning. Då hon aldrig blivit klippt innan visste vi inte hur hon skulle reagera, men vi väntade hos inte att hon skulle så helt still och inte bry sig precis. Hon är ju inte värdens lugnaste häst.


Från början gick de rätt så bra, när Karin tog de första tagen försökte hon trycka sig igenom väggen för att komma ifrån henne. Hon visste inte var hon skulle ta vägen. Så Karin gick och hämtade bremsen och då gick de genast mycket bättre, hon lyckades utan problem lägga den främre linjen vid halva ansiktet istället för vid ganaschen. Men sen vände de helt plötsligt, var precis som hon kom på att jag behöver inte så här och avsky vad de gör med mig jag kan ju göra något ut de istället. Så rädslan vände till ilska i stället. Slutade med att hon fäktade både fram och bakben rakt mot oss, inte nog med de så försökte hon kasta sig över oss. Saknades bara att hon skulle börja hugga efter en också. Hon lyckades få in en träffa på både mig och Karin, rakt på låret - varsin lårkaka! Tack... gumman!


Så vi valde att ge oss efter att nästan klippt en sida av en halvklippning och ska fortsätta imorgon, då veterinären kan droga ner henne!  


Är fortfarande förvånad att hon beteende sig som hon gjorde, hade väntat mig att hon skulle vara hispig och jobbig att ha och göra med. Men aggressiv hade jag aldrig väntat mig, en helt ny sida av henne.


omg.. vad händer?

Vaknade för ett tag sedan... hade inte tänk gå upp så här tidigt, men svårt att somna. Visste inte vad jag skulle tro. Kände hur sängen och hela huset för den delen skakade, hörde ett doft muller. Shit, nu kommer hela huset rasa! Eller inte. Tog ett tag innan man kopplade vad som höll på att hända, läskigt!! Trodde aldrig jag skulle få vara med om en jordbävning!


Lucia

Sitter på jobbet som vanligt, ska dock vara ledigt imorgon. Ska ju skriva typtentan på förmiddagen, vi får bara skriva den mellan kl. 9-12 vilket är den tiden jag i vanliga fall jobbar. Sen ska vi väg och äta julbord med jobbet, vet dock inte var. Ska försöka övertyga Inger att tala om de för mig. Ska åka hem till Lerberget idag och känner inte för att åka tillbaka in till stan om vi ändå ska vara någonstans åt det håller.


Riktigt lugnt här idag, nästan alla har ätit frukost och innan jag han gå och städa i själhushållet hade en dam hunnit plocka undan all disk. Snällt!!


Måste iväg och köpa julklappar någon dag, blir nog på torsdag, då ändå ska till Höganäs till optiker. Kan ju köra förbi Väla på vägen dit. Vet dock inte vad jag ska köpa, Johannas julklapp(ar) har jag redan köpt och Cissy vet jag vad jag ska köpa till men resten????????

De är ju Lucia idag, känns verkligen inte! Inger hade beställt lite lussebullar, hoppas de blir några över till mig.


Smycken

Beställde till smycken från bags and fashion för att tag sedan. Behövde verkligen ett par nya smycken och dess var verkligen prisvärda och nickelfria!



http://www.bagsandfashion.com/




Grav myopi

Var hos optikern i förra veckan, när jag satt och väntade på att de skulle bli min tur läste jag en broschyr om olika synfel. Tydligen är de så närsyntheten kan fortsätta och förändras kraftig fram till 25 år ålder, efter det ska den stoppa upp. Känns bara att veta, känns ibland som den aldrig kommer slut förändras.

De var dock ena bra som stod i broschyren, för min del. Fick ju göra en kraftig ändring av min styra på linserna när jag var där. Vet inte riktigt vad jag hamnade på för styrka, men har passerat över gränsen till vad som räknas som Kraftig närsynthet eller Grav myopi. Ok, bara ett namn på olika grader av närsynhet... jo, visserligen. Men de förr även med sig en rad med olika risker/problem som kan uppstå, bristningar och blodningar i ögat låter inte så roligt.

Pågrund ut av styre förändringen på mina linser, måste jag få en ny typ av lins, de jag använder i vanliga fall göras inte i den styrka jag behöver. Pappa var där och skulle hämta den idag, går fortfarande hos optiker i Höganäs och känner inte precis för att åka hela vägen ditt för att hämta dem. Han fick med sig ett par linser som jag ska få prova själv och har ringt och bokat en ny tid för att prova ut vilket typ av linser jag ska ha i fortsättningen. Tänkte jag skulle boka en tid för att få nya glas till mina glasögon också, kan ju inte göra de samtidigt då man inte få använda sina linser på ca 24 timmer eller hur de nu är. Så blir inte förrän i Januari.

