Laxpasta
Har precis kommit hem från stallet. Då Ragusa vilade i går var jag tvungen att rida idag, trots att de blåste jätte mycket. Inget väder man ser framme mot att rida in, men Ragusa gick jätte bra idag så de glömder man nästan bort kast väder det är. Nu sitter jag och väntar på att Johanna ska sluta så jag kan börja med maten, idag blir de laxpasta.
Laxpasta
Ingredienser
Portioner: 4
1 bit färsk laxfilé (à ca 500 g)
1 msk ros´peppar
1 dl vitt vin
6 Schalottenlökar
50 g soltorkade tomater
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
Pasta
Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
Skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är stora.
Lägg rosépepparkornen i vinet så att de får dra en stund.
Skala och skär lökarna i ganska tunna skivor. Klipp tomaterna i tunna strimlor.
Fräs lök och tomater i olja några minuter tills löken är mjuk. Tillsätt laxen och låt den steka med, tills den är genomstekt och har fått lite färg. Det tar bara ett par minuter. Salta och peppra. Ta upp fisken och håll den varm.
Häll vin och rosépeppar i pannan. Tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka ihop lite så att den blir fyllig. Smaka av med salt och peppar.
Hoppas de ska bli gott.