Chicken MaTa
Dagens lunch blev Chicken MaTa, det var jätte länge sedan jag lagade det. Vet inte riktigt varför vi (Jag och Johanna alltså) började kalla den för Chicken MaTa, vi kan ju inte ta åt oss all ära. Det är ju från början Janina vi har fått receptet ifrån.
1 kg Kyckling (eller quorn)
4 dl mjölk
100g kokos
Margarin
2 st gula lökar
1 st röd paprika
1 st buljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ - 1tsk sambal oelek
1 tsk gurkmeja
1 msk färsk riven ingefära lr 1 tsk malen
1 msk mjöl
2 dl matlagningsyoghurt
(½ msk mango chutney)- värm mjölken, i med kokosen. Låt stå och dra tills det svalnar. (Jag använder ibland en burk kokosmjöl istället, det går lika bra.)
- Dela kycklingen i bitar och bryn i stekpanna. Salta och peppra.
- Skala och klyfta löken.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Fräs grönsakerna i smör ett par minuter.
- Sila ner kokosmjölken i grytan, pressa ur kokosen med en sked.
- Låt såsen koka upp, lägg i quorn/kyckling och låt koka 3min.
- Tillsätt mjöl, kryddor och matlagningsyoughurt.
- Tillsätt mango chutney, om ni vill jag brukar hoppa över det!
Serveras med kokt ris, liten sallad.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Vi var på Irland och de frågade vad rätten hette, lite snabbt knåpade vi ihop Chicken MaTa, men jo Aninaj ska ha äran ;) Kram
Trackback