Läste lite om laser behandling av synfel idag och verkar inte så jag kan göra det. Stod att de fungerade/göra i vissa fall på grav närsynthet. Annars verkade som man måste göra en linsoperation..uch!! Så nog bli linser för min del. Läste även att linser var det bästa alternativet, om man väljer mellan linser och glasögon, när man har så pass kraftigt synfel. Men glasögon får man en förminskadbild, vilket man inte får med linser.


Gräddig och len laxsoppa


500 g laxfilé

1 l fiskbuljong

2 dl grädde

100 g champinjoner

2 paprika

6 st schalottenlökar

1 del purjolök, finhackad

2 dl broccoli

2 dl svarta linser (jag använde små linser, då de inte hade svarta i affären)

1,5 tsk curry

1,5 tsk oregano

Salt

Peppar

Persilja


1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.

3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering.  


Hel ok soppa, tror dock inte jag gör den igen.


Suck.. datorer

Efter första dagen spelad på företagsspelet går de riktigt bra för mig och Petra. Vårt resultat hade ökat med mer än 200 000 kr sen förgående år... kommer inte avslöja får affärshemligheter här. lol! Efter dagsspel är jag dock osäker på hur vi kommer ligga till, enligt Eric skulle förmodligen de flesta av oss få ett backslag detta kvartalet. Då de är vår "lågsäsong". Sen stött vi på en del problem!


Ca 15.55 var vi klara med allt.. skulle bara spara våra beslut och sedan skicka in de. Perfekt.. några minuter till godo till också med. Jag som skulle iväg kl 16 för att hinna vara hos optiker kl 16.30. men sån tur kan man ju inte ha! Tryckte på spara.. men vad hända.. programmet stängdes ner och allt försvann.  De var något fel på hemkatalogen, den liksom fanns inte längre. Därför klarade den inte av att spara den där... eller om den nu lyckades spara den där så hjälpte de inte precis oss.. då de är lite svårt att komma åt en fil som ligger på ett ställe som inte existerar. Vi kunde inte heller komma åt de vi sparat tidigare under dagen, då de också låg i den icke existerande mappen. Suck... och IT-ansvarig kunde inte hjälp oss. Då ha var lite upptagen med att försöka fixa problemet, de var ju inte bara vår som hade stött på samma problem.


Då jag redan var sen iväg för skolan hade jag väldigt bråttom mot Höganäs. , fick lämna Petra där och låta henne fixa klart det. Vi hade ju allt på papper se de skulle ju "bara" skrivas och göras om. Att hinna till Höganäs på 15 min i rusningstrafik är inte de lättaste... eller rättare sagt omöjligt. Tänkte att de var snabbast att köra v111 hem, men icke. Hann bara köra på v111 innan jag hamnade i värsta bilkön. En lastbil som hade kört av vägen, som de höll på att bärga. Läste i HD att den hade kört av vägen kl 12.. tar de verkligen så lång tid att flytta på den? Ok, klart att de inte är lätt att flytta på en lastbil med släp från en åker... men ändå!


Kom till optikern ca 30 min försent . Som jag redan visst har min syn förändrats rejält. Vet inte rikligt hur mycket han ändrade, men han tyckte inte jag skulle använda de linserna jag har nu mer ändå de dagarna de tar att få de nya.  Tydligen så är de förmodligen att jag har sett så dåligt på sistone som är anledningen till att jag tycker att mitt mörkerseende har blivit sämre. Sen jätte dåligt när de är mörkt samt att jag irriteras jätte mycket av ljus (när de är mörkt alltså). Känns som varje bil man möter har helljuset på.


Nä, nu ska vi äta. Kinamat från Taiwan! Mums!!!


Testspel

I dag har vi testspelat HotCalc... de gick väl så där. De började men att jag och Petra nästan körde företaget i botten. Men lyckades vända de ordentligen nästan omgång. Imorgon sätter vi gång med det på allvar. Så då gäller de att fatta rätt beslut. Dagens testrestaurang blev en italiensk restaurang, vi får väl se hur de blir imorgon.


Nu ska jag iväg till Barreko och kolla om de har någon vinterjacka till mig. Sen till stallet.

Detta blir föresten mitt hundrade inlägg!! och många fler lär de väl bli.


RSS 2.0