Gräddig och len laxsoppa
500 g laxfilé
1 l fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
2 paprika
6 st schalottenlökar
1 del purjolök, finhackad
2 dl broccoli
2 dl svarta linser (jag använde små linser, då de inte hade svarta i affären)
1,5 tsk curry
1,5 tsk oregano
Salt
Peppar
Persilja
1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering.
Hel ok soppa, tror dock inte jag gör den igen.